Onderzoek Peil.nl / Maurice de Hond in opdracht van de PVV: MEERDERHEID NEDERLANDERS VOOR NEXIT

Screenshot_7

Aanstaande donderdag 6 februari presenteert het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Capital Economics het rapport over de economische gevolgen van NExit, het vertrek van Nederland uit de EU, op een door de PVV georganiseerde persconferentie in Nieuwspoort.

In aanloop daartoe heeft Peil.nl / Maurice de Hond in opdracht van de PVV een onderzoek verricht onder een representatieve groep van meer dan 2100 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De belangrijkste uitkomst daarvan is dat  een meerderheid van 55% van alle Nederlanders voor een vertrek van Nederland uit de EU (NExit) is als dit extra economische groei en banen oplevert. Behalve PVV-stemmers is ook een meerderheid van 58% van de VVD-achterban en 70% van de SP-achterban die mening toegedaan, evenals maar liefst 42% van de PvdA-ers.

Wilders: “Een sterk en soeverein Nederland buiten de EU is goed voor de Nederlandse economie, zorgt ervoor dat we weer de baas worden over onze eigen grenzen, ons eigen geld, onze eigen begroting en zelf bepalen wie van onze uitkeringen en voorzieningen gebruik mag maken.  Net als in Zwitserland. Nederlanders hebben op 22 mei bij de Europese verkiezingen de kans om Nederland terug te veroveren van Brussel en ons land sterker te maken!”

Het onderzoek van peil.nl heeft als verdere uitkomsten:

81% van alle Nederlanders vindt dat Roemenen en Bulgaren geen recht hebben op Nederlandse sociale voorzieningen als toeslagen en uitkeringen. De achterban van alle politieke partijen is die mening toegedaan.

68% van alle Nederlanders is het ermee oneens dat het kabinet voor miljarden bezuinigt en de belastingen verhoogt om te voldoen aan Brussels begrotingseisen. De meerderheid van de kiezers van PVV, VVD, CDA, PvdA en SP is die mening toegedaan.

66% van alle Nederlanders vindt dat NL weer de baas moet worden over haar eigen grenzen. Een meerderheid van PVV, VVD, PvdA en SP is het daarmee eens.

54% van alle Nederlanders tenslotte vindt het niet terecht dat Nederland moet meebetalen aan het redden andere EU-lidstaten.

Bron:
PVV Voorlichting
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, PVV. Bookmark de permalink .

32 reacties op Onderzoek Peil.nl / Maurice de Hond in opdracht van de PVV: MEERDERHEID NEDERLANDERS VOOR NEXIT

 1. Tistochwat zegt:

  Ik vind de percentages van degenen die tegen de eu en de daaruit voortvloeiende ellende zijn, zo laag…
  Er is MIJ overigens wéér niets gevraagd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Mij evenmin. Vraag jij je ook wel eens af, hoe ze überhaupt aan hun cijfers komen? Wie benaderen ze daarvoor?
   Ik kan me niet herinneren, ooit in mijn leven over dit soort dingen benaderd te zijn.

   Like

   • Monalisa zegt:

    De antwoorden komen uit het gooi en als daar al die 66% uitkomt kan verwachten dat over het hele land meer is mijn vragen ze nooit ondanks dat ik bij de hond bekend bent.

    Like

 2. peterselie1 zegt:

  Een burgemeester vergelijkt illegale immigranten met sperma !

  Sonja Mijnster (50), de burgemeester van Vlaardingen, heeft voor heel wat ophef gezorgd.

  Ze had op het internet een mopje gepost over illegale immigranten, waarin ze hen vergeleek met sperma.

  Haar mop ging als volgt:

  ‘Illegale immigranten zijn zoals sperma, miljoenen van hen dringen binnen, maar slechts één werkt.’

  Like

 3. Jean zegt:

  In Vlaanderen zal dat idem dito zijn, er MOET gestopt worden met allochtonen/vreemdelingen financieel te onderhouden, als mensen vluchten uit hun land a.g.v. oorlog en/of achterlijk gewelddadig barbaars geweld dan moeten we die mensen toelaten maar niet voorzien van geld. Een bed en voeding kunnen ze krijgen ‘voor bepaalde tijd’ maar nooit één eurocent of woning, er staan kazernes leeg voor ze in onder te brengen voor die bepaalde tijd.

  Like

 4. baksteen zegt:

  Sonja loopt blijkbaar alvast vooruit op het gekozen burgemeesterschap 🙂

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Waarom kom ik nu nooit eens deze rode paladijnen tegen op straat?
  Rode flapdrol is miljoenen ‘blunder’ alweer vergeten

  De Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst kon gisteren een goede grap over de de bewuste miljoenenblunder wel op prijs stellen. De leugenaar die recentelijk ook beweerde dat hij in de tram op z’n gezicht was geslagen terwijl het om een duwtje ging, is weer samen met z’n soortgenoten mooi weer aan het spelen in de stad waar fraude, criminaliteit en liquidaties net ze normaal zijn als eten van een broodje kaas of kebab.

  Samen met stadsdeelvoorzitters Achmed Baâdoud (Nieuw-West) en de sjoemelende Fatima Elatik (Oost) liep de lijsttrekker van de PvdA rode rozen uit te delen als onderdeel van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De rode querelant komt ‘stom toevallig’ een bekende tegen die ook geld had gekregen. Zijn collega Achmed Baâdoud zegt: ’En daar heb je een camera van gekocht!’, Hilhorst schiet vervolgens in de lach. Het geeft aan hoe door en door slecht alle ‘acteurs’ in dit filmpje zijn.(Lees verder) —->

  http://www.waarinholland.nl/rode-flapdrol-is-miljoenenblunder-alweer-vergeten/

  Like

 6. Lucie zegt:

  De opmerking”als dit extra groei en banen oplevert”is zeer vreemd,in het andere geval,soms niet?
  Ik denk dat veel Nederlanders sowieso uit de EU willen,dit gedrocht heeft voor de nette en/of hardwerkende burger,alleen maar ellende gebracht.
  Als we weer baas zijn in eigen land,kunnen we het allemaal eindelijk weer regelen zoals we het zelf willen.En die criminele bende in Brussel hoeven we dan ook niet meer hun exorbitante,bij elkaar geroofde inkomen te betalen.
  Uit de EU,en wel zo snel mogelijk.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Het licht breekt door, blijkbaar!

  Mocht dit in de praktijk worden omgezet dan komt Neurenberg 2 aan de orde.

  Nemand mag/kan ongestraft zijn land en volk verraden!

  Ook als we weer onafhankelijk zijn, als dat mag gebeuren, is er nog werk aan de winkel.

  Het volk moet worden voorgelicht over het immense verraad van liberaal/links.

  Het onder de grond schoffelen van dergelijke misdaden zou een misdaad op zich zijn.

  Like

  • Ronald Soeverein Mens zegt:

   Beste Wachteres het stemt inderdaad hoopvol en verder heb je volkomen gelijk met Neurenberg 2. De veroorzakers mogen nooit hun straf ontlopen voor zover ze al zijn weggekomen met een volksrecht als de massa eenmaal losbreekt.

   Like

 8. scubaleonard zegt:

  Ik had liever een goed program gezien, i.p.v. dit geleuter, waarin klip en klaar staat hoe wij uit deze crisis komen. Daar moeten de PVV, VVD, CDA, PvdA en SP zich over druk maken i.p.v. al dat gemuggenzift of het lanceren van dit soort zetelkreten.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Volkomen eens met Tistochwat. 66% die tegen de E.U. is, is relatief erg laag. Als ze over een poosje weer tweede Kamer verkiezingen zijn, vinden velen het weer nodig om alweer te gaan stemmen op Eurofiele politieke partijen. En de PVV zal helaas nooit op 78 Kamerzetels komen, terwijl de partij door de rest van politiek Nederland genegeerd wordt. De Gedoogrol word het weer, met alweer Eurofiele politieke partijen aan de macht. Dit spelletje blijft volgens mij nog zeker doorgaan tot minstens alweer de alweer volgende verkiezingen. Velen moeten nog veel meer klappen uit Brussel en Den Haag gaan krijgen eer ze overstag gaan. Rutte en Samsom blijven telkens weer met rare sprongen aan de macht.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Liever van daag als morgen, God wil geen kruimeltjes zo als dat alle Christelijke partijen Nederland ermee tevreden zijn, maar de hele koek.Dus PVV en Wilders, kiesen wij.

  Like

 11. Monalisa zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22262693/___Uitkering_niet_voor_migrant___.html

  Kijk alleen die reacties van de mens maar 684 stuks en verder gaat de telegraaf niet.

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Bezit uwer ziel in lijdzaamheid, maar hoed u voor de valse hond.

  Like

 13. Th.M. van Baarle zegt:

  Het totaalbeeld dat naar voren komt uit deze enquettes loopt in grote lijn gelijk op met het programma van de PVV. Enkele maanden geleden heb ik een artikel geschreven over de PVV en de democratie. Daarbij heb ik aangekondigd een INITIATIEFGROEP op te richten om het werk van de PVV meer onder de aandacht te brengen en steun te organiseren. Die groep is er inmiddels en kan nog wel wat positieve doeners gebruiken. Want als we willen dat die mooie wensen van de meerderheid van de enquettedeelnemers ook de uitslag van de verkiezingen worden moeten we niet stilzitten en toekijken maar de handen uit de mouwen en zorgen voor spektakel. Via de webmaster kunt u aan mijn mailadres komen: bron.contact@gmail.com

  Like

 14. Sjaak8.1.2014U zegt:

  ‘Aanpak corruptie NL voorbeeld voor rest EU’
  BRUSSEL –
  De Nederlandse aanpak van corruptie kan als
  voorbeeld dienen voor andere landen in de Europese Unie.
  Dat stelt de Europese Commissie maandag in haar
  allereerste rapport overcorruptie in de EU.
  Omkoping en andere praktijken kosten de
  Europese economie ongeveer 120 miljard euro per jaar !
  —————————————————————————
  Maar weer een gebrieft mailtje van de huiskrant van de EU !
  Natuurlijk geen kommentaarblok erbij ! Ze proberen nu al
  met hun volgesche…… broeken de EU burgers om te
  stemmen omdat ze hun exorbitant hoogbetaalde baantjes
  zien verdwijnen ! En Dijsselbloem ga jij maar naar een gat
  waar de zon niet heenkomt !

  Like

 15. Henk.V zegt:

  De uitkomst van de peilingen is ,zegt dit artikel, zijn gebaseerd op een onderzoek die is gehouden onder een representatieve groep van meer dan 2100 Nederlanders van 18 jaar en ouder. ..
  Maar hoe vind je zo’n representatieve doorsnede van de bevolking en vanwaar de omschrijving ”meer dan 2100”? Hoeveel is dat precies?

  Maar hoe dan ook, de onderzoeksresultaten zijn lang niet gek en ik word er opgewekt van.Wij allemaal vermoed ik.
  Alleen politiek correcte suïcidale dagdromers denderen liever in groepsverband blindelings als lemmingen van de rotsen, hun ondergang tegemoet.
  Ik wordt ongelofelijk opgewekt door de gedachte dat bepaalde mafketels in de politiek zichzelf volstrekt de das om kunnen doen en aangezien mijn mededogen in dat geval ver beneden nul is, zou ik willen zeggen: ”Ga daar vooral mee door, alsjeblieft.”

  De uitspraken van Maurice de Hondt hebben gewoonlijk wel een zekere richting gevende waarde, omdat de politici even een stroomstoot krijgen, net als koeien die tegen schrikdraad aanlopen.
  Des te sterker dit waarschuwingssignaal wordt des te meer wordt de politiek gedwongen om over de ongefundeerde Euroforie na te denken.
  Misschien worden de Europese verkiezingen toch nog vrolijkmakend.

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Die stompzinnige regenten doen gewoon hun eigen zin en hebben schijt aan hun achterban en aan de rest van de Nederlanders !!

  Like

 17. Lucky9 zegt:

  “Het is maar een peiling” Frank Thevissen, Uitgeverij Pelckmans 2011, biedt een blik achter de schermen van het bedrog en de manipulatie.
  Deze erudiete professor werd intussen als hoogleraar uit de “Vrije” Universiteit Brussel gestampt, kortom gebroodroofd. Zijn inzichten mochten niet bekend noch onderwezen worden, zo vonden de poco trado’s.
  Politiek gerichte peilingen zijn -helaas- in bijna alle gevallen gevallen gemanipuleerde desinformatie en pure hersenspoeling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s