10 redenen waarom Nederland op 7 maart best plat mag

Screenshot_24

(Door: Joost Niemöller)

Nederlandse truckers hebben blokkades van snelwegen aangekondigd op 7 maart.

Het actiedoel is simpel geformuleerd dit: Zorg dat er op 7 maart 2014 om 15:00 zoveel mogelijk truckers hun truck stil zetten op de Nederlandse wegen voor een goedkoper leven.

Ja hoor, Nederland mag op die vrijdagmiddag even een chaos worden. Er moet ergens een einde komen aan de matte horigheid. De acties worden niet door de vakbonden ondersteund. Het initiatief kwam van vrachtwagenchauffeur Jerry Agema en raakt via Facebook, Twitter en de eigen website steeds breder verspreid. Het hoofddoel  is aandacht krijgen voor de verslechterde posities van de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs.

Maar dat is het niet alleen. Een blik op de website leert dat er een bredere maatschappelijke woede achter schuilt. Die machteloze woede betreft uiteindelijk de totale ontmanteling van onze verzorgingsstaat. En het verdwijnen van Nederland. Het gaat om concrete punten. De actie van 7 maart is tegen het ‘afbraakbeleid’, waardoor 800 verzorgingstehuizen moeten sluiten, tegen de groeiende werkloosheid in Nederland en het verdwijnen van de vaste banen, tegen de ondergraving van de pensioenzekerheid en tegen het ‘verspillingsbeleid’ van de EU.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

52 reacties op 10 redenen waarom Nederland op 7 maart best plat mag

 1. Monalisa zegt:

  Dit hebben we nog een keer gedaan bij de grensovergang van Zevenaar in de jaren 70/80, maar dat is voor die truckers niet best afgelopen.daar heeft het leger een mokerslag bezorgt aan die truckers.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Goede actie van de truckers. Ze zijn ook onmisbaar. Net zo goed als de meeste werkende Nederlanders. En worden evenzeer belazerd en geplukt door de overheid.
  De overheid ga je niet aanpakken met een keertje stemmen per vier jaar. Dat heeft geen enkele zin meer. Dus gooi de boel maar op slot en als jullie, de truckers, de winkels drie dagen niet bevoorraden hebben jullie de regering op de knieën. Ik zeg doen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Goede actie van de truckers. Ze zijn ook onmisbaar. Net zo goed als de meeste werkende Nederlanders. En worden evenzeer belazerd en geplukt door de overheid. dat klopt helemaal Dus gooi de boel maar op slot en als jullie, de truckers, de winkels drie dagen niet bevoorraden hebben jullie de regering op de knieën. Ik zeg doen. hier zit u helemaal fout mee dan komen de polen de winkels bevoorraden met Nederlandse ondernemingen. kijk naar Koops kijk naar Hijsterkamp kijk naar Vos en zo kan ik nog wel even doorgaan

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste mevrouw Davinci
    wanneer de wegen geblokkeerd zijn, rijd er niemand meer. Ook geen Pool, Oezbeek of Kazak. Thuis gaan zitten met je truck en Moelanders dan laten rijden is natuurlijk zinloos. Totale blokkade, iets anders helpt niet en wat voor de atoomtop kan, kan ook voor H&I.

    Like

   • Monalisa zegt:

    leefbarbaar u leeft nog steeds in een ander wereld u weet niet hoe het gaat maar dat geeft niet u komt er wel achter dat dit totaal niks uithaalt, als je wat wil moet je het werk twee weken plat gooien en de grenzen blokkeren (maar u heeft uit mijn schijven niks van opgestoken wat ik beschreef in de jaren 70/80) maar dan ook alles en anders kan u het vergeten.

    Like

  • Henk zegt:

   We kunnen natuurlijk ook tijdens de top eind maart de zaak rondom Den-Haag dicht gooien. Dan weet de rest v/d wereld ook dat wij niet meer alles pikken.

   Like

 3. Jean zegt:

  Hopelijk steunt Vlaanderen dat en doet het mee aan deze actie want de EU bende is heel Europa aan ’t vernietigen en verstikken, de corruptie, lobbyisme en vriendjespolitiek wordt dramatisch, het barbarisme stijgt het geweld stijgt en wat doet de politie? Zij staan te flitsen want dat brengt zaad in het bakje.
  Ga gangsters en barbaren vangen, haal geweldplegers van straat en maak onze samenleving terug veilig daar worden jullie voor betaald en heeft een eikel of kutwijf uit Brussel daar een andere mening over die dan negeren, hetgeen wij willen moet plaatsvinden, dat noemen wij democratie.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik kan niet wachten tot het ons geluken zal , de regering Samsom en Rutte naar huis te sturen. Liever vandaag als morgen.

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  De grote pest zal zijn dat na de actie van de chaufeurs de nodige kritiek zal komen in de msm van mensen die de hele zaak niet begrepen hebben en zich gaan beklagen over het feit dat ze in de file gestaan hebben.
  De dag erop klagen ze dat het zo erg is dat hun ouders in het bejaardenhuis zo’n slechte verzorging hebben en dat de boodschappen zo duur zijn.
  Nederland op zijn best dus.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Als ik trucker was zou ik meedoen met de actie! Het wordt tijd dat de mensen in Nederland eens in beweging komen, en laten zien dat de maat zo onderhand vol is!
  Leg het land maar plat. Misschien dat ze in Den Haag eindelijk eens wakker worden?
  Het onrecht wat de Nederlanders continue wordt aangedaan moet stoppen!
  Actie ondernemen is daarom geoorloofd.

  Like

 7. meneertje zegt:

  “Toch denk ik dat op den duur acties als deze het verschil gaan maken.”

  Dat denk ik nou ook. Of ik hoop het althans.
  Dan zouden steeds hardere acties misschien niet nodig zijn.
  Het is nu wel duidelijk dat wij met alleen maar reacties op internetlogs niets bereiken.
  De machthebbers trekken er zich niets van aan, vinden het mogelijk zelfs wel geruststellend dat wij onze woede op zo’n manier afreageren, omdat ’t het gevaar van een regelrechte opstand verkleint.

  En toch willen wij Nederland niet naar de totale verwoesting zien gaan die de machthebbers aan het veroorzaken zijn (mogelijk soms meer uit onvermogen en stupiditeit dan uit kwade wil).
  En dus is de inzet van hardere middelen noodzakelijk.
  Deze actie kan een begin zijn.

  Like

 8. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Het idee is prachtig, maar ben zelf ook internationaal chauffeur die al ruim 1,5 jaar thuis zit zonder werk en hier en daar nog rijdt via uitzendbureau,s. De chauffeurs kennende komen er misschien 100 opdagen om aan deze actie mee te doen en verder zitten ze alleen te klagen in de routiers over het slechte loon, de bazen en planners en op de Oostblok-chauffeurs maar als het er echt op aankomt dan geven ze niet thuis.
  Bang om hun baan te verliezen, bang voor de werkgever en bang dat die ander toch niet meedoet en ze alleen staan.
  In Frankrijk krijg je wel de handen op elkaar voor dit soort acties en daar leggen ze het hele land plat in 2 dagen tijd denk nog maar een aan 1996 toen Frankrijk 3 weken lam lag vanwege truckersstakingen, na 3 dagen was er geen broodkruimel meer te vinden in de supermarkten en was de brandstof op bij de tankstations. In Nederland komt dit helaas nooit van de grond en dat weten ze heel goed in Den Haag en ze lachen erom. Trouwens zoiets moet je niet afkondigen maar gewoon ineens doen en dan ook de havens Rotterdam en Amsterdam afsluiten, dat geeft pas een boodschap af!
  Ik hoop dat ik het mis heb en dat deze actie toch zal slagen!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Ronald Soeverein Mens helaas u heeft gelijk maar als naar de bekende transportsector kijk van nederlanse bodem die met buitenlandse rijders rijden, gebeurt dit niet wat u wil. Misschien een paar eigen rijders en daar houd het bij op, de Nederlanders die dit gaat doen krijgt de zak bij die bekende nederlanse transport sector je heb als chauffeur niks meer in te brengen zie mijn stukje hier boven weet u het nog in Zevenaar een tank voor die vrachtwagens en ze konden alle maal naar de sloop.

   Like

  • Theodoor zegt:

   Als de nood hoog is doen er vele chauffeurs mee denk ik, net zo goed als de nood niet zo hoog zal de actie niet slagen.
   Natuurlijk heb je kans dat de overheid militairen in gaat zetten, maar………… dat zal niet zo’n vaart lopen denk ik deze keer. De politieke bewindvoerders staan onder hoge druk en de situatie is erg onstabiel. Wat ze nu vooral niet kunnen hebben is dat deze actie van korte duur niet gaat overslaan in een vulkaanuitbarsting van grote woede.
   Vergeet niet dat er geen dag voorbij gaat dat mensen ontslaan met in het verschiet een bijstand uitkering.
   Daar komt nog bij dat je best voor jezelf mag opkomen, doen de linkse politici ALLEMAAL.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Theodoor dat zal niet zo’n vaart lopen denk ik deze keer. dat klopt het is maar 3 uur maar ga het maar zo doen in die jaren 70/80 moet je kijken wat er dan gebeurt je zal maar een eigen rijder zijn helaas dan is je zaak kapot.

    Like

 9. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Ik kom regelmagig naar Nederland en het einige wat ik zie is
  huisje, boompje, perkje ! Loop met open ogen door Nederland
  en je ziet dat er helemaal niets gebeurt ! Niente, nada, nichts !
  Niemand demonstreert tegen de EU in vorm van grote schilden
  met schriften zoals :
  TEGEN DE EU !
  TEGEN DE ISLAAM !
  TEGEN DE AFBRAAK VAN HET
  SOZIAALSYSTEEM IN NEDERLAND !
  TEGEN DE SOZIAALTOURISTEN UIT
  ALLE WERELDHOEKEN DIE HIER
  GEEN CENT INBETAALD HEBBEN !
  EN DIT OOK NIET VOOR HEBBEN !
  En bij de Website vermis ik de hoofd mede veroorzaker die de
  Nederlandse economie en het soziaalsysteem naar de klote
  helpen ! DE MOSLIM ! Die scheit heeft aan de Nederlander !
  Alle andere geloofsrichtingen hebben zich in Nederland en
  in Europa goed integreert !
  En de MOSLIM treitert mensen OVER HEEL DE WERELD !
  Alweer vergeten ? Newyork 9/11 ! Madrid ! Londen ! Enz.enz. !

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Bedankt Wachteres.

  Ja hoor ik sta hier achter, maar “Het hoofddoel is aandacht krijgen voor de verslechterde posities van de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs.” Niet alleen de verslechterde posities van de vrachtwagenchauffeurs staan op het spel mijns inziens maar de TOTALE verslechtering van de Nederlandse beroepsbevolking die staat op het spel. De werkgevers hebben vrij spel, de vakbonden zitten op hun handen door onder andere het verraad wat Agnes Jongerius heeft gepleegd tegen haar eigen achterban door met Wientjes de über kapitalist te conformeren, wat uiteindelijk een perfide rooie rot streek was van haar. Vetklep Jongerius oud-FNV-voorzitter en commissaris bij PostNL nu kandideert zij zich namens de PvdA voor de Europese verkiezingen en staat op plek twee na Eurofiel en moslim knuffelaar Paul Tang. De afbraak van de verzorgingsstaat staat niet op zich zelf en het is een direct uitvloeisel wat zich langer speelt namelijk door de katalysator ‘het verdrag van Schengen’ wat door de Eurofielen geïntendeerd is om de problemen zo hoog mogelijk te laten oplopen en chaos te creëren tot dat een hogere macht wordt aangeroepen om de problemen te nivelleren.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ik zie er wel wat in want ‘politiek correcte’ protestacties en verplicht keurig geregelde demonstraties blijken niet te werken gezien het feit dat de dictators gewoon door denderen.
  Ik denk dat er veel meer van deze ‘botte bijl-acties’ nodig zullen zijn; we zijn tóch al verloren als het zo doorgaat als nu. Want zegt u nu zelf: dit is toch vreselijk?

  “het ‘afbraakbeleid’, waardoor 800 verzorgingstehuizen moeten sluiten”

  Het is jammer dat ik niet zo handig ben in het rijden met een vrachtwagen, anders zou ik zeker meedoen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   dat ik niet zo handig ben in het rijden met een vrachtwagen, is niks aan je moet er Filling voor hebben dan is het kinder spel, maar dat is met elke beroep.ik kan wee niet metselen.

   Like

 12. Monalisa zegt:

  Als we wat willen, moet iedereen gewoon twee weken thuis blijven maar ook iedereen helaas dat krijg je niet voor elkaar met de Nederlanders ze zijn niet solider met elkaar het is ikke ikke en ikke en de rest kan gewoon stikken, dat is de nederlanse mentaliteit.maar velen zal het hier niet mee eens zijn.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Agema zegt u?

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta volledig achter deze actie! Alleen al om punt 10, zouden we massaal in protest moeten komen. Onze MARX RUTTE (VVD) heeft ons vorig jaar uitgeleverd, aan het GEDROCHT EUSSR, door het ESM verdrag te tekenen. En ik ben het met @tistochwat eens, dat er nog veel meer acties dienen te komen.

  Like

 15. Jan zegt:

  Treinkaartjes NS worden duurder door bemoeizucht van communisten in Den Haag

  Het kabinet en de Nederlandse Spoorwegen moeten onderzoeken of er op stations en perrons laadpalen kunnen komen waarmee reizigers hun mobiele telefoons, tablets en laptops kunnen opladen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde vandaag een oproep daartoe van GroenLinks.

  Omdat de gele informatieborden op NS-stations op veel plaatsen zullen verdwijnen, zijn mensen volgens die partij steeds afhankelijker van reisinformatie op hun mobiele apparatuur. Bovendien gaat het nog lang duren voordat er in treinen ook stopcontacten zijn in de 2e klas. Als tussenoplossing zou de NS daarom laadpalen op stations en perrons moeten plaatsen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3590178/2014/02/04/Kamer-wil-laadpalen-voor-mobieltje-op-station.dhtml

  Like

 16. Napoleon Planta zegt:

  Bijna dacht ik dat je er op 7 maart een atoombom op wou gooien !

  😀

  Like

 17. Willemientje zegt:

  mensen die mee willen doen met hun eigen auto, zijn ook van harte welkom

  Like

 18. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Internationaal vrachtwagenchauffeur was Jaaaaren geleden een goeie baan omdat vooral het niet iedere avond thuiskomen en de vele werkuren als extra belasting gezien werd.
  Door het opengooien van de grenzen mag nu iedereen met een rijbewijs rijden.
  Dus internationale bedrijven beginnen een filiaaltje in b.v. Polen en rijden met polen enz.
  Honderden transportbedrijven die die mogelijkheden niet hadden zijn daardoor kapot gegaan.
  Enkele van de sterkere blijven over omdat ze noodgedwongen gebruik maken van goedkopere chauffeurs.
  Ik wil zeker niet de schuld geven aan de transportbedrijven maar aan de regelgeving in de EU.
  Het zal nog vele malen slechter worden omdat west-Europa moet concureren met de lonen van oost-Europa waar mensen gewend zijn om van een fractie van Ons geld cq. Uitkering te leven.
  Ik kan dat die mensen niet eens kwalijk nemen maar wij gaan eraan kapot met de door ons opgebouwde levensstandaard.

  Like

  • Monalisa zegt:

   LOUIS-PORTUGAL Ik wil zeker niet de schuld geven aan de transportbedrijven maar aan de regelgeving in de EU. ze hebben alle twee schuld LOUIS-PORTUGAL het gaat wel om goedkoper arbeidskrachten u zou eens moeten weten wat die heren uit polen verdienen dan schrikt u.daar doet een Hollander het niet voor, en vrije grens verkeer.

   Like

 19. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Beste Theodoor en Monalisa dank voor jullie reacties en ik hoop echt dat er deze keer duizenden truckers gehoor geven aan deze actie, ikzelf zal zeker meedoen als ik in Nederland ben. Verder hoeven we voor 1 ding niet bang te zijn en dat is een herhaling dat het leger tanks inzet om de actie te breken, want al onze tanks zijn verkocht naar Finland en de Cavalerie is opgeheven. Ze huren nu af en toe een tank bij de Duitse Wehrmacht als men deze niet zelf nodig heeft!! Lees net in de telegraaf dat het leger nu electrische fietsen krijgt misschien kunnen ze die inzetten om de trucks weg te slepen. Ha,ha,ha!!!

  Like

 20. Mr. Logica zegt:

  Note: Nederland is al plat!!!!

  Like

 21. Chantal zegt:

  Maandagochtend vind ik een veel betere optie. Iedereen wil zijn weekend beginnen. Vind het een goede actie maar had er iets beter over nagedacht, want dan leg je ook de rest van de bedrijven stil… Dus de gehele economie van nederland

  Like

 22. Danielle zegt:

  O ja en dat ons dochtertje van 3,5 welke met de taxi naar Rotterdam naar school moet omdat ze op een dove school zit, om 15:15 uur uit is en dan door dit soort acties uren in de file zou komen te staan wordt dan voor t gemak door chauffeurs vergeten?
  Dus enige optie om dit te voorkomen is om haar thuis te houden van een school waar ze met heel veel plezier komt!
  BEDANKT!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Danielle dat is het risico, ook deze mensen doen het voor u en u dochtertje in Amsterdam hebben we ook doven scholen en de kinderen die in de kop van Noord-Holland wonen kwamen ook wel eens in de week twee uur later thuis om dat de coentunnel vast stond wegens een ongeluk, maar Danielle U denk alleen aan u eigen straatje en niet aan de rest van het land. BEDANKT! ik doe er nog een link bij als deze leest weet u waar de mens het voor doet.
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/22357367/__Gemeenten_in_problemen__.html
   Ook u gemeente zal een beroep op u gaan doen over dat vervoer van u kind.

   Like

  • roy zegt:

   wees blij dat jeje kind met een taxi kunt sturen,voor veel te veel mensen is een schoolbus al niet meer te doen. egoist.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s