Bankiers maken het steeds moeilijker om geld op te nemen

Screenshot_38

Botweg weigeren

Banken in de Verenigde Staten en Groot Brittannië doen de afgelopen maanden steeds moeilijker als mensen grote bedragen van hun eigen rekeningen willen halen. In veel gevallen wordt het simpelweg geweigerd, of mogen mensen enkel een lager bedrag opnemen. Bovendien eisen de banken dat mensen zeggen waar ze het geld voor nodig hebben. Let wel: dit is het EIGEN geld van de rekeninghouders. Dat betekent dat de banken in alle stilte zijn begonnen met het onteigenen -kortweg: stelen- van het geld van de burgers. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat dit ook in de EU gaat gebeuren.

Stelt u zich voor dat u naar de bank gaat om een groot deel van uw (spaar)geld op te nemen, bijvoorbeeld omdat u op vakantie gaat, met cash een tweedehands auto wil kopen, of om wat voor reden dan ook. Niemand heeft daar iets mee te maken, het is tenslotte UW geld.

De banken denken daar in toenemende mate anders over. Klanten in de Verenigde Staten en Groot Brittannië klagen er steeds vaker over dat hun banken botweg weigeren om het gevraagde bedrag te overhandigen. Soms duurt het uren voordat het lukt, en dan nog geven de banken vaak een lager bedrag dan gevraagd.

Lees verder>>>
(h/t Peter Selie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Bankiers maken het steeds moeilijker om geld op te nemen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Snotverdomme het grote STELEN van de burgers gaat beginnen. Dat hebben we te danken aan met name klootzakken van politici, in Nederland de VVD,CDA,PvdA, D66. Alles wordt ons ontnomen, alles. En de stomme massa blijft maar stemmen op de EUROFIELE PARTIJEN! Men laat het gewoon gebeuren!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Peter Selie1 daarom heb ik ook een kleus ik ben ze op voor kan van de bank (mijn bank)halen wat ik wil.

   Like

   • Monalisa zegt:

    kleus moet zijn kluis.

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Ik hoop een kluis thuis en niet bij de bank, anders werkt het niet.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Joost Visser nooit zegen waar die kluis staat anders krijg je bezoek.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Je kan moeilijk alles in een kluis gaan steken, noch in de bank zelf noch thuis. Tenzij je thuis zodanig rigoureuze anti-inbraak maatregelen gaat nemen tegen Roemeens/Bulgaarse bendes alsof je Fort Knox zelf bent. Er is geen gewone sterveling die dat kan, dat weten de banken zelf ook !

    Trouwens, hier in België zijn al een aantal banken leeggeroofd door bendes die gewoon door de voordeur binnenkwamen en daar lekker kluizen kwamen leegroven bij klaarlichte dag. En die wisten exact waar ze naar aan het zoeken waren.

    De banken weten zelf ook dat het geld bij hen zelf niet veilig staat, misschien is juist DAT een bijkomende drogreden voor hen om te rechtvaardigen dat ze contant geld op termijn helemaal af gaan schaffen ? Want op die manier wordt alles giraal geld en kunnen alle geldstromen exclusief door je bank worden gecontroleerd ! Hebben ze een zgn goeie reden om het contant geld af te schaffen en dan wordt geld helemaal “virtueel” en wordt zo iedereen de eeuwige slaaf van zijn bank ! De volledige controle krijgen is het enige dat die zwijnen interesseert !

    We worden in de tang genomen door die bende, ze weten dat we geen enkele andere keuze hebben dan het te laten staan, het is naïef om te denken dat je met een kluis het probleem kunt omzeilen, en zeker niet als die kluis in je bank zelf staat ! Dat weten die bankdirecteurs goed genoeg.

    Like

 2. Scarlatti Bombatti zegt:

  Cyprus achtige toestanden zijn nakende voor ons… haal t er af als u wat hebt…

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Hier schrik ik niet van hoor.
  In de gemeente Echt (L) wilde een kennis van mij enkele duizenden euro’s opnemen aan de balie bij de Rabobank aldaar.
  Zij werd gevraagd waar ze dat geld voor nodig had. Uiteindelijk kon ze het enkele dagen later toch ophalen.
  Het ging om een gewone spaarrekening zonder beperkingen.
  Al had ik hier niet de indruk dat dit een policy van de Rabobank zou zijn.
  Het lijkt me eerder verre gaande nieuwsgierigheid van de dorpse mentaliteit van de bankmedewerkers aldaar. Dit komt daar nl vaker voor.

  Like

  • Rick zegt:

   Heb ik ook eens meegemaakt. Waar gaat u het geld voor gebruiken?
   Daarop schetterde ik snoeihard door een volle bank: Daar ga ik van naar de hoeren!!
   Hiermee trof ik de medewerkster als ware het een zweepslag; ze kromp in elkaar en wist zich met de ontstane situatie geen raad. Is toch simpel…Onbeschofte vragen; Onbeschofte antwoorden. Zal ze leren

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Ze met hun neus in hun eigen stront duwen. Dat is inderdaad het enige dat ze begrijpen.

    Goed gedaan, Rick !

    +10

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Neen. Heb recent gelden opgenomen in Panama, Costa Rica, Colombia. Dezelfde vragen. Is een internationaal bankgedrag om zwart geld tegen te gaan. Of zoiets.

   Like

 4. Joost Visser zegt:

  Let wel. Op het moment dat u uw eigen geld bij een bank parkeert het niet meer van u is. De bank kan ermee doen wat ze wilt, vandaar het gegok in het verleden en nu nog van uw geld. De Rabobank heeft nooit aan u gevraagd of ze dikke bonussen mochten uitkeren van uw geld aan personeelsleden die meewerkten aan de Liboraffaire, om maar wat te noemen. Je kunt zelfs stellen dat u meegewerkt hebt aan een crimínele organisatie om deze in stand te houden d.m.v. financiering met de door u ter beschikking gestelde gelden. U kunt zich disculperen dat u ter goeder trouw was en niet strafbaar.

  Op het moment dat u hier schrijft op dit bloq dat u vindt dat bankiers boeven zijn en de volgende komende schandalen aan het licht komen, i.q. valuta- en goudschandaal, heeft u willens en wetens een crimínele organisatie gesteund door uw geld bij de desbetreffende bank te stallen, al is het maar uw salaris, bent u strafbaar. Lid van een crimínele organisatie.

  Leuke case.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Joost Visser het is wel leuk wat u schrijft maar je kan niet zonder bank dat hebben ze gohem gedaan je kan je AOW en Pensioen niet in het loonzakje krijgen dus iedere wereld burger steunt die criminele organisatie wad u beschrijft. ziet u een ander oplossing ik niet.

   Like

 5. Maria02 zegt:

  Goud en silver kopen met je spaar geld zoals velen “adviseren”?
  Maar ja, je moet wel je geld uit kunnen halen natuurlijk om goud te kopen !
  (Misschien willen het daarom weten wat je ermee doet, zijn ze doodsbenauwd dat je alles afhaalt en goud in een eigen kluis verstopt ! )

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Dat vinden ze niet erg Maria. De Boelgaren en Roemenen hebben tenslotte nog een extraatje nodig boven op hun uitkeringen. En een beetje goud vinden ze wel leuk.

   Like

 6. luckybee zegt:

  Ik laat me niet bang maken, ik laat mijn Geld daar waar het zit.en hoop op veranderingen ook in de bank wezen.En vertrouw op God.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Geld in je portemonee waar je alleen zelf over kan beslissen is relatief heel veilig en vertrouwd, en altijd beschikbaar. Maar voor zakkenrollers en banken is het oppassen geblazen, want er is geen verschil tussen die twee. Plegen die een aanslag op je geld, dan ben je het voorgoed kwijt. Wie is er nu zo gek om zijn duurste bezit aan een ander toe te vertrouwen ? Je auto en je vrouw leen je toch ook niet uit, want die krijg je dan ook kapot terug. Waarom zou je dan je hele hebben en houwen, GELD genaamd, wel gaan uitlenen ? Iets anders wordt het met een betaalrekening. Je kunt moeilijk alle crediteuren ten lande gaan aflopen om hun aan huis kontant te gaan betalen, of nog veel linker, geld over de post versturen. Zelfs de betaalrekening zal wel eens de pineut gaan worden. Maar een spaarrekening ? Opdoeken, nu het nog kan !

  Like

 8. bobzelf zegt:

  EN DAN ZIJN ER NOG MENSEN , DIE DENKEN DAT HET “””ALLEMAAL EEN ONGELUKJE “” IS !!

  kussie x x xx

  Date: Tue, 4 Feb 2014 20:50:08 +0000 To: theoderaay@hotmail.com

  Like

 9. Jean zegt:

  Mensen wees voorzichtig met geld in huis te halen want dat krapuul leest ook kranten en blogs als u begrijpt wat ik bedoel…
  Er moeten andere mogelijkheden zijn om ons geld ‘veilig’ te bewaren. Het zou jammer zijn om het inbraakcijfer gekoppeld aan geweldplegingen nog hoger te zien stijgen het is nu al een drama.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Wie o wie verlost ons van het stelletje corrupte frauduleuze tirannieke gewetenloze hebberige egoïstische dictators dat het leven van de eerlijke burger volledig wil ruïneren? De aarde is toch van ons allemaal en iedereen heeft toch behoefte aan en recht op plezier, woongenot, ontspanning, geluk, rust en zorgeloosheid? Waarom zijn deze zaken alleen maar weggelegd voor de ‘royals’ en de ‘politieke elite’?

  Zwaait u -al toeterend- nog steeds met vlaggetjes als u een blik mag werpen op de familie Von Amsberg?
  Ja? dan bent u al heel ver heen…

  Like

  • Monalisa zegt:

   Die leu heb ik afgezworen toen bea zij (toen stond de microfoon nog open en het ging over die buitenlandse) gelukkig wonen ze niet bij mij op de stoep.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Monalisa 5 februari 2014 om 15:51

    Aha! Dus dat loeder heeft dat gezegd.
    Nou, dat verbaast me niet! Ik had altijd al door dat die super-egoïsten heel goed voor zichzelf zorgen en ons opzadelen met alle ellende.
    Ze kruipen niet voor niets in al die mooie villa’s op schitterende landgoederen waar ze genieten van de hoogst mogelijke privacy en bescherming.
    Ik heb trouwens ooit vernomen (van iemand die zegt dat hij het kan weten) dat één van de lieve zoons van mevrouw Van Amsberg in de gouden koets buiten het zicht van het klootjesvolk z’n middelvinger opstak terwijl hij ‘vriendelijk’ zat te wuiven naar de uitzinnige ‘oranje bóóóven!’-blatende menigte sukkels.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tistochwat dat klopt u, u kent ook de beelden van willem die tegen de pers zij dat ze moesten oprotten die beelden kan ik heel goed op mijn netvlies plaatsen en Bea zij met haar bekakte stem dat mag je niet zeggen maar ze dacht in haar hooft iets anders.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Monalisa 5 februari 2014 om 18:57

    Maar ze dacht wél bekakt met ons mee!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tistochwat chapeau.

    Like

   • Monalisa zegt:

    En zo denken ze over ons

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Monalisa 5 februari 2014 om 23:19

    Natuurlijk gaat dat zo bij die lui als ze thuis zitten ook: boeren, winden laten, schuttingtaal, roken, zuipen, minachtende opmerkingen over het ‘klootjesvolk’, enz.
    Zouden er nou echt infantiele runderen zijn die geloven dat die ‘koninklijke’ familie ALTIJD ó zo keurig is? Welnee! Alles wat ze ‘naar buiten’ brengen, is puur acteerwerk.

    Ik kijk nog veel liever naar deze familie:

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tistochwat zouden zij ook zo’n taal uitslaan ben benieuwt.

    Like

  • Jean zegt:

   Tistochwat,
   Helaas zijn er nog idioten die met vlaggetjes staan te zwaaien terwijl enkele simpelen van geest in een wagen liggen met handjes te wuiven en voor de rest geen flikker uitvoeren buiten 365 dagen per jaar op vakantie gaan net zoals die club in België, G.B. Zweden, Noorwegen, Luxemburg en Spanje, één decadent totaal nutteloos profitariaat zonder enige toegevoegde waarde.
   Als de EU geldverkwistingen wil bestrijden dat ze dan daar maar als eerste beginnen.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Tistochwat: 12.08. uur. Whoehahahahahahaha! Ik deed het haast in mijn boks, van het lachen! Ik kan niet meer!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s