Hamas-terroristen nestelen zich in Oost-Jeruzalem

Screenshot_26

Jeruzalem verandert van de beroemde “Gouden Stad” in een “Hoofdstad van Hamas”. Daarvoor heeft Israël´s toonaangevende Hebreeuwstalige krant “Yediot Ahronot” in een actuele reportage gewaarschuwd. Blijkbaar heeft de Palestijnse terreurorganisatie zich de afgelopen jaren met succes in de oostelijke helft van Jeruzalem gevestigd, die overwegend bewoond wordt door Arabieren.

Volgens het bericht heeft Hamas op vele terreinen met succes activisten gemobiliseerd, vooral in de religieuze sector en die van onderwijs en financiële dienstverlening. Het doel hiervan zou zijn om “de Palestijnse bevolking dichterbij de ideologie van Hamas te brengen en instellingen op te bouwen die tot doel hebben de kring ondersteuners van Hamas uit te breiden.”

Om dit te bereiken, heeft Hamas een soort alternatief stadsbestuur in het oostelijke deel van de hoofdstad in het leven geroepen. In zeven Arabische stadsdelen heeft Hamas dienstverleningen en ondersteuning voor de bewoners overgenomen, net alsof zij de baas zou zijn in de stad. Bovendien gebruikt Hamas onderwijs- en andere sociale manifestaties om haar boodschap te verbreiden. De vernietiging van Israël is een verklaard doel van de Palestijnse terreurbeweging, die in de Gazastrook de regering vormt.

In Israël ziet men de inspanningen van Hamas als een poging het succes van de Libanese Hezbollah na te doen. Het is deze sjiitische extremisten in Libanon namelijk gelukt om door een combinatie van sociale dienstverleningen en bruut geweld door te dringen in de hoogste regeringsfuncties.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Jeruzalem. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hamas-terroristen nestelen zich in Oost-Jeruzalem

 1. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik geloof dat God ze wel zelf zal verdelgen.Als insecten meschien?Wie weet.Net als ook bij ons in Holland en the USA.

  Like

 3. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Ik ben een beetje verwonderd omdat ik al eerder signalen zag van lastige palestijntjes in Israël.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Arabieren bereiden zich voor om de hele boel over te nemen, vereist wel goede conditie.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Het wordt hoog tijd dat Israel eens orde op zaken gaat stellen in het Midden Oosten, en zich niets aantrekt van de kritiek uit de wereld. Net als met de 6 daagse oorlog moet Israel zijn tanden eens laten zien ! Israel for ever !

  Like

 6. Jan zegt:

  Hamas klaagt bij UNWRA aspirant terroristen vervreemd van het curriculum dat gericht is op het vermoorden van Joden en het bevrijden van ‘Palestina’

  The statement says “We condemn the UNRWA printing and distribution of curricula in schools without the knowledge and without the approval of the ministry.” and added that these approaches “do not fit with the culture of Palestinian society, and aims to brainwash Palestinian students and make them accept the Israeli occupation.”

  “This UNRWA curriculum intends to wipe out the culture of generations of Palestinian students from their homeland and their cause and [instead] entrench a culture of peaceful resistance as a solution to the conflict, and alienate students from the resistance.”
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2014/02/hamas-complains-unrwa-curriculum.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s