Karzai ziet geen heil in Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan

Screenshot_29

De Afghaanse president Karzai

Goed. Ik ook niet. Breng onze troepen terug naar huis. Allemaal. Nu. Gisteren. “Karzai ziet niks goeds in de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan”, door Dawn, 3 februari (met dank aan Lookmann ):

Washington: De Afghaanse president Hamid Karzai zei in een op zondag gepubliceerd interview dat hij geen heil ziet in Amerika’s aanwezigheid in Afghanistan. De Afghaanse leider refereerde aan de Taliban als zijn “broeders”, aan de Amerikanen als “rivalen” en beweerde dat hij sinds juni niet gesproken had met de Amerikaanse president Barack Obama.

Het interview met The Sunday Times, Londen, werd in de VS op grote schaal aangehaald, waar commentatoren erop wezen dat de heer Karzai zichzelf doelbewust distantieerde van de heer Obama nu het 12-jarige bewind van de Afghaanse leider ten einde komt.

“Deze 12 jaar waren een van voortdurend pleiten bij Amerika om het leven van onze burgers als levens van mensen te behandelen”, zei hij, eraan toevoegend dat hij Obama had ontmoet op Nelson Mandela’s begrafenis in Zuid-Afrika, maar niet met hem had gesproken. “Hoewel er brieven zijn uitgewisseld”, voegde hij eraan toe . Erop aandringend dat hij “geen heil” zag in de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan, zei Karzai: “Ze werkten niet voor mij, ze werkten tegen mij”.

Hoewel de Verenigde Staten tijdens de oorlog in Afghanistan $ 648 miljard besteedde, zei Karzai dat het hem niet hielp. “Het geld dat ze aan de politie zouden hebben moeten betalen, hebben ze aan particuliere beveiligingsbedrijven betaald en hebben milities gecreëerd die wetteloosheid, corruptie en berovingen op de snelweg veroorzaakten”, zei hij. “Ze begonnen toen systematisch een psychologische oorlog tegen onze mensen te voeren en te stimuleren dat ons geld ons land uitging”.

Karzai gaf de Verenigde Staten ook de schuld van het creëren in Afghanistan van “kleine plaatsen van rijkdom en een enorm landschap van ontbering en woede.”

Gevraagd waarom hij weigerde om een ​​bilaterale veiligheidsovereenkomst met de Verenigde Staten te ondertekenen, zei Karzai: “Onder druk hebben onze koningen dingen ondertekend en al dat bleek desastreus voor Afghanistan te zijn. Als ik vandaag onder druk hetzelfde zou doen, weet ik niet wat de gevolgen zijn”.

Karzai zei dat hij zich geen zorgen maakt over de mogelijkheid dat zijn weigering om de overeenkomst te ondertekenen kan veroorzaken dat de VS en andere westerse landen hun financiële hulp aan Afghanistan verminderen. “Geld is niet alles. Als je het mij vraagt ​​als individu, ik zou liever in armoede leven dan in onzekerheid”, zei hij.

Spencer: Ja, en ik ben de koning van Siam.


Lees ook
: www.jihadwatch.org

Bron:
www.jihadwatch.org
Auteur: Correspondent van Dawn.

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Taliban, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

3 reacties op Karzai ziet geen heil in Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan

 1. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Gelijk heeft hij.~
  Meteen oprotten daar en als het terrorisme te gek gooi er maar wat bommen op maar S.V.P. geen mensen sturen.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Stamhoofd? Misschien leeghoofd, maak mij niet uit, laten ze het daar zelf uitzoeken.
  Wat zegt u, komen ze dan hier naartoe?
  Als het aan mij ligt niet.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  De Afghaanse president Hamid Karzai is een door en door onbetrouwbaar figuur, had men ook iets anders van een moslim kunnen verwachten nee toch, gelukkig behoef ik mijn vooroordelen over Afghanistan en over Karzai niet bij te stellen. Zo maar wat artikeltjes over dit sujet bijeen gesprokkeld.

  Onze bondgenoot Hamid Karzai is aan de drugs
  Eindelijk is er een logische verklaring. De president van Afghanistan gedraagt zich vreemd, en eigenlijk ook steeds vreemder. Peter Galbraith, ex-ambassadeur van de Verenigde Naties in Afghanistan, kwam gisteren in een interview met MSNBC met de oorzaak: de president ‘geniet van het voornaamste exportproduct van Afghanistan’.
  Galbraith: “Hij kan zeer emotioneel en opvliegend zijn. En hij handelt vaak heel impulsief. En vanuit zijn paleis en zijn kringen heb ik gehoord dat hij aan de opium of heroïne is. Feit is dat hij heel raar kan doen.” Galbraith raadt Obama aan de macht van Karzai in te perken tot de man weer controle heeft over zichzelf.
  Als het niet was voor de duizenden doden, dan zou het ironisch zijn: het hele Westen dat zich al acht jaar inzet om een drugsverslaafde, corrupte, nepotische oosterse potentaat in het zadel te houden, in naam van de democratie.

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/25185/onze-bondgenoot-hamid-karzai-is-aan-de-drugs.html

  Nu steeds meer buitenlandse militairen het Aziatische land verlaten, liggen gouden tijden in het verschiet voor degenen die de papaveroogsten in handen krijgen en er opium en heroïne van maken: krijgsheren, opstandelingen en volgens Westerse diplomaten ook hoge overheidsfunctionarissen.(Lees verder) —>

  http://www.nu.nl/buitenland/3627244/afghaanse-drugsproductie-recordhoogte.html

  ‘Spookmiljoenen van CIA naar kantoor Warlord Karzai’.
  Posted on April 30, 2013 by Steve Brown
  De echte drugsbazen staan boven elke wet en daarom mag de Drugs niet gelegaliseerd worden.

  ( van onze Internationale Elite-gangster redactie)

  Amsterdam-Noir- Koffers, rugzakken en plastic boodschappentassen vol bankbiljetten zijn het afgelopen decennium het kantoor van de Afghaanse Gangster-president Hamid Karzai binnengebracht. Met tientallen miljoenen dollars probeerde de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zich te verzekeren van invloed bij de Drugs en Warlords. In ruil daarvoor gingen sinds de jaren ‘70 tonnen pure heroïne ( en cocaïne) richting Europa en de USA. Oude dagen van ‘Vet-name-CIA-Heroïne’ en de ‘Reagan contra- cocaïne- conection’ met gangster Kolonel Oliver Nort en ‘Clinton- Cocaïne’ herleeft weer. Verandert er dan nooit iets? (Lees Verder) —>

  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/04/30/spookmiljoenen-van-cia-naar-kantoor-warlord-karzai/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s