Wachten tot de roeiboot kapseist

Screenshot_25

Het debat over Europa blijft steken in kluitjesvoetbal, vinden Geert Mak en Thierry Baudet. Hoe verschillend ze ook denken over de EU, ze vinden elkaar in een gedeelde zorg: Brussel neemt de burger niet serieus. Een tweegesprek.

Buiten klinkt het gebulder van dalende en opstijgende vliegtuigen, maar binnenin Dakota’s Bar heerst rust. Het is tien uur ’s ochtends. In het café aan het panoramaterras van Schiphol roeren Geert Mak en Thierry Baudet in hun koffie. De een heeft witte krullen, borstelige wenkbrauwen en een rond gezicht. De ander golvend zwart haar, hoge inhammen en een spits gelaat. De een is links, de ander rechts; de een progressief, de ander conservatief. Een babyboomer uit het bouwjaar 1946 en een prille dertiger, kind van de jaren tachtig. Onder redactie van dit onwaarschijnlijke duo is de bundel ‘Thuis in de tijd’ verschenen.

Lees verder>>>

(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Wachten tot de roeiboot kapseist

 1. .

  Word je dan eindelijk alsnog wakker Nederland ?
  raken jouw dhimmi’s dan tóch eindelijk uitgeluld
  begint ‘t besef (hoe laat dan ook) tóch door te dringen
  .
  dat niet hij wint die steeds het hardste brult ?
  niet hij het wint die voor geweld blijft kiezen
  en daar zélfs naar handelt…tot vermoorden toe ?
  .
  waardoor prachtmensen het leven vaak verliezen
  word je dan eindelijk die grote leugen moe
  en ga je eindelijk elke misdaad zien in dit verband ?
  .
  en dús ook eindelijk stoppen met het afsluiten van cellen
  omdat we er al misdadig véél TE WEINIG tellen ?

  Jasterke
  .

  .

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Vroeg of laat zal de E.U. gaan verdwijnen. Simpelweg omdat er de zelfvernietiging zit ingebakken. Precies zoals het met de Nazi’s gesteld was. Zij dachten de nieuwe orde in Europa te zijn. Ja, feitelijk de standaard voor de hele wereld. Een duizendjarig Rijk ! Dat liep slechts van 1933 tot en met 1945 ! En wie lopen ook nog met zulke waan ideeen rond ? De Moslims ! Een wereld kalifaat, een Sharia systeem voor alle volkeren, geleid vanuit de Arabische regio’s. Een grote fout werd en word er weer gemaakt sinds de EEN Europa gedachte, geleid vanuit EEN stad, werd geintroduceerd door Julius Cesar. Deze fout werd daarna 8x herhaald, met Brussel mee 9x. Hoogmoed komt voor de val ! Dit soort macht structuren heeft immer een kortdurend leven, en vernietigd zichzelf altijd na korte of niet al te lange tijd !

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Boeiend gesprek en ook alleszins logisch: Het grootste verschil is hier het generatieverschil.
  Mak is -nog steeds- links en dus bezield van de idealen van de jaren ’60, Baudet is “Links” voorbij. Hèm hebben die idealen nooit geraakt en zodoende kan hij ze zonder veel moeite opzij schuiven als hij ziet dat ze niet werken. Mak kan dat veel minder gemakkelijk. -al toont hij zich minder doof en blind dan veel van zijn generatie- en soortgenoten en geeft hij dat ‘niet werken’ daarom ook wel toe. Hij heeft er alleen veel meer -grotendeels emotionele- problemen mee om het ideaalbeeld, onder andere van ‘nooit meer oorlog’, weer los te laten; het léék allemaal zo wondermooi! Ook met de harde realiteit dat elk volk zijn eigen mentaliteit met zich meebrengt en dat de mens nu eenmaal minder ‘maakbaar’is, dan links lang dacht heeft hij moeite. Baudet niet, die kan het schouderophalend naast zich neerleggen omdat hij er nooit in geloofd heeft. Als HIJ een reële representant van de nieuwe generatie is -en dat denk ik wel- dan is dat een gunstig teken: Tenzij deze generatie door een totalitair EU-systeem volkomen monddood wordt gemaakt, kon ze het bootje binnen afzienbare tijd wel eens uit zichzelf laten kapseizen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Geert Mak is de grootste leugenaar dat ik kende.Uit de geschiedenis heeft hij alle daden van de Islam verzwegen, alsof er helemaal geen islam bestond; Maar zo als we zien/weten, is de Islam onze grootste zorg.En dat was niet eerst gisteren begonnen hoor, maar al 1400 jaren lang.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Mak en zijn dromen, welterusten

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik vind het een interessant gegeven, een conservatie en een progressief persoon, met elkaar in debat over de EU. Wat misschien hoopvol is, dat Dhr. Mak duidelijk, net als Dhr. Baudet moeite heeft met de eussr stoomwals. Toch neig ik ertoe, om volledig uit de eu te gaan, op grond van artikel 50, van ” Het Verdrag van Maastricht”. Er zal wel goed gekeken moeten worden naar de financiële gevolgen van het uittreden.

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Israel Offers Turkey $20 Million Over Mavi Marmara Flotilla

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177031

  Like

 8. Jan zegt:

  Minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier op de demagogische toer

  Rise of Eurosceptic parties could put peace in Europe at risk, German foreign minister claims
  Frank-Walter Steinmeier warns against ‘nationalism’
  The rise of Eurosceptic parties is a ‘worrying development’ for the European Union which has helped keep peace for the past 50 years, the German foreign minister has warned.

  Warning against the type of ‘nationalism’ which caused the First World War, Frank-Walter Steinmeier said the European Union had convinced countries to ‘get together, politically’ after years of conflict.

  Speaking on his first visit to London since being appointed in December, he warned, when asked about Tory Eurosceptics calling for Britain to exit the EU, that this route could have ‘dangers’.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2551274/Rise-Eurosceptic-parties-peace-Europe-risk-German-foreign-minister-claims.html

  Like

 9. anits zegt:

  Ja laten we met zn allen wat doen. Zoniet gaan we gewoon naar de klote met zn alle!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s