Doodzieke vrouw op straat gegooid

Screenshot_42

Wilma Venema met hond Chica voor haar voormalige huisje op de Mauritskade

AMSTERDAM – Ze heeft een hersentumor en ondergaat momenteel een serie chemokuren. Toch staat de 53-jarige Wilma Venema sinds een week op straat. Een huurconflict met woningcorporatie De Key is dusdanig uit de hand gelopen dat ze haar huis gedwongen moest verlaten.

Waar ze komende vrijdag na haar chemotherapie terecht kan om weer op verhaal te komen, weet ze dan ook niet. Ze hopt van vriend naar vriend, maar een stabiele plek om tot rust te komen heeft de Amsterdamse niet meer sinds vorige week woensdag.

Toen stond opeens het ontruimingsteam op de stoep. „Ik wist van niets. Ze hebben mijn koelkast inclusief medicijnen zo op straat gegooid en de rest van mijn spullen naar de opslag meegenomen”, zegt ze aangeslagen.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Doodzieke vrouw op straat gegooid

 1. E.J. Bron zegt:

  Vermoedelijk onder het motto: “Nederland moet socialer….?”

  Like

  • peterselie1 zegt:

   E.J. Het moet eerlijker!

   Like

  • Driek zegt:

   Mevrouw Venema zegt: De postbode weet mijn huis niet te vinden en gooit alles in de bus van mijn buurman, die er nooit is. Ik laat post van het VUmc ook naar een vriendin sturen zodat ik die zeker krijg. Ik wist niets van een ophanden zijnde ontruiming! Ik heb er ook een advocaat op gezet.”
   Het is natuurlijk allemaal erg zielig voor die mevrouw, maar ik vind het een dubieus verhaal, en we weten niet precies de ware toedracht. Hoe kan je nou niets weten van een ophanden zijnde ontruiming, heeft ze dan nooit haar bankafschriften gecontroleerd of er een huurafschrijving heeft plaats gevonden? en waarom die bankafschriften dan niet naar die vriendin gestuurd? Ze had ook eventjes bij die bank langs kunnen gaan om te informeren. Trouwens mevrouw kan nog altijd een beroep doen op het Leger des Heils, want ze is ziek en ze heeft geen dak boven haar hoofd, maar ik denk niet dat ze zo’n joekel van een hond mag mee nemen. Ik zoude eerst die grote hond maar eens naar het asiel brengen, misschien dat ze dan welkom is bij een vriend of vriendin of een of andere instantie. Maar ja, ik zou wel harteloos overkomen.

   Like

   • Roelfien zegt:

    Inderdaad, je komt heel harteloos over want waarom moet een huisdier wijken, alleen omdat de eigenaresse niets te makken heeft, een huisdier is je trouwste vriend, maar je komt niet alleen harteloos over, volgens mij ben je een harteloos mens.

    Like

   • Edwin Lauxen zegt:

    Leger des Heils? Als er wel een harteloze instantie bestaat is het wel het Leger des Heils 😉

    Like

   • Driek zegt:

    @Roelfien. Ik vind dat ze het houden van honden moeten verbieden, en al helemaal voor mensen die er niet voor kunnen zorgen, want ze schepen een ander er mee op. En al die dierenliefde van jullie lap ik aan m’n laars, want straks, als de vakanties weer beginnen, stromen de dierenasiels weer vol met die ‘trouwe vrienden’. En u heeft gelijk, ik ben een harteloos mens.

    Like

 2. Joost Visser zegt:

  Neen heer Bron, Hollandse naam. Dat doet haar de das om.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ja, dat zou inderdaad ook kunnen….

   Like

   • Monalisa zegt:

    Hier is veel meer aan de hand wat de vrouw beweert als zij meteen de huur had betaald had ze niet uit haar woning gezet te worden,nu kreigt de post de schuld zover had ik het bij mij niet gekomen met die post,ze heeft al een tijd niet betaald dus zij heeft al dat geld nog? ze had ook de media op kunnen zoeken over die vochtplekken.

    „We doen er alles aan om ontruimingen te voorkomen. In deze situatie was echter sprake van forse huurachterstand en jarenlange overlast. De betreffende huurder heeft ondanks de pogingen van De Key en de deurwaarder geen contact met ons opgenomen. Ook op aanmaningen voor de huurbetaling is niet gereageerd”, laat een woordvoerster weten.

    Like

   • meneertje zegt:

    Ik denk ook dat zij, als zij moslima was geweest, met de meeste clementie zou zijn behandeld en mogelijk zelfs extra vergoedingen zou hebben gekregen.

    Like

   • petra555 zegt:

    Dit is dus onze zo ‘Fijne Gemeenschappelijke’ samenleving.
    De woning is al verhuurd aan ‘mensen van buiten’.

    Like

   • Monalisa zegt:

    meneertje wat u schrijft en de waarheid is moet je straks op een goede partij gaan stemmen u mag dat bepalen maar er komt nog veel meer aan wat de PVDA prachtig vind lees ook deze link eens.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22270935/___Geen_korting_bij_inwonend_kind___.html
    je zal maar noodgedwongen je kind in huis hebben die geen woning meer heeft door omstandigheden je laat je kinderen niet in de kou staan, waar is deze regering mee bezig dus ik hoop dat ze flink afgerekend worden zoals die hele kunduz kliek.

    Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   Klopt, iedere godvergeten nieuwkomer krijgt alles gratis ook een woning als het moet.

   Like

 3. Maria02 zegt:

  “Huurconflict” ze heeft heel lang waarschijnlijk niet betaald. Maar, Ik kan niet voorstellen dat ze haar zonder eigen spullen ziek op straat mogen zetten . Dit is middeleeuws. En wij worden steeds
  stukje bij stukje bijna onopvallend in die barbaarse richting gesleurd.
  In more ways than one !

  Like

 4. baukje zegt:

  Vindt je het gek dat mensen een afrekening op een andere manier plannen?
  De primaire levensbehoeften zijn onderdak, eten, kleding

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het is mensonwaardig, ja: Zoiets doe je niet. En er was ook een tijd -in de volgens sommigen ‘overgesocialiseerde’jaren ’70 en ’80- dat het ook niet gebeurde: Uitzetting, dat was iets van voor de oorlog dat wou niemand meer laten gebeuren, zeker niet als het een doodziek iemand betrof.
  Maar het mes snijdt wel een beetje aan twee kanten, vind ik: Die Mevrouw Venema had nooit moeten stoppen met het betalen van de huur, want dan zit je automatisch aan de verkeerde kant. Ze had zich goed moeten laten informeren over haar rechten op die wisselwoning: Op vrijwillige basis kost altijd geld, dat weet iedereen. Het zal aan haar ziekte gelegen hebben, dat geloof ik meteen, maar het lijkt er op, dat ze met niemand deugdelijk overleg heeft gepleegd. Dat van die postbode die haar huis niet kan vinden vind ik ook raar; daar had dan allang iets aan gedaan moeten worden. Het lijkt er op, dat e door haar gezondheidstoestand zelf niet veel initiatief nam en de instanties het er op hun beurt ook bij lieten zitten.
  Toch blijf ik erbij: Stoppen met het betalen van de huur moet je echt niet doen. -Behalve natuurlijk als je door geldgebrek niet betalen KUNT. Maar ook dàn moet je de contacten daarover onderhouden. Open kaart blijven spelen, daar gaat het om.
  Er was hier duidelijk sprake va een gebrek aan communicatie, dat men had moeten oplossen vóór men overging tot uitzetting, nota bene van een doodziek iemand.

  Like

  • petra555 zegt:

   @Theresa Geissler: 08.29. uur. Ik kan mij vooral vinden in jouw reactie Theresa. Ik ben er zeker van, dat als mevrouw Venema, was gaan praten en de huur had doorbetaald dit probleem niet zou hebben kunnen ontstaan. Verder is het natuurlijk vreselijk om uit je huis te worden gezet!

   Like

   • Driek zegt:

    @Een vriendin van mij is onlangs, wegens drie maanden huurschuld, ontstaan door laksheid en privézaken, uit haar huis gezet, ze kon de spullen laten opslaan via de gemeente. Nieuw onderdak werd haar niet aangeboden. Het is particulier woningbezit, dus de eigenaar kan zelf beslissen aan wie hij de woning verhuurt. Hij wil geen allochtonen, en daar kan geen PVDA -, of welke partij dan ook, hem van af brengen. Gelukkig heeft ze geen hond, dus voorlopig logeert ze bij mij.

    Like

 6. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Ik ben daar wel een beetje vorsichtiger met een mening !
  Eerst wanneer alles op de tafel komt en de achtergrond
  duidelijk is, kan je er over oordelen ! Nederlandse of niet !
  Geen mens is perfekt en van deze vrouw weten we helemaal
  nog niets ! Ze heeft haar verhaal gedaan, nu nog de andere
  kant aanhoren en dan weten we meer !

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   „We doen er alles aan om ontruimingen te voorkomen. In deze situatie was echter sprake van forse huurachterstand en jarenlange overlast. De betreffende huurder heeft ondanks de pogingen van De Key en de deurwaarder geen contact met ons opgenomen. Ook op aanmaningen voor de huurbetaling is niet gereageerd”, laat een woordvoerster weten.

   Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Ze hebben huizen nodig voor de Bulgaren en Roemenen zodat deze multicultureel kunnen samen wonen met de Marokkanen.
  Een eerste begin waarbij Nederlanders het veld moeten ruimen.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Hoe humaan links Amsterdam werkelijk is zie je aan deze daad van de Amsterdamse linkse magistraten.

  Like

 9. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Ik was in de veronderstelling dat Nederland de UVRM ( Universele verdragen van de rechten van de mens ) in 1948 had ondertekend en daarmee zich verplicht om deze verdragen te respecteren en er naar te handelen. Zelfs in de Nederlandse Grondwet art. 94 is dit opgenomen en staat er duidelijk dat internationale verdragen en rechten boven de wetten van Nederland gaan en staan.
  Dus in feite maakt Nederland zich schuldig aan de schending van deze verdragen en aan onze eigen Grondwet.
  Volgens de UVRM art 1 zijn alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten en art 25 stelt heel duidelijk dat ieder recht heeft op een levensstandaard die hoog genoeg is voor de gezondheid en welzijn waarin begrepen zijn huisvesting, voeding, kleding en geneeskundige verzorging en de noodzakelijke sociale diensten.
  Alleen hieraan maakt dus Nederland en de gerechtsdeurwaarders zich schuldig aan door dit naast zich neer te leggen en de huisuitzetting door te voeren. Hopenlijk voor deze mevrouw staat er een slimme advocaat op die dit gaat aanvechten op o.a. deze gronden!!

  Like

 10. Jean zegt:

  Verschrikkelijk én Walgelijk, wie is de opdrachtgever? Aan de schandpaal met dergelijk stuk vuil.
  Één vraagje: zouden ze dat ook doen met een marokkaanse?
  Ik denk het niet want dan was er papier te weinig om er aandacht aan te geven, multicul weet u wel!
  Wij zouden het anders enorm waarderen als die moslims buiten geflikkerd zouden worden, niet uit het huis maar uit het land en liefst uit héél Europa, dat zou resultaat brengen voor onze welvaart, veiligheid én leefbaarheid.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 10.29. uur. Ondanks ik het rot vind dat deze mevrouw uit huis is gezet, is het natuurlijk wel zo, dat je beter je huur kan doorbetalen, i.p.v. NIET TE BETALEN. Maar Jean, jouw vraag of ze zo zouden handelen met MOSLIMS is op zich juist, ook ik denk dat de Partij van de Arabieren (PvdA) onmiddellijk ingegrepen zouden hebben, want niet Nederlanders c.q. arbeiders hebben hun interesse, NEEN de MOSLIMBRIGADE! De RODEN zijn de 5e colonne des islams!

   Like

 11. bigljohn zegt:

  Ik spreek er mijn schande over uit ! Arme arme vrouw. Als zij een zogenaamde gelukszoeker was geweest werd zij volop in de watten gelegd. Nederlanders krijgen sowieso in vergelijking met gelukszoekers een behandeling van de overheid, gelijk als van een arme straathond waar niemand naar omkijkt. Waar blijft nu die smerige Partij van de Allah, van Nederland moet sterker en socialer ? Die ondernemen ook geen actie, want ze zijn helemaal idolaat geworden op Allah families, en verachten de autochtone bevolking. Waar de PvdA wel voor staat; Nederland moet niet sterker, maar Islamitisch en a-sociaal worden !

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Dat is nou typisch kenmerkende handelswijze van een stad onder bewind van de PvdA. Als mevrouw Venema licht getint of zwarte mevrouw Abdullah was, zou iedereen haar hulp bieden. Ze zou geen dag op straat staan. Van moskeeautoriteiten tot de bobo’s in het stadhuis zouden bij haar op de stoep staan. Autochtonen – zieke of niet – tellen niet mee bij de linkse multiculturele pleurten. Straks zijn er gemeenteverkiezingen. Ik hoop dat de autochtone bevolking van Nederland zal haar stem niet geven aan de PvdA, niet aan D66, GL en niet aan de VVD. Geef uw stem aan lokale partijen zoals Leefbaar Rotterdam.

  Like

 13. tjonge zegt:

  als het een allochtoon was geweest hadden er nu de duurste (pro deo) advocaten op gezeten en had ze zowiezo als tussenoplossing een ander riant onderkomen gehad plus smartengeld !

  Like

 14. delamontagne zegt:

  VERSCHIL MOET ER ZIJN:::::
  Topman Vestia bouwt villa op Bonaire tussen BN’ers
  Erik Staal, die vorig jaar opstapte als bestuurder bij woningcorporatie Vestia vanwege grote financiële problemen, heeft in 2010 een miljoenenvilla op een van de mooiste plekjes van Bonaire gekocht. De oud-beheerder van SOCIALE huurwoningen kan vanuit zijn tuin een duik nemen in de Caribische Zee.
  Bekende Nederlanders
  Staal kocht het kapitale pand met een vraagprijs van 1,7 miljoen dollar en liet het vrijwel direct slopen. Het perceel van 1.400 vierkante meter bevindt zich op een van de mooiste plekjes van het eiland.

  Staal laat er nu een kolossale moderne villa bouwen. Onder zijn nieuwe buren bevinden zich verschillende bekende Nederlanders, zoals ontwerper Piet Boon en oud-tennisser Paul Haarhuis.

  Hoog salaris
  Staal kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws door zijn hoge inkomen bij woningbouwvereniging Vestia. Bij de corporatie voor sociale huurwoningen ontving hij in 2006 343.000 euro salaris plus een pensioenpremie van 95.000 euro.

  Ondanks kritiek behield hij zijn salaris. Inmiddels is het salaris gegroeid tot een half miljoen euro.

  Overname corporatie
  Staal probeerde in 2009 met Vestia voet aan de grond te krijgen in Bonaire. Hij probeerde rond die tijd de lokale woningstichting Fundashon Cas Boneriano over te nemen.

  Daarbij kreeg Staal steun van Henk Kamp, die van januari 2009 tot oktober 2010 was belast met de opname van Bonaire, Sint Eustatius en Saba in het Nederlandse staatsbestel. Ondanks die hulp mislukte de overname

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s