EU-debat polariseert

Screenshot_51

(Door: trias politica)

Het debat over de EU, voor zover er in Nederland van een debat gesproken kan worden, polariseert.

Voorstanders en tegenstanders van de EU graven zich meer en meer in hun ingenomen standpunten in. Daar loopt dan nog de discussie over (alternatieven voor) de eenheidsmunt euro dwars doorheen, alsof die issue dezelfde is als de vraag waar het met de Europese Unie naartoe moet. Zo komen we natuurlijk geen stap verder en misschien is het verstandiger eens te kijken waar de meeste voor- en tegenstanders het dan wél over eens zijn.
Om te beginnen zien beide kampen het belang van een sterke interne markt. Eurocraten merken daarbij op, dat daarvoor een vergaande politieke integratie tussen de lidstaten nodig zou zijn om de voordelen van die interne markt te kunnen benutten (zonder er overigens bij te zeggen waarom). Critici van de EU beweren, net als voormalig Centraal Plan Bureau directeur Coen Teulings, dat die vergaande politieke integratie helemaal niet nodig is om de voordelen van een interne markt te benutten. Sterker, de euro wordt juist gezien als splijtzwam in plaats van als bindmiddel voor een soepel functionerende interne markt. Bij diens afscheid als CPB directeur, vorig jaar april, wees Coen Teulings er nog op, dat Nederland het lidmaatschap van de euro helemaal niet nodig heeft gehad om dezelfde voordelen te realiseren van de interne markt. Intergouvernementele samenwerkingsverbanden hadden kunnen volstaan, aldus Teulings.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Nederland. Bookmark de permalink .

4 reacties op EU-debat polariseert

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Gloeiende heeft de kut Henk de Schilder ook gereageerd op Fransje zijn Bakkesboek gelul.
  Krijgt Henkske straks de hele linkse meute over zich heen zeg Daar gaat ie niet van slapen

  Like

 2. bobzelf zegt:

  We kunnen alle voor dan wel nadelen wel op blijven noemen , maar ik voorspel u dat gaat niet werken.!!
  WE MOETEN ERUIT , EN HELEMAAL NIKS ANDERS !!!!!!!!!!!!

  niks, beter aan de burger uitleggen , of ander gelul , opzouten , als je als leiders van dit zooitje alle contracten , alle overeenkomsten , alle geen Bail =out clausules aan je reet lapt , dan wel je reet mee afveegt , dan ben je VOLKOMEN ONBETROUWBAAR !

  GOOGLE ALLEN MAAR EFFE E.S.M. , doe het nou effe, en lees !!!!!!!!!!!!!!!!!
  HET STAAT GLOEIENDE GODVER GEWOON OP PAPIER, NIET AANSPRAKELIJK, GEEN INSPRAAK, EN NOOIT VOOR DE RECHTBANK TE SLEPEN , ZELFS HUN FAMILIE NIET !!
  En die tering lul vAN RUTTE EN DIE VOLGEVRETEN HOMO DE JAGER TEKENEN GEWOON VOOR “””voorlopig “” 40 miljard, van uw en mijn centen . !!!!!!!
  met kurkdroge ogen !!! opdracht Bea !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Zolang er mensen de dienst uitmaken , die gewoon voor een vuurpeleton gezet moeten worden , wegens , liegen , bedriegen , diefstal en LANDVERRAAD , gaat dit NOOIT . MAAR DAN OOK NOOIT VAN ZIJN LEVEN WERKEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  b.v.

  HOOFD E.C.B. Mario Draghi , Goldman Sachs , heeft persoonlijk de papieren van griekenland vervalst om toetreding te bewerkstelligen !!!

  Skelettenkop HERMAN VAN ROMPUY , GOLDMAN SACHS , DE MAN DIE het in belgie zelfs niet voor elkaar kreeg, de man die Croatie omkocht voor toetreding EU door voor 500 miljoen steekpenningen te overhandigen !!!
  de bevolking weet nu nog van niks, whahahaha !!!

  Baroso , de ongekozen Maoist , Portugal uitgegooid , en samen met von Rompuy even trachten Ukraine de EU in te krijgen met een toevallig bij zich hebben van een envellopje met 1500 miljoen aan steekpennnigen !!

  Berlusconi Italie ( droplul 1e klas natuurlijk , tevens maffioso !! ) wordt afgezet door brussel !!! ik herhaal door Brussel , en zonder de bevolking te laten stemmen, , wie verschijnt er op de troon ??
  Mr. Monti !!! en ja u raadt het al Mr. Monti ?? ja Goldman Sachs !!!!!!!
  De oude Griekse president komt naar brussel en zegt ik ga een referendum houden , want dit kan ik de griekse burgers niet aandoen !!!
  De man wordt in brussel omsingelt en met de dood bedreigd !!!!!! en wie is 4 weken later het nieuwe hoofd van de griekse regering, EEN GOLDMAN SACHS MUPPET !!

  en wie is GLOEIENDE . GLOEIENDE 1 van de grootste veroorzakers van de economische crisis ??????
  U RAADT HET AL , DENK IK . JA WIE ??

  GOLDMAN SACHS !!!!

  NOG UURTJE DOORGAAN ??? ,kan g.v.d wel een boek schrijven !

  DUS WE MOETEN ERUIT , GRENZEN DICHT, GULDEN TERUG !!! ONTWIKKELINGS HULP STOPPEN IN 1 X , BIJDRAGES AAN BRUSSEL PER VANDAAG STOPPEN , WE KUNNEN HET HELAAS TE GOED ZELF GEBRUIKEN MOMENTEEL , AL DIE WEGGESLUISTE MILJARDEN !!

  Als er iemand denkt dat de Rotterdamse haven , weggesleept wordt , als we eruit stappen nou vergeet het maar, als iemand denkt dat Duitsland zijn spullen op een andere manier binnenkrijgt , NOU VERGEET HET MAAR.

  Dus ga a.u.b. stemmen in Mei, en maak voor Uw , onze, mijn kinderen gloeiende , gloeiende het goeie hokje rood .

  Daarna de guillotines op het malieveld, de vierendeel paarden klaar , de wurgpalen , wurgkoorden uit het vet, en de vuurpeletonnen klaar , want ga mij nou gloeiende gloeiende niet vertellen , dat er iemand in onze PLEURIS REGERING niet weet wat er aan de hand is !!!

  Zo en ik ben zo lekker bezig, ik donder hem gelijk effe naar alle regeringspartijen !!

  kus bob x x x x x

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik hoop dat wij winnen en werkelijk uit de EU treden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s