Palestijnen wijzen de Amerikaanse vredesplannen blijkbaar strikt af

Screenshot_4

Israëlische media hadden het afgelopen weekend bericht dat de regering van minister-president Benjamin Netanyahu bereid zou zijn het Amerikaanse vredesplan te accepteren. Dit zou een deling van Jeruzalem omvatten; een gedeeltelijke terugtrekking van Israël uit Judea en Samaria (de “West Bank”), waarbij de grote nederzettingen bij Israël moeten blijven; een landruil met de Palestijnen om ze voor de nederzettingen schadeloos te stellen; de erkenning van Israël als joodse staat; een schadevergoeding voor Palestijnse vluchtelingen, maar geen “recht op terugkeer” naar Israël voor de ooit gevluchte Palestijnen en hun nakomelingen. De Palestijnen wijzen dit pakket echter af.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas liet hier zondagavond laat zijn standpunt weten. Een erkenning van Israël als joodse staat zal er niet komen., “daarover is geen twijfel mogelijk”. Hij zou het echter eens zijn met de Israëlische eis dat de nieuwe staat “Palestina” niet over een eigen leger zou mogen beschikken. In plaats van soldaten moet de politie voor orde en veiligheid zorgen. Bovendien stelde Abbas de stationering van NAVO-troepen onder Amerikaanse leiding in Palestina voor, die de staat moeten beschermen.

Het dagblad “Ma´ariv” had vorige week de invloedrijke Palestijnse official Yasser Abed Rabbo geciteerd, die de Amerikaanse vredesplannen als “Israëlische ideeën” afwees. Hij zei dat het “recht op terugkeer” van miljoenen Palestijnen naar Israël “niet onderhandelbaar” zou zijn.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", Israël, NAVO, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op Palestijnen wijzen de Amerikaanse vredesplannen blijkbaar strikt af

 1. bigljohn zegt:

  Natuurlijk werken die smerige Palestijnen alles tegen. Dan drukken ze op die manier Israel in de hoek, en zou Israel op den duur onder druk van de wereldopinie toe moeten geven om de bezette gebieden op te geven en de Palestijnen veel volmachten te geven. Dit is niets meer en minder een smerige strategie van de Palestijnse staat om Israel er onder door te krijgen. Israel had al veel eerder die rare buren die ze hebben een (militaire) beurt moeten geven. Nu zitten ze onbedoeld in grote problemen !

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  De islam faalt als het niet in staat is Israël als joodse staat te erkennen.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Natuurlijk worden er smerige trucjes toegepast om Israël op de knieën te krijgen, dat weten we wel. Een helderziende weet de uitkomst.
  Ik heb er één gevonden, ziehier enige lichtpuntjes voor een betere toekomst.
  http://www.ministrando.org/visie/

  Like

 4. Gerardus. zegt:

  Ik kan niet begrijpen dat Netanyanu en zijn regering akkoord gaan met dit vredesplan, ze laten zich als makke schapen zand in de ogen strooien door Kerry en de moslim Obama.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Gelukkig nu kunnen de israelis verder zonder teveel verwijten.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Goh, waarom verwondert mij deze afwijzing mij helemaal niet. Kijk, de moslims verdommen het- en stoken de Palestijnen – Filistijnen op tegen Israel- de Joden om te leven in vrede en op eigen grond.
  De HAATJURKEN verdommen het, om het Verdrag van San Remo te erkennen! De HAATBAARDEN hebben slechts een agenda, de vernietiging van Israel en de dood van alle Joden.
  Maar dat wensen bij ons, de “rode kerk”, en Mw. Duysenberg, de jezuïet van Agt, Harry-Hamas- van Bommel, en Anja “Molenpaard-Meulenbelt”, NIET TE ERKENNEN. Zij blijven MOORDENAARS der Islam en Palestijnen steunen!

  Like

 7. baksteen zegt:

  Mooi, kan iedereen weer gewoon naar huis en aan het werk. Misschien kan Kerry zich dan nu gaan concentreren op de Westelijk Sahara, Door Turkye bezet Cyprus en op Tibet, good luck..

  Like

 8. luckybee zegt:

  Vrede is nietr bepaald wat de palestijnen willen ze willen dat Israel verdwijnt,en dat gaat alleen met geweld.

  Like

 9. Pieter Nokkio zegt:

  Belangrijkste reden dat de pastelijnen (enige manier om dat suffe volk met een kleine lett. op de iPad te krijgen, jullie begrijpen me wel) geen vrede willen en deze dus blokkeren met uitzinnige eisen, is dat anders het subsidiebolwerk instort. En dan zelfs iets opbouwen is dat soort mensen, hoe slim ze ook denken te zijn, in veertienhonderd en nog wat jaar niet in staat gebleken. De door hun voorouders gejatte grond behoort gewoon aan het joodse volk, c’est ca. En ze mogen er gerust blijven wonen hoor, dat heeft altijd gemogen. Als ze maar geen wapens oppakken en, feitelijk nog erger, naar hun zelfverrijkende leiders luisteren. Dat was hun grootste fout van de afgelopen zeven decennia.

  Like

 10. Tempelier. zegt:

  Zo en nu kan Israël weer met opgeheven hoofd en frisse moed verder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s