Turkije wil compensatie van Israël voor Gazavloot

Screenshot_54

U herinnert het zich vast nog. Mei 2010. Israël dwingt een boot die naar de Gazastrook wil varen, te stoppen. Aan boord ontstaat een gevecht. Bij dit gevecht vallen doden. Turkse doden.

Het conflict tussen Israël en de Arabische landen is een ingewikkeld conflict. Beide partijen maken fouten. De kwade wil van de Palestijnen is echter onmiskenbaar. Organisaties die Joden het licht niet in de ogen gunnen, maken de dienst uit. Met raketten en ander schiettuig probeert men de Israëlische staat klein te krijgen. Vooralsnog met weinig succes.

Deze beschietingen dwingen Israël wel om de Gazastrook af te sluiten van de buitenwereld. Men probeert te voorkomen dat er wapens het gebied worden binnen gesmokkeld. Begrijpelijk. Als je buren maar op één ding uit zijn, en dat is jouw dood, dan moet je er alles aan doen om te voorkomen dat ze de middelen krijgen om dat doel te verwezenlijken. Elke gezonde wereldburger doet dat.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Krankzinnigheid, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Turkije wil compensatie van Israël voor Gazavloot

 1. Henk.V zegt:

  Israël moet zich absoluut niet door Erdogan c.s. in de hoek laten drukken.
  Het maakte gebruik van haar recht op nationale zelfbescherming.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Straaljagers met raket en bom kunnen ze krijgen met hun grote bek.

  Like

 3. janfreak zegt:

  De enige persoon die verantwoordelijk is voor de doden die gevallen zijn op “Mavi Marmara” is Erdogan zelf. Hij is tijdig door Israël gewaarschuwd, dat Israël in zou grijpen wanneer men de zeeblokkade zou proberen te breken en hij weet heel goed dat Israël geen loze beloften doet. Maar hij heeft doelbewust deze mensen opgeofferd om Israël in een kwaad daglicht te zetten bij de Europese landen. Ik heb zelfs gelezen dat de Israëlische commando’s paintballgeweren hadden om het geheel een ludiek karakter te geven, maar meteen zodra ze aan boord waren door de opvarenden met messen en stalen staven aangevallen werden zodat ze gedwongen werden uit lijfsbehoud hun pistool te gebruiken. Ook bleek dat er totaal geen hulpgoederen aan boord waren.
  Overigens heb ik me toen behoorlijk kwaad gemaakt toen bleek dat er ook Nederlanders aan boord van dat schip waren. Die hadden van mij hier wel strafrechtelijk vervolgd mogen worden.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Die achterlijke Turkie Turkie heeft niets te willen. Oppassen moeten ze, dat de leeuw van Juda niet eens vreselijk uithaalt. Tijd voor een nieuwe afrekening uitgevoerd door Israel in de Arabische gebieden. En de wereld opinie moet zijn gore bek dicht houden, niets van aantrekken Israel. Trek uw eigen plan Israel. Israel for ever !

  Like

 5. Merry zegt:

  volgens de Turken op http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-174728
  heeft Israel groot gelijk. Erdogan heeft hier een eenmanszaak van gemaakt en probeerde zichzelf als een held voor te doen.

  Like

 6. luckybee zegt:

  De Gaza floot werd door de Israelis in hun wateren opgebracht en niet in de Turkische wateren.

  Like

 7. Jan zegt:

  Turkije was van plan Israël aan te vallen ten tijde van de Mavi Marmara

  Turkey Considered Naval Invasion of Israeli Waters
  A Turkish newspaper has released details of a high-level meeting of the country’s military leaders, in which the Turkish government had considered sending warships into Israel as a military escort for the Mavi Marmara flotilla – and the possibility of triggering a war with the Jewish state as a result.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180360#.U2sJasb2Ygk

  Like

 8. Wat een leuke vrienden heeft Bea en haar zoontje toch! de dictator van Turkije: Erdogan1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s