Vermoedelijk meer dan 13.000 besneden vrouwen in België

Screenshot_52

Het aantal vrouwen in België dat “heel waarschijnlijk reeds besneden” is, is gestegen van 6.260 in 2007 tot 13.112 in 2012. Dat blijkt uit een studie door het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen op vraag van de FOD Volksgezondheid over vrouwelijke genitale verminkingen (VGV) in België. “De verdubbeling is te verklaren door de stijging van het aantal vrouwen dat naar België komt uit landen waar de verminkingen worden toegepast”, klinkt het. Het aantal meisjes dat risico loopt op een besnijdenis is gestegen van 1.975 naar 4.084.
De studie vond plaats op basis van schattingen: eerst werd een zo nauwkeurig mogelijke schatting gemaakt van het aantal vrouwen dat op Belgisch grondgebied woont en afkomstig is uit een van de landen waar vrouwelijke genitale verminking wordt toegepast en het aantal meisjes geboren uit deze moeders. Daarna hebben de onderzoekers gekeken naar het percentage vrouwen dat in de landen van afkomst besneden wordt.

Lees verder>>>
h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Vermoedelijk meer dan 13.000 besneden vrouwen in België

 1. koddebeier zegt:

  Wat een verrijking is het toch.

  Like

  • Republikein zegt:

   Verrijking? Dacht het wel, laten we b.v. de diverse sportbonden onder de loep nemen.
   Laten we zeggen de KNAU, de atleten dus.
   Wel, atletiek is een mooie sport, en doe je het uiterste om je prestaties te verbeteren.
   Je doet er alles aan, je past je leven aan, wat een topprestatie vereist, want je hebt talent,en zo bereik je mede door je aangeboren talent de top en verbeter je het ene na het andere record, bv. 5000 meter, het gaat om seconden werk, maar ineens, na jaren van noeste arbeid, ga je internationale wedstrijden lopen en ben je niet kansloos om met de top mee te strijden voor een medaille.
   Dan komt er ineens een minkukel en die loopt zomaar uit het niets je record aan flarden , met 10,20 of zelfs 30 seconden.
   Dan komt er berusting? Ik denk eerder frustratie!
   http://www.nusport.nl/overig/3636895/kersverse-nederlandse-atlete-hassan-wint-nk.html
   Ik hoop dat Sven Kramer klop krijgt van Ali Bali Sami.
   Wie zegt u? Nooit van gehoord.
   Over 2 weken wel,komt uit voor Zweden, net het paspoort gekregen.
   Ik juich niet voor infantiele bonden, zeker niet in de naam van de Ranitz.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Ik dacht dat vrouwenbesnijdenis in Europese landen verboden is? Ik denk dat we hen dit het meest duidelijk kunnen maken door ze naar hun land van herkomst terug te sturen, als ze doorgaan met het laten besnijden van hun dochters. De reeds besneden vrouwen laat ik even buiten beschouwing. Ik denk dat vrouwen die verminkt zijn vroeg of laat problemen gaan krijgen, en op kosten van de belastingbetaler in het medische circuit terecht gaan komen.
  Wat hier verboden is moet niet door de vingers worden gezien. Dat geldt net zo goed voor mannen die aan één vrouw niet genoeg hebben. In Europa is dit verboden, en dat moet gehandhaafd blijven. We kunnen niet met allerlei culturen rekening houden. Zij komen naar hier, en zij zullen zich aan moeten passen, of opkrassen.
  Leuker kunnen we het niet maken.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja…..Het heet, dat vrouwenbesnijdenis oorspronkelijk geen islamitisch gebruik ís. Dat geloof ik ook wel: Het komt eerder voort uit de Afrikaanse stammencultus. Maar zéér typerend is het dan wel weer, dat de moslims er niet al te fel tegen tekeer gaan als het toch plaatsvindt en er zeker niet vanuit de moskee tegen protesteren. Als je het mij vraagt heerst er eerder een tendens van : “Ach, voor ons is het geen vereiste, maar ergens zit er best wat in.” Met alle gevolgen van dien voor met name de moslimmeisjes van Afrikaanse afkomst, want geen Imam zal ze er tegen beschermen, zeker niet actief. Ze denken natuurlijk Moslimjongens worden ook standaard besneden. -Is wel nog even iets anders, hoewel eveneens wreed en onnodig, maar ja…..Moslims maken waarschijnlijk nooit bezwaar tegen welk wreed gebruik dan ook: Het is de wreedheid, die ze onwillekeurig aanspreekt. Evenals -bij de vrouwen- alles wat appelleert aan de ‘kuisheid.’

  Like

  • Driek zegt:

   Het is natuurlijk allemaal reuze zielig voor die vrouwen, maar zo gaat het daar al eeuwenlang, in die landen, en vroeger hadden wij daar helemaal geen weet van. Moeten wij nu ineens de beurs opentrekken omdat het zo zielig is? Nou, die zieligheid kost ons handen vol geld, en wat we er voor terugkrijgen is alleen maar ondankbaarheid en een eisenpakket van heb ik jou daar. Ik vind het hondsbrutale mensen zonder enige eer – en schaamtegevoel, en het wordt dan ook hoog tijd dat die vrouwen in die achterlijke landen eens hun stem gaan verheffen, in plaats van zich alleen maar bezig te houden met die misdadige Mohammed en dat waardeloze, nergens naartoe leidende k – geloof. Waarom staat daar nou niet, zoals in ons land en andere Europese landen, eens een feministe op, eentje zoals Aletta Jacobs? En waarom nemen die mohammedaanse vrouwen nooit eens de moeite zich te verdiepen in de cultuur van het land, waar ze zo gastvrij worden ontvangen? Of zijn ze daar gewoon te stom voor? Ik denk het wel. Het enige wat naar buiten komt, en waar we allemaal spuugzat van zijn, is dat oeverloze gelul over de Islam, verder niks. Nou, ik vind het helemaal niet zielig, dan moeten ze hun scheur maar een keer opentrekken, tegen hun mannelijke onderdrukkers, het zijn gewoon slavinnen en wandelende baarmoeders.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Groot gelijk, Driek, dat spreek ik ook volstrekt niet tegen.
    Daarom haat ik die moslima’s evenzeer: Het zijn krengen met een krabbenmand-mentaliteit (=elkaar omlaag trekken). Als een westerse door hun ‘Heren en Meesters’ in een vergelijkbare positie wordt gedwongen, staan ze er, zedig gesluierd, bij te gniffelen.
    IK noem ze allang niet meer zielig, hoor!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Driek: 21.01. uur. Beter had ik het niet kunnen verwoorden Driek!

    Like

  • Maria02 zegt:

   Quran verbiedt vrouwen besnijdenis niet :

   http://www.islamreligion.com/articles/442/%29.

   Komt voor in een Hadith ( maar vele moslems noemen het “zwak”)

   http://answering-islam.org/Index/C/circumcision.html

   Like

 4. heleen zegt:

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake
  zie afz. fragmenten; vrouwenbesnijdenis, twee standpunten.
  Een vrouw mag het komen verdedigen (pro), compleet van de pot gerukt ! Een misdaad en schending van de mensenrechten mag je op de VRT komen verdedigen. L. Verstraete vraagt zich zelfs af of de suggestie van dit non-mens (uitvoering onder medisch toezicht toezicht, betere hygiënische omstandigheden..) een optie zou kunnen zijn.
  Schandelijk!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De oplossing is het verplicht onverdoofd gaan castreren van alle Moslim venters. Alles eraf, het hele klokkenspel en de slurf. Weten ze ook eens wat ze vrouwen aandoen, en kunnen ze nooit meer een vrouw een beurt geven. Misschien gaan ze wel de pijp uit, ook al geen probleem !

  Like

 6. fleckie zegt:

  Tot EUNICH “degraderen” mag ook wel!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ze zijn dan voor mij helemaal tabu; als wij toch de hemel op aarde willen beleven dan voor allebeide en niet voor de man alleen.Dat maakt naar mijn mening meer plezier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s