“Allah gaf het land Israël aan de Joden”

Al Quds en andere Arabische media publiceerden afgelopen weekend dit verbazingwekkende artikel:

Sjeik Ahmad Adwan, die zichzelf voorstelt als een moslimgeleerde die woont in Jordanië, zei op zijn persoonlijke Facebook-pagina dat er niet zoiets is als ‘Palestina’ in de koran. Allah heeft het Heilige Land toegewezen aan de kinderen van Israël tot de Dag des Oordeels (Koran, soera 5 – “The Sura van de tabel”, vers 21), en “We maakten de kinderen van Israël de erfgenamen (van het land)” (Koran, soera 26 – “De soera van de dichters”, vers 59). “Ik zeg tegen hen die hun boek van hun Heer, de koran vervormen: Waar halen jullie de naam Palestina vandaan, leugenaars, jullie vervloekten, als Allah het al noemde het “Heilige Land” en nagelaten heeft aan de kinderen van Israël tot de Dag des Oordeels. Er bestaat niet zoiets als ‘Palestina’ in de Koran. Jullie vraag naar het land van Israël is een leugen en het vormt een aanval op de koran, op de Joden en hun land. Daarom zal het je niet lukken, en Allah zal je laten falen en je vernederen, want Allah is degene die hen zal beschermen (de Joden).

Tevens voegde de sjeik er aan toe: De Palestijnen zijn moordenaars van kinderen, ouderen en vrouwen, ze vallen de Joden aan en hierbij gebruiken ze kinderen, ouderen en vrouwen als menselijke schilden en verschuilen zich achter hen, zonder genade voor deze kinderen alsof het niet hun eigen kinderen waren, om de publieke opinie te vertellen dat de Joden de kinderen met opzet bedoelden te doden. Dit is precies wat ik zag met mijn eigen twee ogen in de jaren-´70, toen de Palestijnen ook het  Jordaanse leger aanvielen, dat hen beschutte en beschermde . In plaats van het te bedanken,, brachten zij hun kinderen naar voren in het (gezicht) van het de Jordaanse leger om de wereld te doen geloven dat het leger hun kinderen doodt. Dit is hun gewoonte en hun wreedheid, ze hebben een hart van steen voor hun kinderen en beliegen de publieke opinie om haar steun te krijgen.

Het is het vermelden waard dat de bovengenoemde sjeik Israël bezocht en een ontmoeting had met  Joodse religieuze geleerden. De site “Israël in het Arabisch” voerde een interview met hem, waarin hij zei dat de reden voor zijn openheid tegenover het Joodse volk “komt uit mijn erkenning van hun soevereiniteit op hun land en mijn geloof in de koran, die ons vertelt en op veel  plaatsen benadrukt wat Allah zei: “Oh volk (dat wil zeggen de kinderen van Israël), treedt het Heilige Land binnen, dat  Allah tot U heeft toegewezen” (koran, soera 5 – “The Sura van de tabel”, vers 21) en Zijn uitspraak “We maakten de kinderen van Israël de erfgenamen (van het land)” (koran, soera 26 – “De soera van de dichters”, vers 59) en vele andere verzen. Hij (Adwan) voegt er aan toe: De Joden zijn vreedzame mensen, die houden van rust, ze zijn niet vijandig en ze zijn niet de agressors, maar als ze worden aangevallen, verdedigen ze zich, terwijl ze proberen zo min mogelijk schade aan te richten bij de aanvallers. Het is een eer voor hen (de Joden) die Allah heeft verkozen boven de werelden – dat wil zeggen boven de mensen en de geesten tot de Dag des Oordeels. Ik maak de redenen van Allah’s keuze duidelijk in mijn boeken en pamfletten. Toen Allah hen koos, deed Hij dat niet uit beleefdheid, en Hij was niet onrechtvaardig tegen andere volkeren, het is omdat ze (de Joden) dit verdiend hebben.

Bron:
http://mad.ly/e2d874?pact=20248931039&fe=1

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Joden. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Allah gaf het land Israël aan de Joden”

 1. Een eerlijke man, een soort bekeerling. Dat er nog velen mogen volgen. Alleen Allah heeft het beloofde land niet toegewezen aan de Joden maar JHWH (Jahweh). Maar dat kan die man niet allemaal weten. Zelfs de christenen in Nederland noemen JHWH nog steeds HEER!? Dat foutje zie ik door de vingers!

  Like

  • Republikein zegt:

   Goed nieuws, Jack? 12 bloedrode manen.
   http://www.vriendenvanisrael.nl/?p=3729

   Like

   • @Republikein, bedankt voor de informatie over de twaalf bloedrode manen. Ik zal erover nadenken en bidden. Misschien maak ik er wel een gedicht of schilderij over? Een schilderij lijkt me opzienbarend. Ik noteer het meteen in mijn agenda bij notities over mijn schilderijen. Een schilderij van een rode maan. En onder die rode maan Alice Cooper die aan het kruis hangt. De nieuwste CD van Alice Cooper is; Raise the Dead (de doden opwekken). Dat zegt toch genoeg dunkt me! Dit weekend ga ik met het schilderij van Alice Cooper bezig. Ik schilder zijn naam ook in het schilderij. En misschien de woorden; Raise the Dead!

    Like

 2. Sjaak8.1.2014U zegt:

  EN NU KOMT WAARSCHIJNLIJK
  ALLAH GAF NEDERLAND EN ALLE
  ANDERE EUROPESE LANDEN
  AAN DE MOSLIMS !
  STAAT ALLES IN DE KLORAN !

  Like

 3. Cathja zegt:

  Verbazingwekkend….!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Tja, ik ben even van mijn stuk gebracht.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Zo lust ik er nog wel een paar ! Nog even, en er staats plotseling in de Koran dat Geert Wilders een profeet van de Duivel is.

  Like

 6. Philippine zegt:

  Ook Sheikh Abdul Hadi Palazzi is vóór Israél.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Abdul_Hadi_Palazzi

  Like

 7. Oud Marinier zegt:

  Shalom Alecheim, idd Jack T. , een eerlijke man deze Sheik Ahmad . Er zouden meer van deze moeten zijn. Daarnaast , de HERE of Jahweh , heeft vele namen. Ook , is het bekend dat Christenen in de Arabische regionen, al sinds LANG voor de Moslims dat deden , het woord “Allah” gebruikten ter aanduiding van GOD . Echter de Islamieten hebben deze naam op een of andere wijze nu geclaimd. (zoals ze wel meer dingen claimen) . Hetzelfde wordt hier in Indonesie ook gedaan met de uitspraak ” Assalaam Mualaikum” . Men beweert hier dat dit is voorbehouden aan de Islamieten. Het betekent in feite niet meer dan : ” Ga met de vrede van God / De vrede van God zij met je ” in het Hebreeuws dus Shalom Alecheim. Maar om terug te komen op deze Islam geleerde Sheik Ahmad , respect voor deze man die de WAARHEID durft te spreken.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Dit zegt de Koraan:”(koran, soera 5 – “The Sura van de tabel”, vers 21)
  5. De Tafel (Al-Maidah)
  vers 21 zegt:”21. “O, mijn volk, gaat het heilige land binnen dat Allah voor u heeft bestemd en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.” (Medina predikking is nog steeds geldigd)

  Strofe drie bevat waarschijnlijk de laatste woorden van de Koran die werden gereveleerd. Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 120 strofen.

  (koran, soera 26 – “De soera van de dichters”, vers 59) en vele andere verzen.
  26. De Dichters (Asj-Sjoaraa)

  Geopenbaard vóór de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 227 strofen.
  Vers 59 segt.59. Zo geschiedde het; en Wij gaven die als een erfenis aan de kinderen van Israël.” (Mekka predikking) waarschijnlijk geabrogeerd
  Ik moet julie eraan herrinneren dat Kanaan veel groter is als Israel.
  Ten Noorden begrenst door de Euphraat, en ten zuiden door de Sinai.Allemaal het land dat door God aan de joden zijn beloofd.Waar niemand anders daar mag wonen dan de joden alleen.

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Oei heeft deze wijze nog geen fatwa aan zijn broek/jurk.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Niet goed wijs.

  Like

 11. Azraël zegt:

  Het klinkt wel leuk wat die sjeik brabbelt maar lijkt op één grote misleiding.
  Idd, wat hij vertelt staat in de koran. “Allah heeft het Heilige Land toegewezen aan de kinderen van Israël tot de Dag des Oordeels (Koran, soera 5 – “The Sura van de tabel”, vers 21)”
  -Let op; “…tot de Dag des Oordeels.”-
  Dus tot die dag is het Beloofde Land toegewezen aan de ‘kinderen Israëls’/Joden.

  Maar wanneer kan die dag pas komen?
  Volgens diezelfde koran moeten eerst de volgers van mooh aan de haal gaan met de Joden alvorens die dag kan komen.
  -Een beetje tegenstrijdig zo.-

  Velen weten wel dat mooh in 2 fases heeft gezeten; Die van ‘Mekka’ en die van ‘Medina’.
  In de ene moest hij nog ‘zieltjes’ winnen voor zijn doodscultus en waren de Joden nog vrienden.
  Bij de andere was het al duidelijk dat de Joden hem niet gingen volgen en werden zo zijn vijanden.
  Oudere teksten zijn niks waard als daar een jongere/andere overheen gaat.

  Die sjeik kan dus wel mooi wat stellen, ik denk dat veel moslims het zo wegwimpelen.

  Like

 12. Syrier zegt:

  Ik denk dat de moslim nu een toontje lager gaan zingen.
  Rusland heeft de strijd in syrie gewonnen en de arabieren en turken maken een draai van 180 graden.
  De wereld heeft de ware gezicht van de islam gezien en nu proberen ze het goed te maken.

  Like

 13. fleckie zegt:

  Uit “WELKE “?koran,mogen wij dat” opmerken”?(en “geloven”?)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s