Christenvervolging: “Het Westen is medeplichtige”

Screenshot_10

Het hoofd van de katholieken in Syrië roept ertoe op dat het Westen zich kordater inzet voor de christenen in het oorlogsland. Tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” verklaarde patriarch Ignatius Joseph III. Younan dat zijn geloofsbroeders en –zusters in het Midden-Oosten puur vechten om te overleven.

De christenen in het Midden-Oosten zitten allemaal in hetzelfde schuitje, zei de patriarch: “Er zijn steeds minder van ons. Terwijl andere christenen in de hele wereld proberen hun levenstandaard te verbeteren, vechten wij christenen in het Midden-Oosten om te overleven.” De christenen betalen een hoge prijs en dat terwijl ze geen partij in het Syrische conflict zijn. Steeds meer christenen verlaten Syrië. “Daarbij is onze rol in het Midden-Oosten heel belangrijk. We dragen een grote verantwoordelijkheid, die ons door God werd opgedragen. Wij moeten in deze regio blijven zoals de gist in het deeg”, zei hij verder. Hij heeft niet de indruk dat het Westen er veel aan gelegen is dat de christenen in het Midden-Oosten blijven. Het katholieke hoofd verklaarde zelfs dat westerse krachten op hem overkomen als medeplichtigen in het “moorddadige conflict”: Frankrijk, Engeland en Amerika hebben vanaf het begin de gewelddadige val van het regime in Syrië gestimuleerd, en wel in naam van de democratie. Terwijl iedereen wist dat daardoor het conflict zou escaleren en tot een grote tragedie zou leiden. Tot nu toe werden meer dan 7 miljoen mensen verdreven en honderdduizenden gedood. Daarvoor is de westerse politiek medeverantwoordelijk.”

Bovendien bekritiseerde hij dat de politiek van het Westen niets tegenover de politieke islam zet: “Ze tolereert hem, zogenaamd, omdat moslims hun samenlevingen alleen maar onder het aspect religie zouden kunnen organiseren. Westerse politici verwaarlozen bovendien hun taak in het Midden-Oosten om de vooruitgang, de democratie en de opbouw van civiele rechtssystemen te ondersteunen. Ook daarmee bevorderen ze de politieke islam.”

Screenshot_12

Patriarch Ignatius Joseph III. Younan

Verlangen naar democratie

Hij wil de islam niet het bestaansrecht betwisten. Desondanks dient hij zich niet te bemoeien met politieke beslissingen. “Islamitische partijen motiveren de oplossing van alle maatschappelijke problemen uitsluitend met de islam. Met behulp van dit dogma legt de islam beslag op alle macht – de politieke, de sociale en de economische macht.” De kerk echter eist de scheiding van staat en kerk: “Wij christenen geloven in de democratie. Wij wensen een politiek systeem voor onszelf, waarin alle burgers gelijke rechten en plichten hebben, een systeem dat de gelijkheid garandeert.”

Over jet lijden van de christenen in het Midden-Oosten/Nabije Oosten, namelijk in Pakistan, bericht bovendien “Der Spiegel” in zijn actuele editie. Alleen al sinds begin januari hebben er meer dan 40 zware radicaalislamitische aanslagen plaatsgevonden. Christenen vluchten of vermommen zich. “Onze situatie was altijd al moeilijk, maar we hadden hoop. Maar die hoop wordt steeds minder”, citeert het tijdschrift de aartsbisschop van Lahore, Sebastian Francis Shaw. De regering is op de hoogte van de ellende van de christenen, maar is bang voor de Taliban. Daarom hebben veel christenen in het land nu burgerwachten gevormd. De christenen moeten het helemaal alleen oplossen.

Screenshot_11

Bron:
www.promedienmagazin.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Pakistan, Religie, Rotzakken, Syrië, Taliban, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Christenvervolging: “Het Westen is medeplichtige”

 1. Republikein zegt:

  Wachten op witte rook.

  Like

 2. Jean zegt:

  In de titel is ALLES vervat alleen mogen we hem niet laten lezen aan die slappeling vanRAMPay want anders vertrekt hij morgen weer met miljarden zodat dergelijk tuig nog meer wapens kan kopen om nog meer gewelddadi ge barbaarse praktijken te plegen.

  Like

 3. Syrier zegt:

  Bij de onafhankelijkheid van Syrie in 1948 was 40% van de bevolking christelijk,nu misschien 10%
  In turkije was 33% nog geen eeuw geleden christelijk,nu nog geen 1%.
  In Egypte was ook een aanzienlijk deel christen,nu nog 10% of zo.
  Libanon was voor 80%christelijk nu nog maar 25%.
  Jullie kunnen zelf de cijfers invullen voor Europe en conklusies trekken.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het is wel zo, dat velen van dit blog, en daarbuiten een andere mening hebben dan de RODEN/SOCIALISTEN met hun regeervrinden de zgn. Liberalen en wat een schande, de christen – democraten. En dan heb ik het nog niet over de Verenigde Nazies, en de instituten der kerken in Europa, te weten ROME, de Wereldraad van Kerken, en de PKN. Deze bisschop heeft uiteraard volkomen gelijk. En waar zijn nu de Kamervragen, op zijn minst van het CDA, de CU en SGP? Iemand….

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   In verband met het artikel, hierbij enige cijfers en feiten, over de christenvervolgingen wereldwijd.
   Wist U dat:

   – Wereldwijd 100 miljoen christenen worden vervolgd?
   – 1.500 Eritrese christenen gevangen zitten in containers, cellen en kerkers?
   – 500.000 christenen in de moslimwereld geen bijbel hebben?
   – 70.000 christenen hun dagen slijten in Noord-Koreaanse strafkampen?
   Bron van deze gegevens: info@opendoors.nl

   Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Als Israël er niet bij betrokken is interesseert niemand een bal wat er gebeurd.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Dan toch maar meer voeten kussen in afwachting van de blijde verschijning,

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Like

 8. helletocht zegt:

  Het Westen kijkt weg. Ik heb het probleem aangekaart bij de bisschop van Roermond, maar deze geeft geen kik. Bange Frans durft geen stelling te nemen, en gaat liever champagne drinken met Elco Brinkman, Ruud Leers etc. Dit zij salonheiligen die er alleen zijn voor de luxe en het geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s