Serie aanslagen teistert noorden van Nigeria – de weduwemakers

Screenshot_4

De radicaalislamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft opnieuw moordaanslagen op geestelijken gepleegd. Zoals de Internationale Gesellschaft für Menschenrechte (IGFM) meedeelt, richten de nieuwe aanvallen zich echter niet alleen tegen christenen – behalve een predikant in het district Gulak in de deelstaat Adamawa en tien van zijn gemeenteleden werd ook de leider van een islamitische gemeente in Zaria in de deelstaat Kaduna met zijn familie het slachtoffer van de terroristen. Bovendien vielen in dezelfde deelstaat radicale islamieten een dorp aan en vermoordden talrijke bewoners.

Volgens IGFM drong op 31 januari een groot aantal aanvallers tijdens de vrijdagavond kerkdienst in de EYIN-kerk in het district Gulak binnen en schoot de predikant en de aanwezige gemeenteleden dood. Dit gebeurde nauwelijks een week nadat in de onmiddellijke omgeving van Galuk 35 mensen bij een aanslag op de katholieke kerk van Chakawa om het leven kwamen. De avond daarna openden onbekenden het vuur op sjeik Muhammad Awwal Adam, ook bekend onder de naam “Albani Zaria”. De sjeik, zijn vrouw en zijn zoon werden in de kogelregen gedood. Albani was de leider van een salafistische gemeente. Hij gold als onverschrokken prediker en een van de belangrijkste islamitische tegenstanders van Boko Haram in Nigeria.

Screenshot_3

Twee dagen later, op de avond van 3 februari, vielen radicale islamieten het dorp Zangan in een landelijke streek in het zuiden van Kaduna aan – een regio, waarin overwegend christenen wonen. Talrijke bewoners werden gedood en het dorp, dat na een overval een jaar daarvoor net weer was opgebouwd, werd gedeeltelijk platgebrand.

Nigeria, gelegen in het westen van Afrika, is met 170 miljoen het land met de meeste inwoners van Afrika. De bevolking bestaat ongeveer voor elk de helft uit christenen en moslims. Het land staat in het centrum van inspanningen van radicale islamieten die vechten tegen het verzet van zowel de christelijke bevolkingshelft als de vele gematigde moslims om de sharia in te voeren. Met dit doel voert de terreurgroepering “Boko Haram”, ook wel de Al Qaida van Nigeria genoemd, al jarenlang een bloedige terreurveldtocht, waarvan al duizenden mensen het slachtoffer zijn geworden.

Screenshot_2

Nigeria kent een lange historie van religieuze conflicten. Deze werden vooral aangewakkerd door het vermengen van etnische en religieuze politiek: veel van Nigeria´s etniciteiten bestaan merendeels of uit christenen of uit moslims, zodat acute conflicten tussen etniciteiten ook latente vijandigheden tussen geloofsgemeenschappen doen opvlammen, en omgekeerd. Tot nu toe leden vooral de christenen in het zuiden onder deze conflicten, bijvoorbeeld tijdens de afscheiding van Biafra eind jaren-´60. Toen Nigeria na een langdurige militaire dictatuur in 1999 een democratie werd, kwamen talrijke Nigeriaanse moslims tot de conclusie dat zij onder  christelijke president Olusegun Obasanjo hun overwicht zouden kwijtraken. Deze verwachting is een van de redenen waaruit Boko Haram werd geboren. Bij gewelddadige botsingen tussen moslims en christenen kwamen in Nigeria tot nu toe meer dan 48.000 mensen om het leven.

Alleen al in de eerste maand van het jaar 2014 bedroeg het aantal dodelijke slachtoffers 200. Het conflict in Nigeria is meer dan alleen van regionale betekenis. Eén op de zes Afrikanen woont in Nigeria; Nigeria is, ondanks alle problemen, na Zuid-Afrika de op één na grootste economie van Afrika en zeer belangrijk voor de economie van Afrika in het algemeen. Bovendien heeft Nigeria enorme politieke invloed in de regio, bijvoorbeeld in de vorm van Nigeriaanse vredestroepen in talrijke conflictgebieden. Duurzame politieke instabiliteit in Nigeria, net zoals de economische crises die vaak het gevolg van zo´n instabiliteit zijn, zouden daarom buitenproportionele gevolgen voor de rest van Afrika hebben. Een radicaalislamitisch gedomineerd Nigeria, dat zijn politieke en economische hegemonie in Afrika gebruikt voor de verbreiding van een extremistische islam, zou een catastrofe voor het hele continent zijn.

Screenshot_1

Bron:
http://koptisch.wordpress.com
Auteur: Knecht Christi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Nigeria, Religie, Rotzakken, Sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Serie aanslagen teistert noorden van Nigeria – de weduwemakers

 1. Theresa Geissler zegt:

  Eigenlijk doet zo’n Boko Haram dat echt niet veel anders dan andere moslim-terroristen:
  Zowel de christenen als een anderssoortige moslimgroepering afslachten is niet echt een nieuw verschijnsel.
  Hooguit kun je eggen dat het meestal op volgorde gebeurt: Eerst de christenen en als die uitgeroeid zijn gaan ze aan elkaar beginnen.
  Dit gebeurde dan eens gelijktijdig; daar is het zeker Boko Haram voor…….

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Ik wordt zo moe van die wereldvreemde christelijke partijen in Nederland.
  Neem nu CHRISTEN UNIE, dan zou je toch zeggen unie dat staat ergens voor, maar nu met de afluisteraffaire hoor ik daar een miezerig stemmetje van een fractievoorzitter te jengelen over privacy, ook belangrijk hoor, maar valt toch in het niet bij die bloederige landen. Dan denk ik man wees nu eens een kerel en leg de christenvervolging nu eens een keer voor aan de minister Timmerfrans in de Kamer en zorg dat er iets concreets wordt afgesproken en gedaan.
  Het zijn ook allemaal van die lullo’s.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Een waar woord. Trefwoord “lijfsbehoud”?!

   E.J.

   Like

  • Syrier zegt:

   Ik denk dat u gelijk heeft.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theodoor: 22.07. uur, op 6/2. U heeft gelijk Theodoor, zo denk ik er ook over. In het verleden zelfs een brief over geschreven naar de SGP, het had hun aandacht kreeg ik als antwoord. Nou, geweldig hoor, zie maar hier bij dit artikel! Niets hoor je van onze zgn. christelijke partijen zoals het CDA, CU en helaas ook de SGP! En de instituten der kerken, daar verwacht ik helemaal NIETS MEER VAN! Ze laten deze HAATJURKEN gewoon hun gang gaan! Zum kotzen!

   Like

 3. Het is voor het dierenrijk een belediging als we Boko Haran als beesten betitelen. Bah!
  Wat kunnen mensen, qua mentaliteit diep zakken.
  Het is zoals die HAMAS-leider zei: Moslims houden van de dood.
  Uiteraard in eerste instantie van de dood van een ander!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Hij vergeet dat God geen kruimeltjes wil maar de hele koek.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Er vind in Afrika een tweede Holocaust plaats, nu onder christenen, veroorzaakt door de radicale Islam en de ‘christelijke’ wereld houd zich muisstil !!!!!!!!!!!!!
  De nep christelijke partijen, de Paus en z’n aanhang (bisschoppen, priesters ed.) Wereld raad van Kerken enz, enz, De politiek, niemand maar dan ook niemand veroordeeld de islamietische aanstichters !!!!! Hypocriete huichelaars !!!

  Like

  • Maria02 zegt:

   Kodderbeier,PRECIES ! Ongelooflijk. Echt allemaal neppers, hebben ze bewezen nu helemaal. GEEN tranen voor afgeslachte Christenen waar dan ook . Bijna geen Christenen hoor je erover zelfs. ” oh ja “? Serieus , zeggen ze : “wisten we niet, is het zo erg?” Ze horen niets op het nieuws dus kan niet zo zijn. Media compliciet in de genocide!

   En de Paus maakt zich las Ik momenteel meer zorgen over bank rekeningen in Zwitzerland van rijke Grieken !

   Like

  • Jean zegt:

   In Rome hebben ze het te druk met het beschermen van hun pedo’s die overal staan de burgers te besodemieteren.

   Like

 6. fleckie zegt:

  Lopen ze soms aan een “LEIBAND” ?van een of ander land?, door. “INVESTERINGEN”??

  Like

 7. Koops zegt:

  Immer maar dat radicaal-islamitisch als bijvoeglijk naamwoord voor Boko Haram. Dit zijn gewoon islamitische volgelingen van Mohammed, die in zichzelf al radicaal was…

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Kunnen daar niet eens wat dronen naartoe gestuurd worden???
  Die moordende groepen moeten toch te volgen zijn.

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Maar de Islam heeft er niets mee te maken. (Goedmens modus).

  Like

 10. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Zo ver moet je niet reizen om deze Spezialisten bij hun werk te zien !
  Alweer vergeten Lönden 2013 !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s