Timmermans in 2002: ‘Ik wil referendum bij uitbreiding EU.’

Screenshot_6

(Door: Joost Niemöller)

Minister Timmermans kon er op 21 januari dit jaar in het plenaire debat over een EU-referendum niet terughoudend genoeg over zijn. Nee, hij zag niets in een referendum over bevoegdheidsoverdracht, waarom het BurgerforumEU had gevraagd. Hij vond zelfs dat het volk voor zoiets te dom was:

Als je het alleen maar hebt over referenda en soevereiniteitsoverdracht, snapt niemand waar het precies over gaat.

Ook liet hij in dit debat weten sowieso niets te zien in een referendum. Nou ja, desnoods een aanvullend, raadgevend referendum, en dan volgens de zeer hoge eisen (300.000 indieners binnen zes weken, nadat de Eerste Kamer er ook nog eens overheen was gegaan) die er in de komende wetgeving aan gesteld werden. Vooruit dan maar. Als dat moest. Maar hadden we niet al meer dan genoeg democratie met de Tweede Kamer? Daar was zo’n referendum toch helemaal niet voor nodig? Timmermans in januari in de Kamer:

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Timmermans in 2002: ‘Ik wil referendum bij uitbreiding EU.’

 1. koddebeier zegt:

  Dat is nou het grote verschil tussen de regenten en de bevolking, de regent Timmermans wil een referendum over uitbreiding en de bevolking wil een referendum of we bij de EU blijven of uittreden !
  Niet het volk is dom, Fransje, maar die achterlijke lui zoals jij die denken dat ze het volk vertegenwoordigen.
  Stelletje arrogante zakken !!

  Like

 2. Lis zegt:

  Maar als Timmermansje daarop gewezen wordt, dan zal hij heel gemakkelijk kunnen zeggen dat hij dat toen heeft gezegd en dat met de ‘inzichten van nu’, blablabla. Dat hij ondertussen gemerkt heeft dat de bevolking wel een referendum wil, maar dat hij zijn toekomstige Brusselbaantje veilig wil stellen, dat zal hij wijselijk verzwijgen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lis: 07.30. uur. Het Brusselbaantje, Lis, dat is het belangrijkste DOEL van deze WINDVAAN. ” Zo de wind waait, zo waait mijn jasje”. Frappant is, dat dit soort politici, dezelfde tactieken toepassen als de volgers der islam. MISLEIDING,LIEGEN en SLIJMEN, zijn daar perfecte voorbeelden van.

   Like

 3. fleckie zegt:

  Was er niet nog iemand die beweerde dat wij(het volk) “simpel”waren.??( wat een arrogantie!)
  .

  Like

 4. fleckie zegt:

  Men haalt hier(in Europa)volk naar binnen,wat bijna NIKS presteert! Behalve parasiteren op anderen,terwijl men de Joden,met hun hoog-intelligentie-peil,laat “wegvloeien”,door het WEER
  “OPGEBOUWDE” ANTISEMITISME..(een JOODS gezegde”ein MENSCH muss sich selber zu HELFEN wissen”,)is misschien ?de reden. van het anti-Joods zijn?oa

  I

  Ogentaal

  Like

 5. Henny Clemens zegt:

  Het volk is ook te dom voor woorden.
  Na de LPF, was de pvda gehalveerd, gek dat ze nu meeregeren?
  Nee, want het volk kiest weer voor diezelfde moordenaars van Pim Fortuyn.Een oud spreek woord luidt, het volk kiest de regering die het verdient.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Tsia dat heb je met corupte Marxisten. Draaien is hun levenslust.Dat weten wij toch allang?

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  http://pvv.nl/index.php/36-fj-related/geert-wilders/7402-nederland-uit-de-eu-meer-banen-meer-groei-meer-inkomen.html
  De Nederlandse economie zal fors groeien als ons land de Europese Unie verlaat.
  Dat is de uitkomst van een Brits onderzoek naar de NExit – het vertrek van Nederland uit de EU. Het onderzoek is verricht door onderzoeksbureau Capital Economics, winnaar van de Wolfson Prize, de belangrijkste onderscheiding voor economisch onderzoek na de Nobelprijs.

  Elk Nederlands huishouden wordt in de komende twee decennia gemiddeld bijna 10.000 euro per jaar beter van NExit. Als we uit de EU stappen zal onze economie in 2024 10% groter zijn dan indien we in de EU blijven.

  We besparen miljarden en moeten ons land niet langer kapot bezuinigen voor de Brusselse 3%-norm. We maken een eind aan de toeslagen en uitkeringen voor Roemenen en Bulgaren. We stoppen met het verschepen van geld naar Griekenland.

  Geert Wilders: “Het rapport bewijst overduidelijk dat ons vertrek uit de EU een uitweg uit de crisis biedt. We kunnen Nederlands geld dan investeren in eigen land. We kunnen belastingen, BTW en accijnzen verlagen, zodat onze economie weer zuurstof krijgt.”

  http://pvv.nl/images/Rapport_NExit_NL.pdf :Nederlandse verkorte versie
  http://pvv.nl/images/Rapport_NExit_full_ENG.pdf : Engelse versie

  Like

 8. Jean zegt:

  Jammer dat in de politiek steeds lullen en trullen rondlopen die te dom zijn om hun eigen naam te schrijven, lullen en zakken vullen is hun hobby, passie en bezigheid.
  Ik snap niet dat er nog geen revolutie is opengebroken met dat sloperswerk van die lullen en trullen waarbij de eigen bevolking steeds armer wordt en daar bovenop nog vreemdelingen worden binnengesleept die maar één doel nalopen, parasitisme.
  Waarom leggen wij Nederland en Vlaanderen niet totaal plat tot die lullen en trullen incl. die oranjes en coburgers opgesodemieterd zijn na ze éérst alles afgenomen te hebben wat ze bij mekaar gestolen hebben?

  Like

 9. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Thilo Sarazzin zei het al het volk wordt steeds dommer.
  Als je alsmaar mensen blijft importeren met veel lage IQ. wordt het gemiddelde ook veel lager.
  Maar goed dat we Joost nog hebben die al die uitspraken zo mooi bewaard heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s