Vrouwenbesnijdenis komt wereldwijd veel vaker voor

Screenshot_8

Genitale verminking van meisjes en vrouwen komt wereldwijd veel vaker voor dan blijkt uit de cijfers van Unicef. Volgens de VN-data is besnijdenis voornamelijk een Afrikaans probleem, maar rapportages van onderzoekers uit een reeks landen buiten Afrika geven een ander beeld: ook tientallen miljoenen meisjes en vrouwen in het Midden-Oosten en Azië zijn besneden.

Unicef geeft tegenover de Volkskrant toe dat dit neerkomt op ‘onder-rapportage’. Niet alleen cijfermatig kantelt daarmee het beeld. Ook de mantra dat ‘besnijdenis niets met de islam te maken heeft’, komt in een ander licht te staan. De gevallen van genitale verminking die buiten de VN-data vallen, betreffen vrijwel alleen moslims.

In Afrika loopt besnijdenis door alle religies heen. Het meerekenen van het Midden-Oosten en Azië versterkt het ‘islamitisch’ gehalte van het fenomeen genitale verminking. In Indonesië, ’s werelds grootste moslimland, blijkt de praktijk wijdverbreid. Overal beroepen voorstanders van besnijden zich mede op de godsdienst.

Vandaag, op de Internationale Dag tegen FGM (genitale verminking van vrouwen), staat de wereld stil bij wat de VN een schending van de mensenrechten en een ernstige vorm van geweld tegen meisjes noemen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Vrouwenbesnijdenis komt wereldwijd veel vaker voor

 1. peterselie1 zegt:

  “De gevallen van genitale verminking die buiten de VN-data vallen, betreffen vrijwel alleen moslims.” Deze idioterie vindt ook gewoon plaats in Nederland, voornamelijk bij jongens. Laat mij raden als dekmantel voor phimosis.

  Welkom, Hosgeldiniz!

  Natuurlijk in het rooie bolwerk Amsterdam

  Besnijdenis door medische specialisten, zonder pijn-zonder angst
  VATAN Besnijdeniskliniek bestaat sinds 2005 en voert, op een medisch verantwoorde wijze, besnijdenissen uit bij jongens en mannen.
  Tot op heden zijn er meer dan 25000 besnijdenissen gedaan door ons team op 10 locaties door heel Nederland.
  VATAN besnijdeniskliniek is hiermee de grootste besnijdeniskliniek van Nederland.
  VOOR INFO of AFSPRAKEN

  http://www.vatanbesnijdeniskliniek.nl/?gclid=CPXu2Y60t7wCFUQUwwodTRgAFA

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   SNIP SNAP SNIEDEL AB !

   Like

  • sylvia Groot zegt:

   @Peterselie1 6 februari 12:40.

   Genitale verminking bij meisjes vergelijken met het besnijden van jongetjes is het vergelijken van een plank met een koe.
   De besneden jongetjes kunnen gewoon van seks blijven genieten, in tegenstelling tot de verminkte meisjes….. afin, vraag het aan Ayaan Hirsi Ali.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Natuurlijk heb je gelijk sylvia Groot, deze twee verschillende besnijdenissen kun je ook niet met elkaar vergelijken, dat heb ik ook niet gedaan. Maakte de geïnteresseerde lezers ‘kuch’ er op attent dat besnijdenissen onder de jongens veelvuldig voor komt in Nederland en daar gaat het mij om dat het voorkomt in ons eigen land. Niet in een of ander achterlijk moslim land want dat interesseert mij geen biet wat er in die moslim landen gebeurt. Hard gezegd zijn de mensen die deze genitale verminkingen faciliteren, bevorderen en uitvoeren bij jongens en meisjes zelf mentaal verantwoordelijk voor hun misselijke religieuze en of ideologische daden. Selectieve verontwaardiging over alles wat er zich afspeelt in deze achterlijke culturen is mijns inziens ook een psychisch probleem, net zoals de stille tochten die worden gehouden, men wil iets doen maar weet niet hoe. Dit zijn allemaal uitingen die vijf of zes decennia niet voor kwamen. Onze parallel-maatschappij is gefeminiseerd op alle mogelijke manieren, men is gewoon vrouwelijker geworden in mentaal en fysiek opzicht. En sylvia jij als vrouw weet toch ook wel dat echte mannen en vrouwen totaal verschillende denk processen hebben.

    Like

 2. Roeltje zegt:

  Als vrouw zijnde vraag ik mij altijd af waarom mannen een besneden vrouw zouden willen. FGM maakt de vrouw tot het ultieme gebruiksvoorwerp (overigens geheel i.o.m. de islam), mannen die de voorkeur geven aan een besneden vrouw kunnen naar mijn mening net zo goed het bed induiken met een plastic sexpop.
  Misschien moeten we i.p.v. FGM te veroordelen, die mannen die besneden vrouwen willen belachelijk maken. Kennelijk zijn deze mannen niet in staat een echte vrouw tevreden te houden.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Komt een moslim met zijn vrouw bij de dokter, De dokter zegt u het maar wat er aan mankeert, de moslim antwoord mijn vrouw is een paar weken terug besneden en nu ruikt het vreselijk daar onder dokter! De dokter zegt tegen de vrouw “kleed u zich maar van onder uit en ga op de onderzoektafel liggen” De vrouw geeft gehoor aan het gezag van de dokter en kleed zich uit en gaat op de onderzoek tafel liggen onder het scherp toezicht houdende oog van haar man. De dokter komt de onderzoeksruimte binnen lopen terwijl hij zijn handschoenen aantrekt en in de richting van de vrouw loopt en op een meter afstand van haar keert de dokter snel op zijn schreden terug en komt even later gewapend met een bootshaak de onderzoekruimte weer binnen. Waar op de vrouw angstig uitroept dokter, dokter wat gaat u doen? De dokter keert zich tot de man en zegt: even een bovenlicht open doen, uw vrouw ruikt inderdaad behoorlijk smerig daar onder.

  Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Verrek, als INTERCEDENTE had ze moeten gaan werken! Snapt zo’n griet nou zelf niet, dat dat niet kan!
    Wat wil ze nou eigenlijk? Van achter de uitzendbalie het geloof verkondigen of zo?
    Donder dan op naar Turkije! Sinds Erdogan aan de macht is, is het daar weer bon ton.
    Maar hier nog steeds net, al zouden ze dat wel willen!
    (Als ik om welke reden dan ook zo’n uitzendbureau binnen zou stappen en het eerste wat ik zag was een HOOFDDOEK achter de balie, maakte ik gíllend rechtsomkeert!)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, ik heb en passant dat telefoongesprek dat ze er over gevoerd heeft ook nog maar eens beluisterd.
    En, zoals je altijd weer ziet: Een knap aanmatigende toon, die dat grietje aansloeg.
    Alsof hoofddoeken iets vanzelfsprekends zouden moeten zijn. Nu, toevallig zijn ze dat hier nog altijd NIET.
    Maar die manager had haar ook krachtiger van repliek kunnen dienen: Het is op zichzelf juist om te stellen: Dit is een Nederlands bedrijf en wij kunnen die en die eisen stellen, maar het was misschien nog te abstract. What about: “In Nederland kennen wij de duidelijke scheiding van kerk en staat. Niet al onze cliënten zijn moslim en zullen dat nooit worden ook. De hoofddoek is omstreden en als een medewerkster hem al aan de balie draagt, kan ons dat cliëntèle kosten?”
    Of zou dat voor juffertje bijdehand te hoog gegrepen geweest zijn? Ook mogelijk, natuurlijk.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    ‘Leila mag wel hoofddoek dragen’
    Laatste update
    07 februari, 13:32

    ROOSENDAAL – Directeur Vincent Dasguney van uitzendbureau All In uit Roosendaal ontkent dat hij de 18-jarige Leila Kallal uit Yerseke een stageplek geweigerd heeft omdat ze een hoofddoek draagt.

    Bekijk ook…
    Leila met hoofddoek niet welkom bij Roosendaals uitzendbureau (video)
    “Ik ben zelf een gelovige moslim. Vrouwen in mijn familie dragen ook een hoofddoek.(Lees verder) —>

    http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/leila-mag-wel-hoofddoek-dragen-1.4209979

    Like

 4. Lees ook GeenStijlse Nanninga over de vrouwenverminking: http://bit.ly/1ji7Ss4: “Weer een kuttopic over islamofobie”.

  Die Rob Vreeken, de auteur van het Volkskrant-artikel, is altijd een moreel totaal stuurloze idioot geweest, die boel veel begrip had voor de islam als de cultuur van de te respecteren Ander.
  In 2008 heb ik een opstel aan dit dwaallicht gewijd onder de titel: “Rob Vreeken is geestelijk erg in de war”: http://bit.ly/1b4nOvw
  Maar nu zijn de feiten rond genitale verminking blijkbaar zo duidelijk dat het Vreekens cultuurrelativisme even te machtig werd.

  Ik had vanmorgen Roelf-Jan Wentholt aan de telefoon en hij vroeg me wat cultuurrelativisten roepen als ze op een islamitisch schavot staan en op het punt opgehangen te worden.
  Waarvoor sterven ze dan?
  Wat is hun laatste kreet?
  Misschien dit, zei Roelf: “Het is maar hoe je het bekijkt!!!”

  Kan je je iets ergers voorstellen dan dermate leeg, nihilistisch en dom te creperen?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Hier word ik zo onpasselijk van! Dag in, dag uit worden WI(J oorspronkelijke inwoners van Nederland, en uiteraard Vlaanderen/België en de rest van Europa, geconfronteerd met de uitingen van de volgers, van MO de PEDO PROFEET, KARAVANENBEROVER, ZONNESTEEKGEK, en HALSAFSNIJDER! Ik kots van deze achterlijken, voor mi9j mogen ze allemaal optiefen richting Noord-Afrika! O ja, en AUF NIEMALS WIEDERSEHEN, als het effe kan. Ben moe van deze BOOSLIMS!!

  Like

 6. Jean zegt:

  En laat het nu net die massa toegestroomde én binnengehaalde vreemdelingen Afrikanen zijn!!!
  Allee vanRAMPay en bende nietsnutten nog wat versnellen want blijkbaar in jullie slapende ogen gaat de verwoesting, vernietiging en verminking ban Europa nog niet snel genoeg.☻☻
  Jammer dat ze jullie jaren geleden uw speelgoed niet hebben afgesneden dan hadden we nu nooit van jullie misdaadorganisatie gehoord én was Europa een nog relatief veilig continent waar paria’s, klaplopers, tafelschuimers, nietsnutten, geweldplegers en verminkers niet in aanwezig waren of opgesloten zaten in een kazerne zodat ze niet ONS leven konden verpesten.
  Nog ± 3,5 maanden dan horen jullie van ons via het stemlokaal, ik zal jullie iets verklappen, het wordt een anti EU stem, duidelijk!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, dit constateerde ik dus eerder ook al:
  Vrouwenbesnijdenis mag van oorsprong dan niet eens een typisch moslimgebruik zijn, de moslims nemen het maar àl te graag over
  -Omdat het vrouwen van hun seksualiteit berooft;
  -Omdat het mannen -voor hun gevoel- over hun vrouw meer zeggenschap geeft;
  -En last but not least omdat vrouwen het elkààr graag aandoen in het kader van de ‘krabbenmand-mentaliteit. Want laten we ons niet vergissen: Ik hèb al eens ergens gelezen, dat het in islamitische families vaak niet eens de mànnen zijn die er op staan, maar de ‘mede-vrouwen, bijvoorbeeld de gróótmoeders. Waarschijnlijk in het kader van: Ik heb er aan moeten geloven, dan jij ook.
  Het al je moeder of je oma maar wezen! Tyfus-volk……!

  Like

  • @Theresa Geissler.
   Inderdaad: de verrekte wijven zelf, de moeders en de oma’s.
   Ayaan had het voor elkaar bij haar ouders dat ze niet besneden hoefdte te worden.
   Haar oma heeft Ayaan toen stiekem meegenomen en het toch laten doen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oma -van Moederskant- was een Godvergeten loeder en Moeder zelf trouwens ook!
    Zoek twee voorbeelden van moslimvrouwen die duidelijk niet van hun eigen kinderen hielden -vooral niet van de meisjes- en daar heb je ze.
    Ik heb zelf alleen maar “Nomade” gelezen en daarvan rijzen de haren je al te berge!
    Haar vader, het moet gezegd, legde dan nog meer ouderliefde aan de dag.
    Maar dat is dan ook wel gemakkelijk, als je de meeste tijd afwezig bent……

    Like

   • Wachteres zegt:

    Een links familielid van mij zei eens dat we niet moeten vergeten dat de ouders dit doen uit liefde voor hun kinderen.

    ’t Is maar net hoe je er tegen aan kijkt. 😛

    Like

 8. luckybee zegt:

  Dat is om te verhinderen dat ze de Hemel op aarde mag beleven.Stakkers.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Wat, geen ring door mijn lipje?

  Like

 10. Jan zegt:

  Celebrating Female Genital Mutilation In Indonesia

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  6 februari 2014 om 20:18
  &&&
  6 februari 2014 om 17:38
  En jaren en jaren later,……. toen ze eenmaal in NL was, meende een NL-se cabaretier
  haar daar mee bespottelijk te moeten maken. ECHTER, hijzelf werd door iemand anders, om z,n handicap zelf in de z..k gezet.
  Het kan verkeren, zei……….

  Like

 12. Pingback: Aan het kruis met hem! | E.J. Bron

 13. Pingback: Gebed voor de naïeve kerkvoorganger | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s