Zwitserland aan de Noordzee

Screenshot_8

(Door: trias politica)

Vanochtend presenteerde de Partij voor de Vrijheid het langverwachte rapport van het Britse onderzoeksbureau Capital Economics. Hieronder een eerste analyse van de belangrijkste punten uit dat rapport. 

Capital Economics (CE) is niet zomaar een onderzoeksbureau. Het is een gerenommeerd, prestigieus bureau, onder meer winnaar van de Wolfson Prize for Economics. Zijn reputatie is onberispelijk en internationaal erkend. Het leek me goed om dit feit even te benadrukken, omdat we anders wellicht het risico lopen dat er door euro-adepten eindeloos gezeurd gaat worden over vermeende ‘partijdigheid’ van dat bureau. Laten we het vooral over de feiten hebben, dan kunnen we daar eindelijk eens een reëel debat over voeren in plaats van ‘fact free politics‘ te bedrijven. Blind vertrouwen in politieke projecten gaat ten koste van de broodnodige objectiviteit.

Na het rapport gelezen te hebben durf ik te stellen dat het een zéér grondig samengesteld rapport is. Om maar meteen met de conclusie te beginnen: een NExit, een Nederlands vertrek uit de EU (en dus ook uit de euro), levert ons land niet alleen weer de zeggenschap over ons eigen parlementaire budgetrecht en onze landsgrenzen op, maar bespaart ons land tevens miljarden euro’s! Op de korte termijn voegen de fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen het meest toe aan de economische groei en op de lange termijn zijn het de besparingen op de afdrachten aan de Europese Unie en de verbeteringen in het ondernemingsklimaat die het meest toevoegen. Een Nederlandse samenvatting treft u hier aan.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurofielen, EUSSR, Geert Wilders, Linkse Kerk, PVV. Bookmark de permalink .

23 reacties op Zwitserland aan de Noordzee

 1. Monalisa zegt:

  een citaat van een ander helaas wat de man nu al schrijft dat is al vanmorgen gestart neem kroes neem Dijsselbloem neem vanavond de TV maar, let op in het nieuwsuur komt het zeker aan het ligt, en bij P&W komt dit ook let maar op dus het afkraken van de PVV kan beginnen, Hoe meer ze kraken hoe groter word de PVV aleen dat hebben die rooie niet door. de mens is het zat.

  Heel benieuwd hoe de linkse propaganda machine hier mee om zal gaan. Hoe ze bij al die politieke praatprogramma’s dit onderzoek gaan toe en belichten…Wie ze allemaal gaan uitnodigen om deze belangwekkende uitkomst te bespreken…welke politici allemaal hun menig mogen gaan verkondigen…hoeveel artikelen er over geschreven gaan worden en ik welke kranten ze hier mee aan de gang gaan….laat me raden…
  Feitelijk kunnen ze dit niet negeren, zoals het onderzoek van de hond afgelopen week ook in opdracht van de PVV waaruit bleek dat de meerderheid van de bevolking uit de EU wil, genegeerd werd. Dat onderzoek past de socialisten niet dus wordt het volledig genegeerd. Zeer opvallend, dat wel…maar ze zullen het wel weer gaan doen, je ziet het al bij het NOS journaal, ze weten niet hoe snel ze Wilders moeten kappen. Ik wordt er zeer geïrriteerd van, te hopen dat ik niet de enige ben.
  Dit onderzoek en wat er mee gedaan gaat worden is namelijk bepalend voor de toekomst van ons Land en de welvaart onze bevolking! Het valt niet te verwachten dat deze links rode regering er een goed woord voor over zal hebben en denigrerende woorden zal werpen richting het onderzoekbureau, wat bijzonder stomzinnig zal zijn, en naar de PVV. Het is zeer te hopen voor ons land dat de bevolking nu eens een keer niet gaat luisteren naar de propaganda van de Euser machine maar zijn eigen gezonde verstand gaat gebruiken en niet het hoofd afwend omdat de PVV het lef heeft ( wederom) de waarheid te onthullen.
  Wij, de bevolking, moeten deze regering naar huis sturen wegens wanbeleid en onvermogen, landverraad en diefstal. Wij moeten een ander bewind aanstellen, een die wel opkomt voor ons land en welvaart en ons niet uitleverd aan de ongekozen dictators in Brussel, wij moeten niets te maken willen hebben met die elitaire, een vermogen kostende machtskliek in Brussel, wij hebben ze niet nodig, zij ons wel!

  Like

  • Jean zegt:

   Monalisa,
   Laten we de moslims er aan toevoegen want die hebben ook al enorm schade veroorzaakt en kosten ook miljarden.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Jean ik denk dat daar ook de wrijving zit als wij op dat Zwitsers systeem hadden gehandeld wat de PVDA en de VVD niet wilden in de jaren 70/80 Dan hadden we nu niet zo’n rotzooi gehad in nederland, u moet de echte duitser horen die zeggen gerust tegen mij er komt weer een krieg Tja en dat zijn mensen van de 80 jarige en dan sta ik weer te klappertanden het probleem zit in heel europa.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Dit staat hier te lezen.
    http://www.speld.nl/2014/02/06/vertrek-pvv-uit-parlement-levert-miljarden-op/

    ‘Vertrek PVV uit parlement levert miljarden op’
    Rutte blij met resultaten eigen onderzoek

    Als de PVV vertrekt uit het Nederlandse parlement, is dat goed voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit een onderzoek dat het wetenschappelijk bureau van D66 heeft uitgevoerd in opdracht van premier Mark Rutte.

    Hij zegt blij te zijn met de resultaten van het onderzoek: “Los van de besparing op de fractiesubsidie, kan Nederland zonder de PVV een vrijere handelsrelatie aangaan met andere landen. De economie ondervindt momenteel nog veel schade door het imago van de PVV.”

    Rutte wuift de kritiek weg dat de resultaten van het onderzoek vastlagen. “Het wetenschappelijk bureau van D66 is een gerenommeerd instituut, dat zijn naam echt niet zomaar te grabbel gooit.”

    Like

 2. Jean zegt:

  Hopelijk sterft dat EU gedrocht wat ons alleen maar armoede, geweld en ellende gebracht heeft op 25 mei.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Eigenlijk alleen maar nieuws waarvan je normaal gesproken zegt: “Nou, wat let ons….?”
  Antwoord: Het rode elite-gespuis dat zich z’n droombaantjes binnen de Enge Unie niet laat ontnemen.
  En dat noemt zich “volksvertegenwoordigers!” Als ze zich echt bekommerden om het (eigen) volk, stapten ze er vandaag nog uit!

  Like

 4. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Even een grote DANKJEWEL aan de PVV natuurlijk maar ook aan Trias om het zo duidelijk te brengen.
  Ik voel me al een stuk beter door zo´n verhaal.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Op het RTL nieuws gezien vanavond. Frans Timmermans had weer het hoogste woord en verklaarde als reactie op Wilders toespraak; Wilders komt weer met een vertrek uit de E.U. en plakt er gelijk een of ander onderzoeksburo er aan vast dat hem ter wille is. Maar hij zit er helemaal naast. Bovendien kwam Timmermans met de volgende leugen; De economie van ons land zal hard achteruitgaan als wij geen zaken meer kunnen doen met de E.U. staten. Terwijl Wilders juist had gezegd dat wij gewoon door kunnen gaan met zakendoen met de E.U. staten. Frans Timmermans vernaggelt het Nederlandse volk, en strooit met grove leugens. En daar zullen we het mee moeten doen. Met dit in en in verrotte kabinet dat maar niet van wijken weet tot aan de volgende verkiezingen toe. Dan kan het weer met de nodige leugens het volk te gaan bestoken, met de welwillende medewerking van de MSM media, er bijna zeker van zijnde om alweer op het pluche te kunnen plaatsnemen met de PVV alweer in de gedoogrol. Want niemand van die griezels wil met de PVV samen gaan regeren !

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn niet gezien ik keek naar het NOS geen woord hier over

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 21.38. uur, op 6/2. Leugens en misleiding zijn het kenmerk, van deze socialistische regering van de Partij van de A – socialen, en de partij Vereniging Van Dieven. En de andere zakkenwassers in de tweede slaapkamer, zoals Demonen 66, men Christus Deed Anders, ach John, deze huichelaars kennen we onderhand wel. Voor mij mag de hele Tweede Slaapkamer wel verdwijnen, en wel vanwege het feit, dat Marx Rutte, door ondertekening van het ESM Verdrag, vorig jaar, onze schatkist feitelijk heeft overgedragen aan de RODEN van Brussel. Alleen weg uit de EU, en onze eigen SOEVEREINITEIT terug zijn de kans voor ons om te overleven!.

   Like

 6. Monalisa zegt:

  bigljohn Frans Timmermans moet nu helemaal zijn grote mond houden in Rusland hang een export kaartje van 17 miljard per jaar aan vast, alleen al de zuivel is goed voor 7,5 miljard maar het is wel werkgelegenheid voor die nederlander. of hij dat snapt ik denkt het niet.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Wie had er nu iets anders verwacht dan dat de overige Tweede Kamer partijen negatief commentaar zou leveren, ze hebben toch praktisch allemaal gekozen voor de afbraak van Nederland. Je hoeft alleen maar even te kijken hoe hoog de schulden zijn opgelopen de laatste jaren, die nog steeds hoger gaan worden want er zijn steeds zuidelijke landen, waaronder Frankrijk, die niet meer rond kunnen komen en toch vinden ze dat door moeten gaan, ze houden elkaar vast tijdens het verzuipen.
  Hierboven staat ook iets over Rutte en het zogenaamde wetenschappelijk bureau van D66, nou het antwoord daarop kan kort zijn, Rutte is niet in zijn eerste leugen gestikt. D66 is een politieke partij met een eigen belang, een lachertje dus.
  Het politieke wetenschappelijke bureau van de PvdA zal ook wel zo’n mooi verhaaltje klaar hebben liggen dat bij Pauwel en Wauwel besproken gaat worden.

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Fuck the EU !

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Gelijk heeft ze en ze heeft heel wat stof opgewerveld.
   Hardstikke mooi.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Merkel: fuck the EU absoluut onacceptabel

   BERLIJN –
   Angela Merkel vindt het „absoluut onacceptabel” dat de Amerikaanse onderminister Victoria Nuland „fuck the EU” heeft gezegd. Een woordvoerder van de Duitse bondskanselier heeft dat vrijdag laten weten.

   Like

 9. luckybee zegt:

  Ik wil eigenlijk geen Zwitserland aan de Noord zee, maar een Republiek van de VOC in Holland terug.vereet niet dat in Zwiserland Johannes Calvijn al zijn plannen niet heeft kunnen verwerkelijken,om dat hij door de andere Geneefse stadsraten overstemd wordt.Zijn kinderen waren de Nederlandse Republiek met Willem van Oranje als stadshouder, en de USA.Ook een republiek.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Eh…..Ja, Luckybee, maar we leven nu in de 21ste Eeuw, waarin het tóch meer gaat om wereldlijke belangen en niet in de 16de /17de Eeuw, toen het wereldlijke nog weer sterker met het religieuze verstrengeld was. Weliswaar bestrijden wij de Islam, maar dat ís juist om die reden.
   Dus, als het jou hetzelfde is: Tóch liever géén “calvinistische Republiek van de VOC.”

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Aha u is voorstander van het corporatisme.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s