EU-debat: feiten of emoties?

Screenshot_20

(Door: trias politica)

Het rapport van Capital Economics over een NExit maakte gisteren nogal wat los. Voor- en tegenstanders van zo’n NExit struikelden bijkans over elkaar heen om het rapport te duiden.

Hoogste tijd dus om de feiten van de emoties te scheiden. Maar voordat ik dat doe eerst een paar reacties van toch niet de minsten. Zo wist minister Timmermans ons te melden, dat uitstappen uit de EU een bijzonder slecht idee was. Zonder het rapport gelezen te hebben overigens, al gaf hij aan dat nog wel te zullen doen. We wachten zijn laatste oordeel dan maar even af. Degene wiens baantje hij eind oktober waarschijnlijk overneemt, eurocommissaris Kroes, deed niet voor Timmermans onder. Deze eurocommissaris liet ons via twitter weten: ‘Een hint voor Wilders: wij zijn Nederlanders, geen Zwitsers, Noren of Chinezen’. Over one-liners gesproken. Maar goed, ‘we’ zijn tenminste geen ‘Europeanen’ meer volgens mevrouw Kroes, dat is al heel wat. Raar is wel, dat we vervolgens wel naar ‘de Duitsers’ moeten kijken volgens Kroes. Waarom wel naar de Duitsers en niet naar de Zwitsers? Rotterdam zal heus niet van plaats veranderen als we uit de unie treden. Het Europese achterland heeft onze haven en overige infrastructuur net zo hard nodig als wij hen. Het rapport stelt dan ook:

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

6 reacties op EU-debat: feiten of emoties?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad: In twee -of misschien zelfs méér- stappen. Waarom niet?
  Alles met beléid. Als we ons er vroeg of laat maar aan weten te ontworstelen……

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Geen onbezonnen werk met een twee stappenbeleid, met het grote risico dat politici ons weer een hak gaan zetten. Dus ineens weg uit de E.U. EN de Gulden terug. De Gulden was een snoeiharde munt die ons veel welvaart bracht, maar plaats moest maken voor de Euro, die op zijn beurt de Gulden zou doen verbleken. Nu, intussen weten we wel beter ! Dus geen sprookjes meer geloven uit Brussel en Den Haag, en ons ook niet bang laten maken of voor laten liegen, maar ons eigen plan trekken. Slechts dan komt de welvaart langzaamaan weer terug in Nederland. Alle andere oplossingen zijn er slechts op gericht ons zodanig te manipuleren, dat we alsnog met die Euro en de E.U. blijven zitten. Niet doen dus !

  Like

 3. Avidia zegt:

  Gewoon flink aanpakken, wij zijn jongens en meiden van Jan de Wit!!!!

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Overigens mis ik in het verhaal het feit dat wij juist extra aan het Vierde Rijk moeten betalen omdat wij een grote haven hebben. Daar is heel slecht over onderhandeld. Feit is dat wij alle tientallen jaren meer betalen aan het 4e rijk, dan wij ontvangen. Om hiermee te stoppen levert onmiddellijk geld op, wat dom linx er ook van mag vinden.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Kijk es aan wij beginnen ook Rotterdam als wapen te gebruiken.Daar ben ik heel erg blij mee, alleen Abu Talib moet van daar verdwijnen, hij is onze vijand .

  Like

 6. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Feiten die er niet om liegen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s