Afghanistan: Nieuwe wet staat strafvrije mishandeling van vrouwen door hun mannen toe

Screenshot_22

(Door: Michael Mannheimer)

Het is de islam, die ook in Afghanistan verantwoordelijk is voor de positie van vrouwen als tweederangs mensen. Volgens de koran (soera 4:34): Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat Allah de enen boven de anderen heeft doen uitmunten en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die gehoorzaam zijn en heimelijk bewaren, hetgeen Allah onder haar hoede heeft gesteld. En degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, Allah is Verheven, Groot.” Ook de Afghaanse president Karzai beroept zich op deze soera: “Het slaan van vrouwen is wet in de islam en het recht van alle Afghaanse moslims en Afghanen.”

Afghanistan: Nieuwe wet geeft ongekende mogelijkheden tot toepassing van geweld tegen vrouwen. Links en hun mensenrechtenorganisaties zwijgen

Het Afghaanse parlement heeft een wet aangenomen, waarin aan mannen, die vrouwen mishandelen, in feite strafvrijheid wordt gegarandeerd. Alleen de handtekening van president Karzai ontbreekt nog. De nieuwe wet in Afghanistan dient volgens een bericht in “The Guardian” het de mannen nu toe te staan hun vrouwen, kinderen en zusters te slaan, in elkaar te slaan of op een andere manier te pijnigen zonder daarvoor juridisch vervolgd te worden.

Screenshot_23

Volgens de nieuwe wet is in het in het vervolg verboden voor familieleden om een getuigenis tegen de beul in de eigen familie af te leggen. Omdat de meerderheid van de Afghanen in een door een lemen muur omgeven wooncomplexen met grote families wonen, kunnen door de wet zodoende in feite alle potentiële getuigen uitgesloten worden van een getuigenis.

Screenshot_24

Dat zal in Afghanistan de deur wijd openzetten naar huiselijk geweld. Terwijl het er daar sowieso al miserabel voor vrouwen uitziet. Het dagelijks geweld tegen vrouwen heeft niet alleen in Afghanistan, maar in veel islamitische landen als gevolg van de archaïsche en op de Steentijd gelijkende omstandigheden, die door het ouderwetse vrouwenbeeld van de koran werden gecementeerd, ongelooflijke niveaus bereikt. Eermoorden, genitale verminkingen, bruut huiselijk geweld door het mannelijke hoofd van de familie tegen zijn familieleden – vooral tegen vrouwen en meisjes – is standaard in veel islamitische families.

Voor veel islamitische meisjes, maar ook jongens, moet de familie een plek van gruwel en horror zijn. Desbetreffende literatuur overspoelt al tientallen jaren lang de boekwinkels van de westerse wereld – zonder echter een herkenbaar effect op de politici en journalisten hier te hebben.

Screenshot_29

Hetzelfde meisje: voor en na de “tuchtiging” (bron)

Gezien de verdere islamisering van Afghanistan moet je je afvragen hoe het kan dat de VN-strijdkrachten ISAF onder aanvoering van de VS, die al meer dan tien jaar lang Al Qaida en de Taliban in Afghanistan bestrijden, het niet gelukt is om daar in ieder geval rudimentaire westerse standaards in te voeren.

Maar wat in het naoorlogse Duitsland en Japan lukte, mislukt met de gebruikelijke middelen van de religieuze tolerantie en interreligieuze dialoog blijkbaar daar, waar de islam zijn intrede heeft gedaan.

Screenshot_28

Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afghanistan, Al Qaida, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, koran, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Mensenrechten, Moslims, political correctness, Rotzakken, Sharia, Taliban, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Afghanistan: Nieuwe wet staat strafvrije mishandeling van vrouwen door hun mannen toe

 1. Mooi artikel! Daar in Afghanistan hebben kort geleden Nederlandse militairen gevochten en hun leven verloren. Voor die halve gekken daar. Schandalig! Er was net op journaal een reportage over jongens in pubertijd die hun moeders en andere familieleden mishandelden. In beeld kwam een blanke vrouw die kennelijk een Nederlandse zoon had. In de reportage werden islam, buitenlanders, allochtonen en moslims angstvallig vermeden. Schijters!

  Like

 2. delamontagne zegt:

  De Amerikanen zouden weleens even de “democratie” naar Afghanistan brengen.
  De NL-ers de gelijkheid van mannen en vrouwen heel erg gaan bevorderen.
  De Fransen hun “liberte, egalite en fratenite “verkondigen.
  De Engelsen hun ongeschreven grondwet…….etc,etc, …….EN WAT HEEFT ,T ALLEMAAL OPGELEVERD in dat achter-likistan. NIKS. Wel +- 30 NL-se slachtoffers, 10-tallen Engelsen en 100-en Americanen.
  En ze zijn daar weer terug bij af.

  Like

 3. Cathja zegt:

  ‘Leuk’, zo’n boodschap van Allah…! Alle vrouwen zijn dus vogelvrij verklaard. Waarom horen we nu niets van de VN of andere wereldwijde organisaties? Waarom geen veroordeling van die verschrikkelijke barbaren, die je allemaal een enkele reis naar Mars zou toewensen?
  Wie er nu nog durft te beweren dat de islam een religie is, die mag zich echt wel een keer goed laten nakijken!
  Stom volk, nutteloos volk!

  Like

 4. Driek zegt:

  Die islam is het meest afgrijselijke gebeuren in de wereldgeschiedenis, en wij moeten blijven volhouden, tegenover de sympathisanten van deze verwerpelijke ideologie, dat ze tot inzicht dienen te komen, en dat zij deze website moeten bezoeken, in plaats alles maar voor zoete koek aan te nemen, want je ogen moeten toch eens een keertje opengaan?

  Like

 5. felix zegt:

  Ik hoor Anja Meulenbelt niet….Ach laat maar, nepfeministe. Drink nog maar een flesje witte wijn op Anja, en droom verder.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Deze wet is al 1400 jaren oud.zinds het bestaan van de Islam wordt het uitgevoerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s