Wetten tegen discriminatie leiden zelf tot ongelijke behandeling

Screenshot_21

De vraag is waarom iemand zich op religieuze gronden niet hoeft te houden aan voorschriften die anders wel bindend zijn. Op deze manier creëer je een bevoorrechte positie voor gelovigen. Daarvoor hebben we een woord: discriminatie.

Waarom mag een werkgever geen moslima weigeren omdat ze een hoofddoekje draagt? De kwestie laaide weer eens op naar aanleiding van dit recente voorval: de achttienjarige Leila Kallal wilde stage lopen bij een Brabants uitzendbureau, maar kreeg te horen dat het dragen van een hoofddoek problematisch was.
Een déjà vu-gevoel is onvermijdelijk. De afgelopen jaren hebben zich vergelijkbare situaties voorgedaan. In het Belgische Genk ontsloeg de HEMA een medewerker met een hoofddoek, wat volgens de arbeidsrechter overigens niet mocht.
Wel of geen religieuze symbolen op de werkvloer? Eerder speelde deze vraag kwestie binnen het Amsterdamse Gemeentelijk vervoersbedrijf, dat gaat over de trams en metro’s in de stad.

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wetten tegen discriminatie leiden zelf tot ongelijke behandeling

 1. AdVader zegt:

  geloof dient beter als vrijheid van meningsuiting te worden beschouwd en niet als wezenlijk ook al beleeft iemand dat als zodanig, wel is er speciale protectie nodig vanwege verleden, heden en vooralsnog ook toekomst, ook homosexualiteit heeft niets met discriminatie te maken en zelfs niet met ongelijke behandeling, immers, wij zijn wezenlijk allen hetero (xx/xy) en over smaak (hoe walgelijk ook) valt niet te twisten, en dat heeft allemaal ook niets the maken met haat of fobie!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben ervoor-ondanks dat ik gelovig ben- om de bevoorrechte positie van gelovigen te schrappen uit onze grondwet. En juist, omdat de volgers van de nazi-ideologie der islam massaal MISBRUIK maken van het betreffende artikel!

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  En dan nog even ter verduidelijking.
  Als het de dames moslima’s zo uit komt is het dragen van een hoofddoek religie gerelateerd maar komt het niet zo uit dan dragen ze hun hoofddoek om de mannen op afstand te houden.
  Heel deze hoofddoek shit slaat gewoon nergens op.
  Voor mij is het al jaren duidelijk dat dat kopvod heel erg dikwijls gebruikt word om te provoceren dan wel om bij een uitkeringsinstantie aan te kunnen kloppen.

  Like

 4. Wanneer leren we dit mensen? Er is niet voor niets een scheiding tussen kerk en staat. Geloof heeft dus NIETS met wet te maken. Ja, het is je goed recht om te geloven. Dat wil niet zeggen dat je om je geloof dus speciale behandeling moet krijgen. *zucht*

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U slaat de spijker op de kop, maar ik hèb dan ook zo maar het idee, dat die moslima’s dat in hun achterhoofd ook donders goed weten.
   Evenwel gaat het ze er om, dóór te drammen. Het projèct er doordrammen, begrijpt U?

   Like

 5. Q zegt:

  En die grapjurk Asscher die de moslima aanspoorde en het toejuicht dat er nu aangifte gedaan is
  diezelfde Asscher die vond enige maanden geleden nog maar dat mensen die door hun uiterlijk niet aangenomen werden hun uitkering moesten kwijtraken.
  *mompelt iets met 2 maten en meten*

  Like

 6. luckybee zegt:

  Welke bevoorrechten hebben wij Christenen dan?Wij mogen alleen zonder geweld bekeren.
  Matthéüs 5,17-48

  De vervulling der Wet en der profeten
  Dit is onze handleiding voor de bekering.Wat anders mogen wij van de Heer niet doen.alleen het woord is toegestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s