VIDEO: Voor onze kinderen, voordat het te laat is

Een getuigenis over de redenen waarom een Belgische joodse familie besloot om België te verlaten en naar Amerika te gaan: de opkomst van het antisemitisme, het antizionisme, de aanslagen van Toulouse, de radicale islam enz.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op VIDEO: Voor onze kinderen, voordat het te laat is

 1. Sjaak zegt:

  Het komt ge-garandeerd niet zo ver dat wij voor de
  tapijtvreters ons Europa verlaten !! 1000 % Niet !!!!
  Ze kunnen kiezen of delen ! Vrijwillig oprotten !
  Of onvrijwillig ! Wij geven Europa NIET af aan de
  Moslims ! 1000 % NIET !!!!! Jullie ploederbroeken
  hebben dan ook plaats voor de schijterij die dan
  uitbreekt !!!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En overal zijn het de socialisten, die heden het antisemitisme faciliteren!

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  De gemeenschappelijke noemer van diegenen die in België het antisemitisme faciliteren is in hoofdzaak Franstalig en pas op de tweede plaats links. Joelle Milquet en Melchior Whatelet jr. zijn christendemocraten van het CDH.
  Dat de Vlamingen al generaties door de Franstaligen waaronder ook Brusselse Joden, als tweederangsburgers beschouwd en behandeld worden ontsnapt blijkbaar aan deze brave vluchteling die overloopt van “Belgitude”.
  Zijn vaststellingen en kritiek op de Franstalige politieke kaste zijn volkomen terecht.
  Maar dat zijn imaginair land van ‘Cocagne’ jaarlijks gefinancierd werd en wordt met naar gelang de ramingen tussen de 12 en de 18 miljoen euri getransfereerd van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel deert hem blijkbaar niet in de geringste mate.
  Deze hautaine arrogantie is typisch voor een lafaard die liever gaat lopen dan te vechten. Hij kiest daarbij gewoon voor de gemakkelijkste oplossing: Amerika in plaats van Israël.

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   Het oordeel dat de man een lafaard is, gaat mij erg ver Lucky9.
   Hij is wellicht bereid te strijden en daarbij zijn leven te laten, maar kiest voor de veiligheid van
   zijn kinderen en kleinkinderen.
   Bovendien, als er gevochten moet worden, dient men zeker te weten voldoende steun te krijgen. Zo niet dan is terugtrekken een veel verstandiger optie. Want elk leger weet dat alleen een dooie soldaat nooit vecht.

   Khomeini leefde in Frankrijk en bereidde daar via de IRP de fundamentalistisch islamitische bezetting van Perzie voor.

   Like

   • Lucky9 zegt:

    Ik oordeel niet, ik geef mijn mening ondersteund door mijn talenkennis.
    Het staat de maker van dit filmpje vrij van te doen en te laten wat hij wil.
    De man zou op 14 februari met zijn kinderen vertrokken zijn.
    Van kleinkinderen spreekt hij helemaal niet en die moeten er dus hypothetisch niet bij gesleurd worden. Dat in het Amerika van Obama geen antisemitisme zou bestaan is larie.
    Dat zijn familie daar minder gevaar zou lopen dan in Brussel ook.

    Dat hij bereid is om te strijden blijkt helemaal niet uit zijn filmpje. Dat lijkt alleen de bedoeling te hebben om een motivering voor zijn emigratie achter te laten aan zijn Brusselse omgeving en kennissenkring. Met vechten bedoelen wij in Vlaanderen strijden door in de eerste plaats weerstand te bieden. Dat doet die man niet omdat hij het niet wil.

    Zijn filmpje zou veel waardevoller en geloofwaardig geweest zijn zonder de koppeling aan zijn emigratie. Dat U de vergelijking maakt met het politiek asiel dat Khomeini genoot is er ver over. Hoe kan U dat nu weten over deze emigrant? Hij vertelt niet eens zijn naam en U dicht hem al een heldenstatus toe. Dat had U kunnen doen als hij naar Israël zou vertrokken zijn. Niet dus.

    Wat is uw bedoeling in feite? Mijn opmerkingen over Franstalig België te ontkrachten of zonder argumenten te ridiculiseren?
    Ons mede te delen dat we in Vlaanderen niet op hulp uit Nederland moeten rekenen mocht het nodig blijken en gevraagd worden?

    De islam is in oorlog met iedereen die geen moslim is niet alleen met de Joden. Wat is het verschil als er in België een Vlaming wordt gedood en er een Jood wordt gedood? De vraag stellen is ze beantwoorden.

    Bent U na de dood van Theo Van Gogh nog altijd niet wijzer geworden?

    Like

 4. dgneree zegt:

  Een schrijnend verhaal en een regelrechte aanklacht tegen de kwaadaardige pers en multiculturele politiek.

  Like

 5. dgneree zegt:

  Lucky9, ik vind het juist van bijzonder veel moed getuigen om je wortels door te snijden en een nieuw leven op te bouwen in een ander land. Dat is geen beslissing die je zomaar neemt. De man is ondernemer en die kun je niet van lafheid beschuldigen. Ik geef die man helemaal gelijk. Hij is toch aan niemand iets verschuldigd? Ik zou de toekomst van mijn kinderen ook voorop stellen.

  Like

  • lucky9 zegt:

   Ik ook, maar ik zou er niet zo’n filmpje over maken, althans niet met dezelfde inhoud.
   Hij formuleert met zijn elektronische afscheidsbrief gewoon verontschuldigingen waar die helemaal niet nodig zijn. Gelet op het fiscale regime alleen al, is het niet meer dan normaal dat men België ontvlucht indien men daar de kans toe heeft. Maar dat wordt in het filmpje natuurlijk niet vermeld.

   Mijns inziens is deze compilatie -want dat is het in feite- inderdaad voornamelijk ingegeven door commerciële overwegingen. Niet dat de elementen daarom minder waar zouden zijn, maar dan alleen die welke de islamitische realiteit in België en Frankrijk betreffen, en deze feitelijke realiteit heeft mijns inziens weinig of misschien zelfs helemaal niets te maken met zijn beslissing om te migreren naar de VS.

   Blijkbaar ontgaat de neerbuigende arrogantie van sommige passages U in Nederland nu eenmaal. Daarom schreef ik mijn commentaar neer. Indien ze zouden weggelaten zijn had ik geen noodzaak gevoeld om er over te reageren. Maar ze zijn niet weg geknipt. Ze staan er. Mij moet men niet trachten te bedotten in de taal van Molière. Dat lukt niet.

   Ik moet die man niet omdat ik alles versta wat hij gesproken en gesuggereerd heeft, ook al sluit ik me graag aan bij zijn kritiek op de Franstalige islamofiele politieke kaste in Brussel en Wallonië. Dat hij daarbij walging voelt kan ik best begrijpen maar dit staat haaks op de belgofiele uitlatingen van zijn gesproken boodschap. En juist daar wringt het schoentje… dat is niet logisch! Hier is er meer aan het handje.

   Eerlijk gezegd de Joodse gemeenschap in Brussel heeft met hem en zijn familie naar mijn bescheiden mening waarschijnlijk niets verloren. Misschien integendeel, wie zal het zeggen?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s