‘Wilders zegt veel ergere dingen dan Janmaat.’

Screenshot_14

Hans Janmaat in het VARA-programma “Het Zwarte Schaap”

(Door: Joost Niemöller)

Gisteren was ik bij een net gestarte reeks theatervoorstellingen over Hans Janmaat. De twee jonge acteurs, Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz, schreven het stuk zelf. Het gaat erover hoe ‘we’ destijds tegen Janmaat aankeken en hoe ‘we’ dat nu doen. Marjolijn van Heemstra is 31. Dus ze was -4 toen Janmaat begon. Sadettin Kirmiziyüz werd geboren in 1982 toen Janmaat al twee jaar actief was in de nationale politiek voor de Centrumpartij.  Ze waren alle twee uit de kluiten gewassen pubers toen Janmaat tenslotte de Kamer verliet. Over die omgang van ‘we’ met Janmaat zet ik dus wat vraagtekens. Ik denk niet dat er toen echt een ‘we’ was.

Maar hun jonge leeftijd is zeker een voordeel. Ze konden het onderwerp oppakken met de onbevangen vraagstelling ‘die Janmaat, wie was dat eigenlijk?’ Zo kwamen ze langs bij de weduwe, Wil Schuurman. En van haar maakten ze een prachtig portret. Ik hield het toen eventjes niet droog. Wat deze lieve vrouw met haar Joodse Amsterdamse achtergrond is aangedaan door de extreem linkse nazi’s van toen, valt met geen pen te beschrijven.

Een mooie voorstelling. Ga vooral kijken.

So far, so good.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t jowitteroos)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op ‘Wilders zegt veel ergere dingen dan Janmaat.’

 1. luckybee zegt:

  De zaak waar mee Wilders te doen heeft, namelijk de islam is veel erger als dat wat wij tot zo ver mee gemaakt hebben; nog veel erger dan Hitler. Ik ben bang als wij dit keer te laat bemerken, veel bloed op de straten gaat stromen; Wij zijn allemaal Kafirs , en volgens de islam moeten wij uitgroeid worden.

  Like

 2. Ad zegt:

  Janmaat wist toen al wat nu aan de hand is

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Spijker op de kop, Joost: Janmaat hàd gelijk en daarnaast zei hij nog geen fractie van wat er tegenwoordig allemaal gezegd wordt -en dat NIET alleen door Wilders. Trouwens, van dat ‘veel ergere dingen’, zoals de jeugdige actrices het uitdrukten, werd ik óók meteen kregel. inderdaad,de poging is opzichzelf niet negatief te noemen, maar het grachtengordelgehalte druipt er desondanks af. Voeg daarbij, dat één van de twee, aan haar naam te horen, van Turkse afkomst is, en je weet alweer vanuit welke hoek de wind gedeeltelijk wel waaien moét.
  Alles bijeengenomen kun je stellen, dat de multikul en het wegmetonsisme in de jaren ’80 veel sterker aanwezig waren dan nu, louter omdat men het toen nog niet dóór had. Janmaat had dat wel en dat werd zijn ongeluk, al pakte hij bepaalde dingen ook wel minder handig aan. “Hij beheerste het politieke spel niet,”stelt Martin Bosma al in “De schijn-elite van de valsemunters” en dat was ook zo, natuurlijk. Maar het was voor geen meter nodig, de man en diens partij zo te verguizen als zij verguisd zijn. En dat er bij die brand in Kedichem nooit arrestaties zijn verricht, was natuurlijk schandalig! De hele tendens was toen: Moeten die CD ‘ers maar geen racistische dingen zeggen.
  Wij weten nu, dat zij die nooit hebben gezegd. En trouwens, dan nóg……

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Klein aanvullinkje vóór deze of gene weer over die laatste woorden valt: Ik ben dus van mening, dat ‘racistische dingen zeggen’ géén aanleiding is om moedwillige brandstichting, waarbij iemand bovendien nog blijvend invalide gemaakt wordt, onopgelost en ongestraft te laten.
   Dat is mijn oprechte mening en dat wil ik er dus maar mee zeggen. Niet meer en niet minder.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 16.42. uur. Precies Theresa! En deze aanslag kwam uit de hoek van; de RODEN en de PROGRESSIEVEN.

    Like

 4. Monalisa zegt:

  We leven ook in een andere tijd als dat van janmaat dus het mag

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Volkomen waar. In de tijd van Janmaat en de CD waren veel moslims nog arbeiders. Veel van onze fabrieken draaiden daardoor goed. Had je geen wijken vol moslims, geen allochtone drugshandel, weinig criminaliteit. Nauwelijks een moskee, geen haatonderwijs. Zaten ze niet in onze regering en niet in de gemeenteraad. Liep Theo van Gogh nog rond. Enz.
   Dat is allemaal veranderd. En niet bepaald verbeterd. Waar Janmaat voor waarschuwde is onze realiteit geworden. Allicht dat de toon wat harder is geworden, de ellende is ook veel groter geworden.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Beste leefbarbaar had je even terug in de tijd in 1986 CD gestemd? zo ja was je dan ook teleurgesteld over de gemanipuleerde verkiezingsuitslag ik wel.
    Want in de peilingen stond Jan Maat hoog, en het was dan ook een absolute deceptie toen de uitslagen werden bekent gemaakt dank zij de elektronische stemmachines werden de zetels van de CD genivelleerd en verdeeld over de drie grootste landverraderlijke partijen daar ben ik nu nog 100% van overtuigd.
    “Veel van onze fabrieken draaiden daardoor goed” dit is niet waar Nederland bevond begin jaren 80 ook in een recessie.
    “Had je geen wijken vol moslims” wel stroomden de arbeiderswijken vol met allochtonen waaronder de moslims, de Afrikaanderwijk was een schoolvoorbeeld hiervan.
    “geen allochtone drugshandel” berust ook op een misverstand namelijk de Chinezen verloren hun drugshandel aan de Turken,
    “weinig criminaliteit” dat is ook een misverstand van jouw de georganiseerde criminaliteit begon dan pas goed te floreren,
    “Nauwelijks een moskee” is een understatement er waren wel wat moskeeën, voornamelijk werden de gebedsdiensten in huiskamers gegeven.
    “geen haatonderwijs” dat betwijfel ik sterk, moslims hebben de pest aan Joods christelijk en de westerse leefwijze.
    En voor de rest spreekt jouw versie boekdelen.

    Like

   • leefbarbaar zegt:

    Iemand enig idee wat Peterselie bedoelt?

    Like

   • Monalisa zegt:

    dit moet je toch snappen hij verwoord het anders dan u het beschrijft en daar ben ik het mee eens lees het maar goed en vergelijk wat u schrijft. leg u antwoorden en zijn antwoorden maar naast elkaar dan snapt u het beter.

    Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, achteraf had Dhr. Janmaat het bij het rechte eind. Maar de macht der RODEN is hem en zijn vrouw fataal geworden. De RODEN schrokken zelfs niet terug voor een aanslag met een bom, waardoor de eega van Dhr. Janmaat zwaar gewond werd, zij verloor beide benen. Maar, het ergste is de RODEN bleven doorgaan, met elk ander geluid t.a.v. immigratie van moslims, en gelukzoekers “in de kiem”, te smoren. Na Janmaat kwam Dhr. Fortuyn, ook deze man moest een afwijkend geluid- hij was tegen de RODE Multi-culti flauweculti- met de dood bekopen, evenals Theo van Gogh. En nu moet Dhr. Wilders 24/7 beveiligd worden, omdat ook hij NIET WENST te buigen, net als Janmaat en Fortuyn, voor het RODE GEWELD! En het ergste is nog, dat partijen als de VVD,CDA en D66, volop meehuilen met de SOCIALISTEN van de PvdA, en GL en de SP!

  Like

 6. baksteen zegt:

  Op de radio het interview met de dames, ook daar moest hoog nodig worden gezegd dat wat Wilders zegt natuurlijk veel erger is, uiteraard zonder toelichting en op naar de volgende vraag.
  De MSM worden steeds amusanter in hun desinformatie op steeds meer terreinen.
  Wat ook opvalt is dat de er steeds vaker middels een korte opmerking/constatering afgegeven wordt op de “staatspropaganda” van andere landen, dan weet je het wel.

  Like

 7. Jade zegt:

  Hans Janmaat was zijn tijd ver vooruit.
  Een interessante zes-delige youtube serie is
  te vinden in een commentaar van ene Liesje op:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/janmaat-de-besmette-vlek

  Like

 8. Sjaak zegt:

  We hadden een pot,’ vertelt ze, ‘waar iedereen elke maand geld
  in deed en als er dan iemand ziek was, dan kreeg die een bloemetje.
  Ik heb elke maand meebetaald, maar geen bloemen voor mij.
  Niet eens een kaart !
  ——————————————————————————————
  Eigenlijk kan ze blij zijn dat ze
  van deze smeerlappen geen
  bloemetje gekregen heeft !
  Het was dan zowiezo niet
  gegund !
  En zo ziek zijn ze heden nog !
  Kijk toch eens deze smerige
  landverraders aan !
  Wilders zouden ze het liefst
  een bosje bloemen met een
  bom erin schenken !

  Like

 9. Monalisa zegt:

  luister naar het Fragment op 5:00 en zo gaat het en zo doet de regering het ook.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Ja, maar het is wel de Waarheid en die doet bij links en de gutmenschen ZEER !!

  Like

 11. Jan zegt:

  Ann Barnhardt: Islam is een sadistisch, expansionistisch politiek systeem en het religieuze aspect is nep en als wij dat niet willen zien zullen moslims ons verslaan met onze eigen wetgeving. En zij die islam faciliteren dienen voor het gerecht gesleept te worden wegens landverraad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s