Zwitsers stemmen tegen massa-immigratie

Screenshot_22

Volgens het opinieonderzoeksbureau GfS heeft een uiterst kleine meerderheid van de Zwitsers voor de beperking van immigratie in het land gestemd. Volgens “Focus” stemde 50,3% voor het project “Tegen massa-immigratie”, bij een foutmarge van 0,7%. Nu zou Zwitserland opnieuw immigrantenquota moeten invoeren en opnieuw met de EU moeten onderhandelen over een verdrag.

Screenshot_21

De rode gebieden willen meer immigratie en de groene stemden voor het referendum om de immigratie te beperken:

De grote Zwitserse verkiezingsthriller is voorbij: het referendum “Tegen massa-immigratie” van de SVP werd met 50,3% van de stemmen nipt aangenomen. Het verschil tussen de tegenstanders en de voorstanders bedraagt slechts 19.500 stemmen. 17 kantons stemden voor het referendum.

Die vervloekte linkse journalisten zullen helemaal niet blij zijn met dit resultaat. En de politici van de EU zullen het minimale verschil als uitvlucht gebruiken.

Bronnen:
www.pi-news.net
www.kybeline.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Immigratie, mainstream-media, Zwitserland. Bookmark de permalink .

25 reacties op Zwitsers stemmen tegen massa-immigratie

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  HOERAAA! NU WIJ nog!!!

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Oef…de meerderheid is wel erg klein. Jammer, hoopte dat er een giga verschil zou zijn.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hiep Hiep Hoera, voor de nakomelingen van Wilhelm Tell! O wat zullen de RODEN woedend zijn! Maar kijk uit beste Zwitsers, en jullie regering eveneens. Want het GEDROCHT EU, deze vuile HOER VAN BABYLON, zal met alle mogelijke middelen proberen de Zwitserse regering te dwingen, om het referendum naast zich neer te leggen! Leer mij deze SMEERLAPPEN kennen!

  Like

 4. Roel du Pree zegt:

  De Zwitsers krijgen in ieder geval nog de kans om hun stem uit te brengen over iets wat ons door de dictatoriale volksverraders in politiek Den Haag gewoon door de strot gedrukt wordt.

  Like

 5. De Zwitsers hebben ze in tegenstelling tot het volk van de EU-lidstaten WEL alle hersencellen!!!

  Like

 6. Jade zegt:

  Wat een schamele overwinning, zeg.
  Kennelijk hebben die Zwitsers niet door wat voor
  rotzooi het in de rest van Europa is geworden.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Ik begrijp niet dat er nog zó’n grote groep Zwitsers voor meer immigratie is! Die hebben zeker nog niet veel multi-culti-ervaring opgedaan, zoals bijvoorbeeld in GB en Zweden. Wacht maar tot ze de vruchten mogen plukken die die insluipers meebrengen!
  Onbegrijpelijk dat de EU het toch geflikt heeft om Zwitserland bepaalde verdragen te laten ondertekenen. Hieraan kunnen we de enorme dwingelandij van Brussel ook weer eens aflezen!
  Denken ze daar in Brussel nou écht dat heel Europa onder hun gezag behoort te vallen?
  Als ik de Zwitserse regering was, dan zou ik ze heel fijntjes laten weten dat Zwitserland nog altijd eigen baas is en eigen grenzen en een eigen munt heeft. Een souverein land, waar Brussel niks over te vertellen zou moeten hebben!!

  Like

 8. Pingback: Zwitsers stemmen tegen massa-immigratie | Nikontino's Blog

 9. Frans Brassens zegt:

  ONS VOORBEELD

  In Zwitserland, een land waarin de burgers nog iets te zeggen hebben, heeft een referendum onder de bevolking opgeleverd dat men daar de immigratie van buitenlandse arbeiders aan banden wil gaan leggen. Heel verstandig, want in dat land is al een kwart, 25%, van de inwoners van buitenlandse afkomst. En de Zwitsers willen kennelijk hun land, hun huis, hun erfgoed, bewaren. Ook ten opzichte van de immigratie uit E.U. landen, denk Oost Europa……

  Dat is iets om over na te denken. Je land willen behouden en niet overspoeld willen worden door vreemde culturen is nét zo iets als je eigen huis niet vol te laten stoppen met ‘vreemde kostgangers’. Enige privacy is toch wel gewenst, niet waar? Zéker als je kostgangers, waarvan een groot deel op jouw kosten leeft, je ook nog de wet willen gaan voorschrijven en willen bepalen wat jij wel of niet mag. De brutaliteit!

  Hier in Nederland is een en ander al lang geen dreiging meer, maar feit. Hoogstnoodzakelijk dus om ook hier een immigratiestop aan te kondigen. Maar dat mág niet van de E.U. fascisten die hier ‘dank zij’ Balkenende die ons volk, ons land, verraden heeft. Dank zij een aan de E.U. verslaafde onvolwassen leugenaar als de autist en narcist Rutte. EN dank zij de domoren die in naam onze ‘volksvertegenwoordigers’ zijn in de Tweede Kamer.

  Ze vertegenwoordigen absoluut niet de wil van het Nederlandse volk, het zijn op een paar na onwetende en onnadenkende domoren die maar meehobbelen met de bijzonder slechte ‘besluiten’ die onze soevereiniteit, ons zelfbeschikkingsrecht, laten vernietigen.
  De E.U. wil de nationale identiteit doden door ongebreidelde immigratie toe te staan en zelfs af te dwingen (!) en dan vooral ook die van kansloze analfabeten, met name moslims uit onderontwikkelde gebieden. Lieden ook die volkomen vijandig staan tegenover wat we hier beschouwen als normaal en zich niet wensen aan te passen aan wat hier gebruikelijk is, die ons zelfs hun kwalijke cultuur willen opdringen.

  De Zwitsers zijn niet eens lid van die schandelijke E.U., maar de ongekozen (!) ‘leiders’ ervan willen ook in hun land de baas spelen. Brutaal, nietwaar?
  In de krant staat dat de ‘Europese Commissie’ (de ongekozen E.U. baasjes) ‘teleurgesteld’ zijn door het Zwitserse ‘ja’ tégen de immigratiebeperking. Teleurgesteld? Ze zijn wóedend! Want de Zwitsers zullen een voorbeeld zijn voor de E.U. landen waarvan de bevolkingen inmiddels kotsen van en lijden ónder die corrupte Brusselse totalitaire troep. Het kon wel eens nóg harder gaan rommelen in Europa.
  Een arrogante troep is die E.U. ook, die meteen begon te dreigen! Een Oostenrijks lid van het zielloze E.U. parlement zei: “Voor ons is de relatie tussen de EU en Zwitserland één pakket. Als Zwitserland immigratie uit de EU wil beperken, zal het niet meer kunnen rekenen op alle economische en commerciële voordelen die het op dit moment geniet. We zullen niet toestaan dat ze alleen de krenten uit de pap krijgen”. Kan het duidelijker?

  ELKE zichzelf respecterende en nadenkende Nederlander zal blij zijn met de uitslag van de Zwitserse volksraadpleging. Geert Wilders liet al weten dat hij het voorbeeld van de Zwitsers het liefst zo snel mogelijk wil volgen: “Wat de Zwitsers kunnen dat kunnen wij ook: immigratie beperken en uit de EU! Quotum voor immigranten. Fantastisch”.

  Voor de Nederlanders betekent dat: Massaal op de PVV stemmen op 22 mei. Laat toch in hemelsnaam dat falende, met de E.U. collaborerende, brekebeen-kabinetje ‘Rutte II’ zien dat we niet verkocht willen blijven. Het steunt op nog maar 31 zeteltjes van de 150! Is DAT wat de Nederlander kan accepteren? Is dát ‘VOLKS-vertegenwoordiging’?
  Een fatsoenlijk kabinet had al láng nieuwe verkiezingen uitgeschreven voor de Tweede kamer en was afgetreden. Nú treedt men op als dictators.

  WAKKER WORDEN, NEDERLAND !!! DENK AAN JEZELF, JE KINDEREN EN JE KLEINKINDEREN !!!

  Frans Brassens
  10 februari 2014

  Like

 10. luckybee zegt:

  Zo te zien zijn vooral de Franse Eedgenoten voor de massa immigratie van de Islam naar Zwtiserland.Eigenlijk net als in Belgie.Heeft dat iets te betekenen?

  Like

 11. Thomasson zegt:

  Zo te zien op de kaart van Zwitserland, zijn de Duitssprekende Zwitsers intelligenter dan de Frans en Italiaans sprekende Zwitsers. Zij stemmen NEIN!.
  Eigenlijk hoeft men niet over hoge intelligentie te beschikken om NEE te stemmen. Zwitserland staat symbool voor topklasse. Dat ziet men zelfs als men landt in de luchthaven van Zürich. De luchthaven draagt de naam KLOTEN, maar schijn bedriegt. De passagier paradeert op een zwarte marmeren vloer in de richting van ongekend luxe met Gucci, Armani en andere ‘haut couture’. In ‘Kloten’ koopt men een Rolex, Breitling of Patek Phillipe voor maar liefst 75.000 Euro..Zelfs James Bond vertoefde graag in Zwitserland met zijn super geprepareerde Bentley.

  Kan iemand voorstellen dat een land van topproducten, topklasse …en de ‘Zwitserse banken’ (waar EU- en EP-schooiers graag vertoeven) zal de grenzen openen voor alle ongedierte uit de Derde Wereld? Waarvoor? Om de boel daar te bezoedelen? Er is geen enkele reden voor Zwitserland de grenzen te openen voor menselijk drek die niets anders aan het land zou bijdrage, behalve hoop vuil overal waar het woont, terreurdreiging en criminaliteit. Ook de schijnheilige multiculturele broeders en zusters van de EU (zoals de dames Mokkelström en Ashton of de salon communist Barosso) wensen in alle rust de Gemeinschaftsbank te betreden zonder dat een of ander ‘troeteldier uit de woestijn of jungle’ ze bespringt en beroofd.

  Like

  • Monalisa zegt:

   De rode gebieden zijn Franstalig.

   En de rode kantons Zürch worden gelaten,

   dat ze terugkeren naar een missie in een baan al

   hebben gelijk.

   + + + + +

   Wat leren we?

   Fransen hebben niets tegen infiltratie.

   Jammer.

   De Fransen zijn de Turken in Europa.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Ik was nooit goed in Frans op school en tegenwoordig heb je zelfs Turks en Arabisch als keuzevak!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Timmermans: regering Zwitserland nu aan zet

    BRUSSEL –
    De regering in Zwitserland is nu aan zet. Die moet de uitslag van het referendum over beperking van de immigratie omzetten in wetgeving.
    Zwitserland stemde zondag in met een beperking van het aantal nieuwe buitenlanders.
    Dat verklaarde minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel na overleg met zijn collega’s. Zij bogen zich over de gevolgen van het referendum zondag. Een krappe meerderheid van de Zwitsers stemde in met een beperking van het aantal nieuwe buitenlanders.
    „We gaan nu rustig afwachten hoe de Zwitserse regering dit gaat vertalen in beleid, en wat dit gaat betekenen voor de relatie met de Europese Unie. Ze heeft er 3 jaar de tijd voor. Daarna zijn wij weer aan zet”, aldus de bewindsman.
    Timmermans benadrukte dat vooral de Zwitserse handelsbelangen met de Europese Unie wel eens schade zouden kunnen oplopen, in plaats van de Nederlandse belangen met de Zwitsers.

    Like

 12. dgneree zegt:

  En natuurlijk weer minimale aandacht hiervoor bij de landelijke pers of het staatspropaganda-apparaat, de Publiek omroep.

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Europa pruimt Zwitserse migratiestemming niet

  PARIJS –
  De uitslag van het Zwitserse referendum over immigratie is in zeer slechte aarde gevallen in het buitenland. In Parijs en Berlijn was maandag te horen dat de Zwitsers niet zomaar kunnen wegkomen met het instellen van immigratiequota uit de Europese Unie.

  Like

 14. Monalisa zegt:

  Een citaat van een nederlander die in Duitsland woond bij hockenheim. deze man is altijd negatief over zulke onderwerpen.
  Criticus (gast) (gast)
  Wel gelukkig kunnen we met zijn alle kijken naar Zwitserland hoe het daar gaat lopen. Hoewel die eigenlijk geen eens Nee tegen de EU zeggen, maar nee tegen teveel buitenlanders. Het enige dat ze daarbij vergeten dat VELE van die buitenlanders specifieke dingen doen waar voor ze zelf de know how niet hebben. Maar het is een leuke proef case voor de rest van Europa.

  Like

  • Monalisa zegt:

   De Europese burgers zullen ons dankbaar
   Niet de politici zullen ons dankbaar zijn. Nee, ze zullen ons en sanctie mogelijk te demoniseren, omdat deze beslissing in strijd is met het EU-beleid van de Europese integratie en de oprichting van een EU-land. Maar de EU-burgers zullen ons dankbaar zijn. Leest maar slechts een keer de commentaren in de buitenlandse media. De meerderheid benijd door 1 Het recht om te mogen stemmen en 2 Dit resultaat is de bind. We kunnen echt trots op dat we ons niet kunnen beïnvloeden van een dergelijke brede massa van partijen, BR, industrie, verenigingen en buitenland. De EU wordt opgewekt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s