Deskundigen: Joden leven hier al duizenden jaren

Screenshot_16

De Palestijnse chef-onderhandelaar Saeb Erekat is altijd goed voor verrassingen. Zo verbaasde hij vorige week de luisteraars tijdens de Veiligheidsconferentie in München met de uitspraak dat zijn regering Israël niet als “joodse staat” kan erkennen. En wel, omdat de Palestijnen al veel langer in de regio wonen dan de Joden. Zijn voorouders waren daar al “5500 jaar voor Josua Ben-Nun”, die het volk van Israël naar het beloofde land leidde. Het Centrum voor publieke aangelegenheden in Jeruzalem heeft nu een duidelijk standpunt ingenomen tegen deze verandering van de historie.

De deskundigen uit Jeruzalem maken er op attent dat er bergen schriftelijk en archeologisch bewijsmateriaal bestaan, die een joodse aanwezigheid sinds duizenden jaren bewijzen. Zelfs islamitische bronnen hebben de historische band van de Joden met het Heilige Land erkend.

De vakmensen van het centrum beschouwen de uitspraken van Erekat als politiek gemotiveerde standpunten om de oeroude historie van de Joden in de regio in twijfel te trekken. Voor het idee van Erekat bestaat echter geen enkel bewijs.

Het is niet de eerste keer dat de Palestijnen verwijzen naar de Bijbel om daaruit een aanspraak op het Heilige Land af te leiden. Enkele jaren geleden hadden ze zichzelf gepresenteerd als nakomelingen van de Jebusieten. Yasser Arafat stond erop dat de Palestijnen de nakomelingen van de Filistijnen waren. Sinds kort wordt weer vaker beweerd dat het zou gaan om nakomelingen van de Kanaänieten. Deze lijst kan gemakkelijk worden uitgebreid.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Desinformatie, Geschiedvervalsing, Historie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

13 reacties op Deskundigen: Joden leven hier al duizenden jaren

 1. Jan zegt:

  Ik lees anders toch duidelijk ‘vrede over Israël’ in dat mozaïek.

  Like

 2. Zolang bestaat de mens nog niet. Dus 5500 jaar voor Mozes toen bestond de mens nog niet. De mensheid bestaat bijna 6000 jaar. Want het duizendjarige vredesrijk komt eraan! De Filistijnen zijn volgens de bijbel uitgeroeid. Dat ze voor de Joden in Kanaän woonden klopt. Want daar woonden de heidenen (goddelozen). Het volk Israël is nog omringd door heidenen (goddelozen) (moslims)…

  Like

 3. M. Devrindt zegt:

  Het grappige is dan nog dat de zgn. Palestijnen én beweren nakomelingen te zijn van de Filistijnen én echte Arabieren.
  De Filistijenen waren afkomstig uit Griekenland of Klein Azië en zijn via Cyprus in Kanaän aangekomen.
  Maar ja, in de Arabische geschiedschrijving is alles mogelijk.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Staan de batavieren er ook bij?

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Dit is arrogantie en liegen ten top van de Palestijnen. Men kan het vergelijken met Christus die met Satan tesamen op een berg stond. Het aanbod van de Satan aan Christus heerser te worden over alle koninkrijken van de wereld in ruil voor één daad van aanbidding van de Duivel. Maar Christus stuurde de Duivel weg, want hij had die valsprater niet nodig. Zo ook met Israel, die hebben de Palestijnen met hun valse praatjes niet nodig, Israel kan ze rustig de pin op de neus zetten, want die Palestijnen zullen zo door de mand vallen, en zich voor eeuwig belachelijk maken.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   En toch krijgen ze het gelijk steeds meer aan hun kant, niet wat vreemd ??

   Kijk je kan wel met die kruishanger aan blijven komen maar de goebeliaanse tactieken hebben bewezen te werken.

   .

   Like

 6. lucky9 zegt:

  Ze kunnen liegen alsof het gedrukt staat en zichzelf nog slim vinden ook. Niets nieuw onder de zon.

  Like

 7. scubaleonard zegt:

  Van alle leden van de Palestijnse Autoriteit (PA) of Palestijnse Nationale Autoriteit (PNA) is er niet een op wie je de sticker “palestijn” kunt plakken. Om te beginnen een Palestijn bestaat niet net zo als een Palestijnse staat, het is puur fictief geleuter. De leden van de PA zijn alle Egyptenaar, Jordaniër, Syriër of libanees. In mijn beleving zijn er maar een paar echte, dat zijn Dries van Agt, Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, Hans de Boer en de Egyptische gigolo Tariq Shadid.

  Like

 8. Republikein zegt:

  We gaan wel naar de Filistijnen, zie link, best “leuk”.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Filistijnen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s