Boycot-Israël beweging gefrustreerd: Overgrote meerderheid Palestijnen verkiest Israëlische producten

Screenshot_11

Vorige maand hebben activisten van de BDS beweging (Boycot, Desinvesteren, Sancties) zich beklaagd bij de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas omwille van het feit dat hij niet met hen wil meedoen om Israël te boycotten. “No, we do not support the boycott of Israel. But we ask everyone to boycott the products of the settlements. Because the settlements are in our territories. It is illegal,” antwoordde de president.
Zoals bekend ijvert de BDS beweging voor een volledige boycot van álle Israëlische producten en dus niet enkel de waren die in de nederzettingen worden geproduceerd. Op maandag 3 februari 2014 onthulde de Palestijnse Autoriteit in welke mate zij de boycotacties van de BDS-beweging negeert. Volgens een bericht van de Palestijnse Autoriteit komt maar liefst 70% van de invoer uit Israël, voor een totale waarde van ca. 3,5 miljard dollar!

Hierbij moet opgemerkt worden dat Israël in het algemeen de invoer van consumptiegoederen naar de PA helemaal niet beperkt en dat bovendien de Israëlische producten in de Palestijnse winkelschappen moeten concurreren met goederen uit Arabische landen en Europa, alsmede van de PA. Integendeel, het is de Palestijnse consument zelf die de vraag naar Israëlische goederen in de PA opdrijft, aldus de Palestijnse handelaren.

Screenshot_12Volgens die handelaren verkiezen de consumenten in de Palestijnse Autoriteit bij voorkeur Israëlische producten, omdat ze denken dat ze van hogere kwaliteit zijn dan de goedkopere lokale producten of producten uit Arabische landen. In Israël gemaakte producten worden in de volksmond geprezen en consumenten geloven dat ze waar krijgen voor hun geld bij de aankoop van ‘blauw-witte’ producten.

In een interview met het Palestijnse dagblad Al-Quds zei Salah Haniyeh, directeur van de PA Consumentenautoriteit, dat de PA-bewoners geen grote spaarders zijn. “De uitgaven van de Palestijnen zijn de belangrijkste reden voor het negatieve saldo van de betalingen van de Autoriteit”, zei hij. Terwijl de PA-economie sterk zou worden verbeterd indien de Palestijnen enkel lokale producten zouden kopen, zei hij dat hij hun terughoudendheid begreep om dat te doen, omdat in de PA gemaakte producten over het algemeen van slechte kwaliteit zijn.

Screenshot_13

Gaza, 18 juli 2013. Hamaspremier Ismail Haniyeh: “Leef gezond! Eet meer Israëlische yoghurt!”

Ah ja, die boycot door de Europese Unie van Joodse producten die uit de ‘bezette gebieden’ afkomstig zouden zijn… maar hoe zit het in die bezette gebieden zelf? Daar vinden ze alles wat door Israëliërs wordt geproduceerd erg lekker. Bekijk deze plaatjes waar Hamas premier Ismail Haniyeh zijn Gazaanse kinderen eigenhandig vol lepelt met Israëlische yoghurt!

Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ A Report: Palestinians Prefer to Buy ‘Blue and White’ – According to a PA report, 70% of the PA’s imports were from Israel, with imports worth $3.5 billion entering the Authority from Israel; door David Lev [lezen]
  ♦ BDS Activists Slam Abbas for Not Boycotting Israel – Palestinian Authority chief Mahmoud Abbas said that the PA did not support boycotts of Israel – to the chagrin of the BDS ‘establishment’; door David Lev [lezen]

Bron:
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Europa, Gazastrook, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Boycot-Israël beweging gefrustreerd: Overgrote meerderheid Palestijnen verkiest Israëlische producten

 1. Gottegottegot: wat háát ik ze toch!
  Wie!
  De Palmaffia’s en hun neplinkse collaborateurs.
  Als je toch zo’n BDS-er bent, hoe dom, leeg en kwaadaardig moet je dan zijn?
  Mijn voorstelling van het Paradijs?
  Voor eeuwig vertegenwoordigers van deze twee categorieën met de hand wurgen.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Deze reaktie is heel normaal !
  De moslim krijgt zelf niks op de rij !
  Wanneer het er op aankomt slaan
  ze zich tegenzijdig de kop in !
  Zoals het in Sirien nu al gebeurt !

  Like

 3. Pingback: Boycot-Israël beweging gefrustreerd: Overgrote meerderheid Palestijnen verkiest Israëlische producten | E.J. Bron

 4. fleckie zegt:

  HEERLIJKE “JAFFA”-mineolas gekocht op 6 febr.j.l. bij de ALDI.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s