Groundhog Day voor de islam

Screenshot_27

(Door: Daniel Greenfield)

Groundhog Day is de lange, eeuwige tragedie van de islam die altijd zijn schaduw ziet en altijd eindigt met zes weken, zes maanden of zeshonderd jaar meer winter. Die hoopvolle tijd, waarin de bittere kou van de winter begint aan zijn langzame overgang naar de warmte en de vernieuwing van de lente, komt nooit voor de islam.

In een omkering van de cyclus van de seizoenen heeft de Arabische lente geleid tot de islamitische winter, maar dat is het eindeloze patroon van islamitische pogingen tot hervorming en verjonging, in plaats daarvan gaat hun zoeken naar vernieuwing in hun pogingen tot transformatie alleen maar over het bestendigen van dezelfde cyclus van geweld, tirannie en onderdrukking.

Er is een eigenaardige tragedie aan een religie die niet kan ontsnappen aan z’n eigen destructieve aard, telkens als zij een bepaalde vorm van verlossing bereikt, is het resultaat dat haar handen druipen van het bloed en het eindigt allemaal in meer lichamen en kleingeestige wreedheden.

De film Groundhog Day toonde ons een man die gedoemd was om dezelfde dag steeds opnieuw te herhalen tot hij geleerd had om zijn tijd te gebruiken om een beter mens te worden. De islam zit vast in zijn eigen vorm van die cyclus, het herhalen van steeds weer dezelfde periodes van tien jaar; die zich ontwikkelen van religieuze extase naar heilige oorlog, op zoek naar verlossing door religieuze tirannie en Jihad om [dan] te ontdekken dat er geen verlossing is van het inwendige verval en instabiliteit die de religie eigen is.

De enige redding voor de islam is de vorming van een theocratie. Zijn toewijding aan macht en de toegeeflijkheid in het aardse en hemelse paradijs van buit, slaven en geweld, leidde steeds weer tot zijn eigen terugval. Omdat hij geen andere spirituele vorm heeft dan de uitoefening van macht heeft hij zich iedere keer zelf beschadigd en vervolgens geprobeerd om het verderf te bezweren door meer van hetzelfde.

De islamitische leiders van de ene generatie betuigen publiekelijk steun aan de tirannen die de islamitische leiders van een andere generatie trachten omver te werpen. Nauwelijks had Mohammed het loodje gelegd of degenen die hem het meest na stonden vochten in een burgeroorlog om de opperste heerschappij. De oorsprong van de sjiitisch-soennitische breuk lag niet in de theologie, maar in een vulgair machtsspel tussen Mohammeds schoonzoon en de clan van zijn schoonvader. Die hebzuchtige, onderlinge strijd is verhard tot theologische geschillen, maar de echte splijtzwam waar moslimoorlogen altijd echt over gaan, is geld en macht.

Meer dan duizend jaar later wijdt de islamitische wereld nog steeds al zijn energie aan burgeroorlogen en externe conflicten wier enig echte doel het is om geld en macht in de handen van zijn leiders te leggen. De confrontaties tussen de prominente, Perzische, sjiietische families die Iran regeren en de Arabische soennitische families die de Arabische Golfstaten regeren, zijn niet theologisch, hoewel ze plaatsvinden onder het mom van theologie. Het zijn etnische en economische conflicten vermomd als religieuze conflicten.

De verfoeilijkste elementen van de islam, zijn onverdraagzaamheid ten aanzien van de Joden en de christenen, z’n eindeloze razzia’s, de noodzaak om zeker te zijn over de afstamming van de kinderen van zijn vrouwen, zijn pure vormen van tribale bekrompenheid, die hun neerslag hebben gekregen in religie door krijgsheren en clanleiders wier inzicht in de theologie niet verder reikt dan persoonlijke macht.

De islam was een voorloper van machtsbewegingen zoals het communisme en het nazisme, met een werkelijk grimmige verering van zijn leider, zoals elke cartoonist weet die geprobeerd heeft om Mohammed af te beelden, of iemand die sjiieten hun kinderen bloedig heeft zien verwonden, terwijl zij onderwijl huilend rouwen om kalief Ali. Zijn theologie is niet in staat iets hogers te omarmen dan zijn eigen wil tot macht. De voorwerpen van aanbidding zijn z’n oorlogsleiders, z’n soldaten en z’n wreedheden.

Erdoğan, de toen nog toekomstige radicaalislamitische premier van Turkije, las een gedicht voor dat als volgt ging: “De minaretten zijn onze bajonetten, . . . De koepels zijn onze helmen.  De moskeeën zijn onze kazernes, de gelovigen zijn soldaten. Dit heilige leger bewaakt mijn religie. O Almachtige, onze reis is onze bestemming, het einde is het martelaarschap.” Deze vertolking van de beperkte theologische horizon was meer dan een waarschuwing voor wat er zou volgen als zijn partij aan de macht zou komen, het was een deprimerende reis in het zwarte gat van de islam, waar de enige bestemming  zelfvernietiging is.

Niet alleen is de islamitische verbeelding niet in staat een betere visie voor ogen te krijgen, zij is ook geobsedeerd door de vernietiging van iemand of iets, van wat dan ook. Net als de domme, gewelddadige jongen achterin de klas die niet alleen weigert om te leren, maar ook gemotiveerd is om iedereen schade te berokkenen die wel wil leren en probeert om een beter mens te worden. De vijandige islamitische reflex tegenover het moderne en het humane is angst omgezet in haat. Angst voor minderwaardigheid en angst dat de wereld een einde zal maken aan [hun]  tribale heerschappij en een nieuwe [sociale] orde in zal luiden die niet meer genegen zal zijn het hoofd te buigen voor bebaarde oude mannen en hun veroveringsdromen.

Het islamitisch fanatisme is het meest uitgesproken bij degenen die het meest te verliezen hebben. Niet de armen en de onderdrukten, maar de kinderen van de hogere klasse en de hogere middenklasse zijn de meest enthousiaste terroristen. De families die nu aan de top staan, hebben het meeste te verliezen bij de komst van de lente en zijn het meest vastberaden om hun feodale machten, hun oligarchieën en hun onderdrukkende systemen te behouden.

De verdedigers van de radicale islam willen graag die groepen afschilderen als bevrijdingsbewegingen, maar er is niets bevrijdend aan terroristische groeperingen die geleid worden door miljonairs en miljardairs, artsen en andere bezitters van titels en die gefinancierd worden door de heersende clans van Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Deze heersende families hebben het meest te verliezen bij een modernisering en hoewel ze wolkenkrabbers in hun steden bouwen, hielpen ze ook de Arabische Lente te orkestreren om meer moderne regeringen omver te werpen en te vervangen door partijen die gelieerd zijn aan de Moslimbroederschap.

De Arabische Lente is een verkeerde benaming, omdat de islam tegenover het voorjaar staat, waarin de menselijke energie en creatieve capaciteiten worden vernieuwd. Het natuurlijke seizoen van de islam is de woestenij, de gloeiend hete woestijn of de bitter koude toendra, een plek waar er voor het leven geen plaats is om te groeien.

De islamitische wet is erop gericht om de menselijke morele capaciteit te bevriezen in de 7e eeuwse woestijnen van Arabië, waar vrouwen eigendom zijn, waar buitenstaanders prooi zijn en macht de enige moraal is die telt. Alles wat deze orde ondermijnt, of het nu binnenlandse minderheden zijn of het bestaan ​​van vrije mensen die een oceaan ver verwijderd zijn, moet worden aangevallen en vernietigd.

De islam biedt geen ruimte voor discussie. De wetten op godslastering houden kritiek tegen en voorkomen dat iemand vraagtekens zet bij het moreel absolutisme van zijn macht. De islam heeft, zoals Ayatollah Khomeini zei, geen gevoel voor humor. Om te kunnen lachen moet men (vooral) om zichzelf kunnen lachen en een dergelijk lachen komt te dicht bij twijfel. In de islam is geen ruimte voor twijfel of voor enige menselijke expressie. Dienovereenkomstig is er geen dooi, alleen maar de eeuwige winter.

Omdat hij het zaad van zijn eigen vernietiging in zijn religie draagt, voert de islam dezelfde gevechten onder nieuwe namen en met nieuwe wapens. De oorlogen die ooit werden uitgevochten met speren worden nu uitgevochten met kernkoppen, maar uiteindelijk worden ze nog steeds beslist met messen, zoals de Stanleymessen van de islamitische kapers van 11 september of de moordenaars van Daniel Pearl. Het maakt niet uit hoe geavanceerd de technologie wordt, het zwaard is nog steeds de belichaming van de islam.

Het islamitische Midden-Oosten is inderdaad aan het veranderen, maar het is een verandering terug naar wat het ooit was, het ontdoet zich van de laatste overblijfselen van uit het Westen geïmporteerde moderniteit en het brengt het bewind van de boerka, het zwaard en de profeet terug. In het Westen gaat de tijd vooruit, in het Oosten beweegt die zich alleen achteruit. En dus komt er voor de islam nooit een lente. In plaats daarvan zal hij handelen vanuit dezelfde bloedige jihadistische rituelen, het doden van ongelovigen en het voeren van burgeroorlogen, de slaven die beschavingen bouwen, de meesters die jonge meisjes molesteren en ze vervolgens doodslaan uit angst dat de kinderen mogelijk niet van hen zijn.

Dit is de verschrikkelijke cyclus die zich herhaalt zonder hoop op verlossing. Dit is de rite van de winter, dit is de kern van de islam. Het is een donkere en bloederige rite die in duizend jaar niet is veranderd. Waar we in de islamitische onderdrukking en terreur getuige van zijn, is de oude ceremonie van de dood, de rituele offers van ayatollahs en mullahs in woestijnen en stoffige velden, die de komst van de lente tegenhouden.

Bron:
http://sultanknish.blogspot.nl
Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Engels door:
Vederso, met heel veel dank aan Wachteres, Henk V. en als altijd aan E.J. Bron.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

17 reacties op Groundhog Day voor de islam

 1. E.J. Bron zegt:

  Schitterend artikel van Daniel Greenfield in een fantastische vertaling! Chapeau!

  E.J.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, een fantastisch artikel! En in zekere zin nog hoopgevend op de koop toe: Zó bezien gaat de Islam immers onherroepelijk haar eigen ondergang tegemoet!
  Alleen, de keerzijde: De eeuwige ‘Groundhog Day’ maakt Het Beest op den duur natuurlijk ràzend. En in een dergelijke toestand kan het nog knap gevaarlijk worden vóór de vernietiging een feit is.
  Gedoemd of niet, het is wel zeker, dat we met het dolgedraaide monster nog heel wat te stellen krijgen. Uitschakeling zal op den duur wellicht mogelijk zijn, maar vooralsnog helaas niet: Een verkeerd gekozen moment kan catastrofale gevolgen hebben.
  Geduld èn waakzaamheid zijn hier geboden…..

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Gelukkig is het arabische volk tamelijk laf zoals we al een jaar of wat kunnen zien.
  Dat houdt idd. niet in dat ze een hoop ellende kunnen veroorzaken.
  Maar we moeten natuurlijk wel duidelijk stellen tot waar en waar niet.

  Like

 4. Sorry; “langst” hoort “langste” te zijn!

  Like

 5. Louk Broug zegt:

  Geweldig artikel, gebaseerd op de eenvoudige feiten en daardoor diep in de analyse.
  Deze hele zogenaamde religie is slechts een karakter- en gedragserfenis van de stichter, die de geesten van zijn hordes beheerst, door de eeuwen heen doorgeërfd. Moeilijker is het eigenlijk niet, om dit fenomeen te verklaren of te begrijpen.
  Hulde! Dank aan auteur en vertaler.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   absoluut, maar net zo als wij de slaven uit het feodaal systeem langzaam afgegleden zijn naar slaven van het fascistisch corporatisme zijn ze onderdanig aan een systeem.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Chapeau, goed stuk.
  De islamieten zullen het nooit leren om zich te gedragen, zolang al die westerse politici blijven buigen voor de islam.
  Het enige waar ze iets van zouden kunnen leren is een ongenadige afstraffing, maar dat zal nooit gebeuren !

  Like

 7. Islam. Geneigd tot zelfvernietiging. Daarbij vervuld van het bijgeloof in het leven na de dood een paradijs te betreden. Een paradijs van gelukzaligheid met voor de martelaren bovendien het genot van de 72 maagden.
  Omdat dat BIJGELOOF geen TWIJFEL kent zijn moslims bereid op weg daarheen zichzelf op te offeren. Hierbij telt geen enkele medemenselijkheid, zeker niet ten opzichte van ongelovigen.
  Daarom kostte het de piloten geen enkele moeite het WTC en het Pentagon binnen te vliegen. En, als niet enkele vastberaden ongelovigen verzet gepleegd hadden, zou het 4e vliegtuig het Witte Huis binnen gevlogen zijn. Met evenveel zelfverachting werden ook de bommen tot ontploffing gebracht in de metro van Londen en de metro van Madrid.Deze acties werden daarna nog honderden malen op andere plaatsen herhaald en dat dagelijkse ritueel gaat nog steeds voort.
  De islam is bereid EN IN STAAT de hele wereld te vernietigen. Op de puinhopen zal dan een wereldkalifaat worden gevestigd. Eindelijk vrede. Islamitische vrede wel te verstaan. .
  En wat doen wij, LABBEKAKKEN? We hoppen van het ene comment op de blog naar de volgende enz.enz.enz.
  In plaats daarvan moeten we opstaan, ons groeperen en de moskeeën sluiten. De imams en hun gevolg deporteren en luidkeels NEE zeggen tegen de ISLAM. De doordenderende 5e colonne moet gestopt worden.
  Om dat mogelijk te maken moet de band met de EU, die de grenzen zo wagenwijd open heeft gezet, definitief verbroken worden. Om onze straat moslimschoon te vegen dienen we onze soevereiniteit terug te veroveren.
  Een heel belangrijke stap op weg daarheen is de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei. Zeg het aan uw familie, uw vrienden en kennissen. Mei 2014: Weg met de EU!

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Maar we mogen toch echt niet wat andere invloeden die de Arabische lente veroorzaakt hebben uit het oog verliezen.
  Die andere invloeden zijn u toch wel bekend ?

  Like

 9. luckybee zegt:

  De Aleviten probeerde ons te waarschuwen tegen de Mainstream Moslims Hoewel ook zij niet gefeit zijn tegen Takkeyah.bvb Soera 1 vers 1 zegt ze:” Dit boek waarvan de versen onheroepelijk zijn gemaakt. Dat is onmogelijk want soere 1 is uitsluitend om Allah hoog te loven.
  Dat beteken niet dat et niet bestaat maar niet in soera 1 maar in Soera 6
  6. Het Vee (Al-An’aam)

  Geopenbaard vóór de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 165 strofen.

  115. En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende.

  Like

 10. Lucie zegt:

  Ik kan geen enkel artikel per e-mail verzenden,de link werkt niet.

  Like

 11. vanhetgoor zegt:

  Daniel Greenfield weet het prachtig onder woorden te brengen. Toch heb ik de indruk dat wij hier steeds weer opnieuw voor eigen parochie aan het preken zijn, misschien tienduizend lezers hier en in USA een honderdduizend. Maar de massa weten wij nog steeds niet te bereiken. Het is prachtig onder woorden gebracht maar als er nog steeds een Amerikaanse president is die tegen beter weten in blijft volhouden dat de islam vrede betekent dan komen we nooit verder.

  Daarom: de islam is terreur!

  Deze kreet moet voortaan de eerste gedachte zijn als er iets over de islam wordt beweerd. Ik wil nog even de aandacht vestigen op de jaren voor de tweede wereldoorlog. In Nederland was er toen een sluitzegel die mensen op hun brieven plakten om de enveloppe te sluiten. Op de sluitzegel stond een waarschuwing tegen de opkomst van het fascisme in Duitsland. De Nederlandse regering verbood destijds die sluitzegels, elke brief die zo’n sluitzegel had werd niet bezorgd. Want Adolf Hitler was een bevriend staatshoofd. Tegenwoordig is het weer net zo als vroeger. Beatrix gaat op bezoek bij de Arabieren en ze haalt voor miljoenen aan orders binnen, elke kritiek op het fascisme wordt daarom van overheidswege weggestopt. Het aantal mensen dat heult met de vijand van de beschaving is zeer groot, door domheid èn door de jacht naar geld. Feitelijk is het weer gewoon 1936. Het fascisme is weer in opkomst en iedereen kijkt de andere kant op!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s