Syrië: Amerikaanse geheime diensten logen over zogenaamde chemische wapens

Screenshot_19

De restanten van een van de raketten die werden gebruikt tijdens de chemische aanval op Ghouta, een voorstad van Damascus, op 21 augustus 2013

Bijna hadden vervalste rapporten van de Amerikaanse geheime dienst opnieuw voor oorlog gezorgd in het Midden-Oosten.

Bij de gifgasaanval op het Ghouta, een voorstad van Damascus, waren volgens verschillende bronnen op 21 augustus 2013 tussen 281 en 1.729 mensen om het leven gekomen. Zoals onlangs bekend werd, berustte de informatie van westerse regeringen dat deze aanvallen met chemische wapens op de civiele bevolking alleen maar uitgevoerd zouden kunnen zijn door het regime van president Baschar al-Assad blijkbaar op foutieve informatie van westerse geheime diensten.

Dit werd onlangs verklaard door twee Amerikaanse deskundigen, Theodore Postol van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MTI) en de voormalige VN-inspecteur Richard Lloyd, in hun rapport “Possible Implications of Faulty U.S. Technical Intelligence“.

Geen inzet van chemische wapens door Assad

Volgens Postol en Lloyd werden daarbij “geïmproviseerde chemische granaten” met een reikwijdte van ongeveer 2 kilometer ingezet. Syrische regeringstroepen zouden echter op het moment van inzet aanzienlijk verder verwijderd zijn geweest van het doelwit. Ze konden daarom niet door Syrische troepen zijn afgeschoten. Ook de ingezette rakettypes zijn niet te vinden in de door de regering-Assad aangegeven verklaring over de eigen bestanden aan de Organisatie voor de Controle op het Verbod van Chemische Wapens (OPCW). Dit werd onlangs bericht door het normaal gesproken goed geïnformeerde nieuwsagentschap McClatchy DC uit Washington.

Uit andere rapporten uit het milieu rondom de VN blijkt eveneens dat de berichten van de Amerikaanse geheime diensten over de gebeurtenissen in Syrië fout waren. Niet voor niets zien waarnemers parallellen met gelijksoortige, opzettelijk gemaakte foutieve informatie van de geheime diensten uit de tijd van de Golfoorlogen, waarmee voor nationale parlementen of de VN-veiligheidsraad voor militaire interventies werd gezorgd.

Westerse pers verzwijgt informatie

Postol en Lloyd waarschuwen ervoor de westerse geheime diensten te laten wegkomen met de voortdurende foutieve informatie aan hun regeringen en de publieke opinie: “Mits de bron van deze vervalsingen niet geïdentificeerd wordt en de gebeurtenissen, die tot deze informatievevalsing hebben geleid, niet worden gecorrigeerd, dan zal de kans op een toekomstige politieke catastrofe zeer zeker toenemen”, concludeert hun rapport. Afgezien van enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld de Amerikaanse geheime dienst specialist Seymour Hersh in de gerenommeerde “London Review of Books”, verzwegen de westerse pers en de nieuwsagentschappen grotendeels de explosieve feiten van de vervalsingen van de Amerikaanse geheime diensten over Syrië.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Hypocrisie, Rotzakken, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

25 reacties op Syrië: Amerikaanse geheime diensten logen over zogenaamde chemische wapens

 1. aquarius4422 zegt:

  Gelukkig hebben de Russen er voor gezorgd dat Dronebama gestopt werd voor hij weer een kansloze oorlog kon ontketenen om zijn bazen van de Moslim broederschap te behagen.
  De Russische inlichtdienst werkt kennelijk heel wat beter dan de westerse.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Verbaast me niet meer. Op het moment dat dit incident zelf gerapporteerd werd in de media, kon ik alleen maar denken “Waarom is Obama zo gehaast om in te grijpen ?” In heel het verhaaltje pasten de puzzelstukken ineens te snel in mekaar, vond ik. Allemaal geprefabriceerd, meer niet.

  Pure propaganda om de krijgsmacht te overtuigen om zich in Syrië te storten. Het komt quasi op hetzelfde neer als de WMD hoax van Saddam Hoesseins Iraq destijds.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Ow en de nederlandse inlichtengdienst zit nou dus op het puntje van hun stoel.

  Of zijn dezelfde inlichtengdiensten bezig om de zaak nog wat meer te beliegen

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Ik zou dat graag willen geloven, ware het niet dat Assad zelf op de TV verklaard heeft dat zijn leger deze gifgas raketten afgeschoten heeft. Zijn deze TV beelden dan ook vervalst ?

  Like

  • Syrier zegt:

   Dan leef jij in andere dimensie. wij hebben nooit de beelden gezien.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Het RTL4 nieuws om precies te zijn, iedere dag om 19.30 uur. Naar de reacties te lezen kijken er maar weinig mensen naar dit (MSM) nieuws, en krijg je telkens verbaasde reacties.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Syriër heeft gelijk. Ik heb dit van het begin gevolgd, en ik heb Assad nooit iets horen zeggen erover, behalve dat het regime altijd met klem tegensprak dat het zelf verantwoordelijk was.

   Like

   • Syrier zegt:

    Syrier doet niks anders dan het nieuws aangaande syrie volgen.Ik denk dat deze meneer in de war is met het feit dat ze chemische wapens hebben,net als de navo en vele landen in de wereld.De regering van syrie heeft ze nooit gebruikt in tegenstelling tot de terroristen en de amerikanen in Irak

    Like

 5. Harry zegt:

  Wat gek toch dat het vertrouwen in ” onze ” politici niet optimaal is .
  Zijn het nog wat anders dan leugenaars , dieven en manipulators ?
  Je zou je haast schamen westerling te zijn .

  Like

 6. Wij hadden ook al bewezen met video’s uit Syrie wie de werkelijke daders van deze aanval waren. Het waren de rebellen om precies te zijn de Saudies

  Like

  • Syrier zegt:

   Ik heb het rapport gelezen,de turken en arabieren waren hun opdrachtgevers.
   Trouwens bij de aanslag van Volwograd hebben de Arabieren ook geholpen.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Zo zie je maar weer, als de media ergens op willen springen met zijn allen, dan doet het er niet meer toe wie de onvervalste feiten weergeeft, die worden gewoon onder de mat geveegd. Dat is journalistiek vandaag. Terwijl de beelden van Al Nusra met gifgas containers op BareNakedIslam te zien waren, zaten de media nog te wauwelen dat de rebellen hoegenaamd geen gifgas hadden !

   Wat ze ons allemaal proberen wijs te maken !

   Like

 7. peterselie1 zegt:

  Het Al Nusra-front wordt door de internationale gemeenschap als terroristische organisatie beschouwd, terwijl het gehele Vrije Syrische Leger door de Syrische regering van president Assad alsook door de Volksrepubliek China, Venezuela, Brazilië en Rusland beschouwd hen als een terroristische organisatie. De Verenigde Staten, Europese Unie en Saoedi-Arabië beschouwt hen echter als rebellen. Persoonlijk vind ik de’rebellen’ die bestaan uit moorddadige, terroristische bendes die onschuldige burgers verkrachten, onthoofden en het doden tot cultus verheffen. De Europese Jihadies zijn zo extreem gewelddadig dat zij uit het vrije Syrische leger getrapt zijn en verder gaan als doodseskaders, het vrije Syrische leger wil niet met hen geassocieerd worden terwijl de ‘vredes’ besprekingen gaande zijn.

  http://bogue.nl/echte-hollandse-jihadies/

  Like

 8. Syrier zegt:

  Het lijkt het einde der tijden.Een amerikaanse president die samenwerkt met satanische krachten.Misschien is hij zelf de moslim.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Niet vergeten wie in Amerika de Supreem commander is, namelijk de Kenyaan en Moslim Barrack Hussein Obama.

  Like

 10. Ekster zegt:

  De manipulatie van de media is al heel lang aan de gang. Zie wat er in Joegoslavië gebeurd is indertijd. Wat ik opvallend vind is dat er nu -veel- meer vragen gesteld worden en niet iedereen er blind in gelooft wat politici, ofwel beroepsleugenaars, ons allemaal proberen wijs te maken. Veel meer mensen dan indertijd hebben hun twijfels, en terecht. Obama en zijn staf zijn kennelijk minder doortrapt dan voorganger Clinton.

  Like

 11. Tempelier. zegt:

  Die rode lijn van Obama was de enter strategie om Syrië binnen te vallen. net als het dode van Bin lade de exit strategie was van Afghanistan. Terwijl ze toch allang wisten waar die ouwe sok zat. Om maar geloofwaardig te zijn voor de VN heb je leugens nodig om “beste” wil. En dan zorgt de inlichtingendienst voor de juiste ,geloofwaardige opinie.

  Like

 12. scubaleonard zegt:

  Na de val van Muammar Kadaffi, de grote vriend van Silvio Berlusconi,Tony Blair, Georges Pompidou, Nicolas Sarkozy, David Cameron, Gordon Brown, Guy Verhofstadt, Nelson Mandela, José Luis Rodríguez Zapatero, Vladimir Poetin, Ban Ki Moon, Dimitri Medvedev en Barack Obama is nu eindelijk de enorme voorraad chemische wapens in Libie vernietigd. Nu het zooitje B- en C wapens in Syrië. Daarna de A,B,C-wapens en ayatollahstje in Iran.
  Rust in de tent.

  Like

 13. Azraël zegt:

  Ik vind wel dat we in een gevaarlijke tijd terecht zijn gekomen.
  Allerlei inlichtingendiensten die elkaar ‘controleren’. Diensten die van het bestaan van de ander niet weten. Ministers die er geen ruk meer van snappen. Valse informatie of bewuste verdraaiingen.

  En de burger moet maar vertrouwen houden in deze zooi vol mind-controle en propaganda?

  Overheden gaan hun gezag verliezen maar koste wat het kost willen ze dat behouden. Desnoods met geweld waarop zij een monopolie bezitten.

  P.s. Kun je nagaan, ik had mijn roze bril nog niet eens afgezet.

  Like

 14. Amerikanen zijn nog nooit te vertrouwen geweest , de zogezegde bevrijders zijn altijd al bezetters geweest en hebben veel landen leeggeplunderd .

  Like

 15. Pingback: Syrië in chaos | Het orakel van Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s