Waarom er maar twee mogelijkheden zijn voor de Nederlandse positie ten opzichte van de EU

Screenshot_2

(Door: Boy van M.)

De twee opties zijn:
A. Uitreding.
B. Opgaan in een totale federatie.

Er zijn in het EP nu 28 landen vertegenwoordigd die allemaal wat vertegenwoordigers mogen afzenden naar het EP. Nederland heeft 26 zeteltjes in dit gigantisch parlement van maar liefst 766 zetels! De Nederlandse inbreng is dus verwaarloosbaar klein op het totaal. Sterker nog, bij iedere toetreding van een nieuwe lidstaat neemt de invloed van Nederland procentueel af, omdat de zetels wederom over meer landen verdeeld moeten worden.

Zelfs al zou het haast onmogelijke gebeuren en alle Nederlandse politieke partijen zouden allen hetzelfde voor Nederland willen (wat met een partij als D66 in het EP per definitie al een onmogelijkheid wordt), dan nog zou het niets voor Nederland kunnen betekenen, omdat het een te verwaarlozen politieke inbreng heeft.

Deze geringe inbreng is voor de meeste landen al niet prettig, maar het is ronduit funest voor een land dat tot de rijkere landen van de EU-deelnemers behoort. Omdat we in de EU een overweldigende meerderheid van armere en corruptere landen dan Nederland hebben, zal er structureel een meerderheid in het EP zijn die voor de “armere” landen positief uitkomt en negatief voor een klein, maar wel (ondanks de crisis) veel meer welvarend land dan de Oost-Europese en zuidelijke lidstaten.

Zodoende zal er ook nooit een politieke meerderheid zijn om soevereiniteit terug te geven aan Nederland, dit is gewoonweg in het nadeel van alle landen die er voordeel van genieten dat Nederland dient te luisteren naar de dictaten uit de EU die dus structureel in hun voordeel uitvallen. Voorbeelden zijn.

1)     De open grenzen voor “arbeids”migranten.
2)     De financiële giften, kwijtscheldingen en garantiestellingen van Nederland.
3)     De bankenunie.
4)     Bilaterale handelsovereenkomsten die afwegingen zijn van de grote politieke blokken in het EP maar vaak Nederland schaden.
5)     Geen eigen beslissingsmacht meer over onze nationale begroting.
6)     Nederland wordt gedwongen zich aan massa-immigratie quota te houden.
7)     Nederland kan zijn eigen valuta niet koppelen aan de munteenheid die het zelf verkiest.
8)     De rentevoet op Nederlands staatspapier correspondeert niet met de juiste voet op onze eigen nationale economie.
9)     Wij worden gehinderd om internationale handelsbetrekkingen af te sluiten omdat deze nu vaak strijdig zijn met de EU-handelsbetrekkingen.
10) Nederland kan bij internationale conflicten niet zelf haar positie bepalen zonder dictaat van de EU. Bovenal heeft de EU slecht één maal per 5 jaar verkiezingen (wat al één jaar meer is dan de meeste nationale parlementaire democratieën) 

Maar bij het EP is er niet zoiets als een “coalitie” en een “kabinet”. Omdat bij het ontbreken van een kabinet er dus ook nooit een kabinetscrisis kan ontstaan, krijgt het volk per definitie nooit de kans eens eerder dan de geplande 5 jaar naar de stembus te kunnen gaan zoals dat bij de nationale parlementaire democratieën gebruikelijk is.

Maar wellicht het meest kwalijke is dat het hele EP nog moet luisteren naar ONGEKOZEN leiders (Barroso, Schultz, Van Rompuy en straks wellicht Verhofstadt) die de ware macht bezitten. Zij vormen als het waren het nooit kunnen vallende of gecorrigeerd kunnende wordende “kabinet” van het EU-instituut.

Het is om al deze redenen een volstrekt onmogelijke illusie om te denken dat Nederland significante bevoegdheden van de EU terug zal kunnen krijgen.

 De uittredingsmogelijkheid

De uittredingsmogelijkheid is wel een realistische optie om soevereiniteit voor Nederland terug te krijgen, omdat in het Verdrag van Lissabon de optie van “Artikel 50” is opgenomen.

Artikel 50 voorziet in de mogelijkheid om ten alle tijden uit de EU te treden. Wat hier voor nodig is, is slechts politieke wil van de Nederlandse burgers en politici. Volgens onze Grondwet is er een meerderheid in de beide Kamers nodig om uit de unie te stappen (meer niet!). Theoretisch hoeft er ook geen referendum voor uitgeschreven te worden, omdat meerderheden in de Kamers voldoende is (er was ook geen referendum om toe te treden).

Als Nederland weer soeverein zou zijn, kunnen wij die 10 eerder genoemde nadelen van ons afschudden en weer ons eigen beleid maken. Ook zal dit de handel doen toenemen, omdat wij net zoveel (of meer) handel zullen drijven met onze Europese partners dan nu, maar weer vrij zijn de beste overeenkomsten voor Nederland te ondertekenen.

Daarom is het slechts bangmakerij en propaganda als men zegt dat uit de EU gaan geen optie is, maar “bevoegdheden terughalen” wel. De pro-EU-elite en haar bevriende media zeggen dit slechts uit eigenbelang, maar zeker niet uit landsbelang.

Screenshot_1

Door:
Boy van M.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

21 reacties op Waarom er maar twee mogelijkheden zijn voor de Nederlandse positie ten opzichte van de EU

 1. Cathja zegt:

  Willen we het goede voor Nederland zoeken, dan is er maar één enkele mogelijkheid, en dat is UIT de EU!
  Laten we ons nu eens niet bang maken door al die doemdenkers, maar uitsluitend ons nuchtere Nederlandse verstand raadplegen.
  Dan is het geen vraag meer óf we uit de EU stappen, maar wannéér!!

  Liefst zo snel mogelijk uiteraard.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  De uittredingsmogelijkheid is wel een realistische optie om soevereiniteit voor Nederland terug te krijgen

  Daar moet heel veel meer voor gebeuren.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Joden mogen niet vergeten dat voor Jezus Christus Goyem net zo veel waarde heeft als het uitverkorene volk.Matheus 20 De zonen van Zebedeus. vers 20 -28

  Like

 4. Het rapport dat de PVV heeft laten maken, dat uittreding aanbeveelt, is aangeboden en zal WEGGEHOOND worden door de EUROFIELEN, die in de huidige samenstelling van de Tweede Kamer veruit de meerderheid hebben. Ondanks dat een peiling van de Hondt uitwijst dat de mening van de bevolking wel positief is.
  Het is zaak om dat rapport levend te houden in de maatschappelijke discussie. Een artikel van Boy van M. is zeer welkom maar mist de kracht van het rapport van de PVV. Naar mijn mening moet steeds opnieuw naar het rapport verwezen worden en het ook gekoppeld worden aan de wil bij andere politieke partijen in Europa, die de macht van Brussel willen verminderen en/of zelfs breken.

  Like

 5. Jean zegt:

  Mensen vergeet nooit dat het daar alleen om draait nl. de zeteltjes want die zeteltjes worden decadent betaald en het parasiteren is levenslang, de veiligheid en de leefbaarheid van de eigen bevolking interesseert dat uitschot geen flikker. Hun lijfspreuk is “eerst ikke en de rest kan stikke” kijk maar naar de ‘familie’ vanRAMPay daar is het een gevecht op leven en dood voor de postjes, papa, mama, zonen, broer, zuster enz, uiteraard zal ik nooit of te nimmer een stem verknoeien aan dergelijke bende parasieten.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Boy van M., U bevalt me! Laat nog maar eens wat vaker een artikel van U publiceren, hier.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Liefst eruit en zo snel mogelijk !!

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Een goed verhaal waar geen spelt tussen te krijgen is.
  De EU is een rups nooitgenoeg en zal nooit uit zichzelf de koers wijzigen.
  We moeten gebruik maken van de nu nog mogelijke uitreding via artikel 50.
  Ik geloof dat wanneer we dat doen de mensen in het land hetzelfde gevoel krijgen als tijdens de bevrijding in 1945.

  Like

 9. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Met andere woorden NL, bek houden en betalen en doen wat je opgedragen wordt!!

  Like

 10. rotsus zegt:

  Ik ben al sinds de grenzen in 1993 (01-01-1993) opengingen van mening dat dit de grootste blunder van de vorige eeuw was. De EEG van toendertijd werkte nagenoeg perfect en na 11 jaar dienst te hebben gedaan aan de grootste oostgrens van NL, te weten Venlo-autoweg (E34/A67 Duisburg-Antwerpen) als douanier heb ik met (daadwerkelijk) tranen in mijn ogen afscheid genomen van mijn mooie vak waar ik erg goed in was. Heb altijd de kerk in het midden gelaten. We handelden gemiddeld 8000 vrachtwagens per dag af en nooit grote probemen geweest. Wel heel veel grote problemen voorkomen door goed en adequaat op calamiteiten in te spelen en onze specialismen (eenieder op zo’n grote post heeft namelijk 1 of 2 gebieden waar hij zich meester van maakt) in te zetten. Toen dit gedrocht echter destijds ontstond vroeg ik me gelijk al af wat ik daar in godsnaam dan 11 jaar had gedaan?? Waren er dus in 1 klap 350 miljoen mensen “eerlijk” geworden. Alleen al bij deze vraag was ik me toendertijd al ervan bewust dat dit absoluut fout ging lopen. Ben nu ruim 20 jaar ouder en véél wijzer en zie wat er nu aan de hand is. Ben vannacht laat thuisgekomen en gisternacht idem. Er was geen hond op straat te zien en ook geen auto’s. En dit op resp. zaterdagnacht rond 04.00 uur en afgelopen nacht rond 0.00 uur. En dit laatste is echt geen goed teken. Mijn mening: Grenzen potdicht (voorlopig) en terug naar de EEG van destijds!!!!
  Rotsus

  Like

 11. Dr.Kwast zegt:

  Genoeg is genoeg!
  Geplaatst door Dagelijkse Promotie op 10 februari, 2014 – 09:00

  Het doorsluizen van Nederlandse bevoegdheden naar ‘Brussel’ gaat door.

  Onze volksvertegenwoordigers lijken nog maar één belang te dienen; het belang van de EU. Veel partijen doen alsof zij eurosceptisch zijn. Als puntje bij paaltje komt, blijkt echter dat het tegendeel waar is. Dat bleek onlangs weer bij het debat over het overdragen van bevoegdheden naar de Europese Unie, aangevraagd door het burgerforum-EU. De Kamerleden en de regering durven de bevolking geen referendum te geven over deze soevereiniteitsoverdracht omdat men bang is. Bang voor uw geluid, bang voor uw stem, bang voor uw mening over de EU. Men weet drommels goed hoe zo’n volksraadpleging uit gaat pakken. Net als in 2005 zal de kiezer massaal neen zeggen.

  Naar dit democratisch neen is overigens nooit geluisterd. Nu krijgt de bevolking niet eens de kans om nee te zeggen. Daarom is het tijd om in actie te komen. Onze onvrede moet een stem krijgen. In een democratie luistert de volksvertegenwoordiging naar het volk. Niet andersom!

  Via http://www.uwonvrede.nl kunt u via verschillende acties, nu en in de toekomst, uw ongenoegen laten blijken.

  Kijk op de site voor meer informatie en doe mee!

  Like

 12. Dr.Kwast zegt:

  Ik heb het gelijk afgeplakt met het NL symbool .

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Een gesprek aan tafel tussen vijf chirurgen ….

  De eerste zegt:
  “Ik heb het liefste boekhouders
  op mijn snijtafel,
  want als je die opent,
  vind je alle organen genummerd,
  en dat is vreselijk gemakkelijk”.

  De tweede antwoordt:
  “Ja, maar je moet eens elektriciteitsmannen
  op je snijtafel leggen,
  alles in hun lichaam is geordend
  volgens de kleurcode”.

  De derde zegt daarop:
  “Nee, de bibliothecarissen,
  die zijn het beste om te opereren,
  alles in hun lichaam ligt op alfabetische volgorde”.
  De vierde zegt hierop:
  “Weten jullie,
  ik heb het liefste de constructiebouwers,
  die mannen hebben er begrip voor
  als je reserveonderdelen over hebt”.
  De vijfde zegt uiteindelijk:
  “Jullie hebben het allemaal goed mis.!!
  De politici zijn ’t gemakkelijkste:
  geen ruggengraat,
  geen hart,
  geen ballen,
  geen hersenen,
  en je kunt het achterwerk
  met het hoofd verwisselen
  zonder dat het opvalt !”.

  Like

 14. Willemientje zegt:

  goed zo Boy, ik heb meer goeie stukken van je gelezen, wat let je

  Like

 15. Bertrtv zegt:

  Woorden zijn allemaal prachtig. Op de eerste plaats complimenten voor het artikel. Klopt van alle kanten en geen speld tussen te krijgen. Je moet in de politiek man. 😀

  Nogmaals, woorden zijn prachtig. Ik heb al eens aan gekaart dat ik het jammer vind om niet meer in de 70’er jaren te leven. Waarom? Simpel, toen waren er van die geitenwollensokkenrockers die direct, als het nodg was, klaar stonden om het land of een groot deel er van plat te leggen. Mannen met ballen, mannen van stavast.

  Nu worden we allemaal door het internet naar een site geloosd waar je kan inkekenen op een demonstratielijst. Ja, dat zet zoden aan de dijk. 63000 handtekeningen van het Burgerforum hebben ook niets uitgehaald en dat zullen de andere handtekeningen akties ook niet, ongeacht het aantal handtekeningen.

  De enige kans om een eind te maken aan deze malaise is om NIET en NOOIT meer te stemmen op VVD, PvdA, CDA, SGP, CU en D66. Stem voortaan met hersens en hart en kies voor een Anti EU partij.

  Nederlanders schijnen zich in grote aantallen nog niet bewust te zijn van het feit dat ze worden belazerd, verkocht, voor dom worden gehouden en slaafs worden behandeld voor mensen die zich alleen maar ten doel stellen om veel te verdienen over de rug van U, landgenoten, om zich over enkele jaren, zodra de Verenigde Staten van Europa een feit is, te laten vast roesten op het pluche van de EU zetels,

  En als we dan Angela Merkel nog eens tot president van de Verenigde Staten van Europa zien worden benoemd, moeten van hen allemaal schreeuwen “Sieg Angela””, terwijl iedereen het nieuwe volkslied moet zingen, beginnen met de woorden ‘Entlich haben wir Das Dritte Reich”.

  Like

 16. Bertrtv zegt:

  mwha, ze lijken er misschien op daar in de EU, maar het plaatje komt over. Heb het niet zo op de duitse taal. Kwak kwak 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s