Noorse rechts-populistische regeringspartij wil referendum naar Zwitsers model

Screenshot_2

Mazyar Keshvari van de Noorse Vooruitgangspartij wil ook een referendum over de beperking van de immigratie

(Door: Kybeline)

Nu komt er langzaam beweging in het verzet tegen de onbeperkte immigratie, die de volkeren van Europa werd opgedrongen door gewetenloze politici en lobby´s. Natuurlijk hebben we onmiddellijk van meerdere partijen vernomen dat ze een referendum naar Zwitsers model voor hun landen willen, in Duitsland de AfD en Pro Deutschland, in Nederland de PVV, de FPÖ in Oostenrijk, de UKIP in Groot-Brittannië. Bij de Noorse “rechtspopulisten”, de Vooruitgangspartij, is dit echter anders, want zij zitten sinds afgelopen zomer in de regering, zodat ze goede kans maken zulke wensen in de daad om te zetten. En bovendien is Noorwegen, net zoals Zwitserland, geen lid van de EU, zodat men ook niet hoeft te buigen voor de Brusselse dictatuur:

“Ik wil geen standpunt afgeven m.b.t. het quotasysteem waarover de Zwitsers gestemd hebben”, zegt Mazyar Keshvari, een woordvoerder van de partij wat betreft immigratiezaken. De partij maakt deel uit van de regeringscoalitie en wil een restrictievere immigratiepolitiek.

“Maar het idee van een referendum is interessant en Noorwegen zou ook eentje moeten houden over de immigratiekwestie. Ik ben er volledig van overtuigd dat de meerderheid de immigratie in Noorwegen wil beperken.”

Noorwegen is geen lid van de EU, maar van de Europese vrijhandelszone en is lid van Schengen, wat de burgers verhoudingsgewijs veel bewegingsvrijheid toestaat.

EUbusiness

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Immigratie, Noorwegen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Noorse rechts-populistische regeringspartij wil referendum naar Zwitsers model

 1. koddebeier zegt:

  Succes Noorwegen !!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Aan de naam te zien (Mazyar Keshvari) en ook aan zijn uiterlijk is deze woordvoerder van de Noorse vooruitgangspartij geen oer autochtoon. Het doet mij goed dat er ook ingeburgerde allochtonen zijn die op een verstandige manier inzien dat een op ideologische gronden gehuisveste toestroom van immigranten op den duur funest is voor iedereen. Autochtonen, gesitueerde allochtonen en natuurlijk ook de nieuwkomers die zich graag willen aanpassen hebben allen voordeel bij een fatsoenlijk niet ideologisch bepaald immigratie beleid.

  Like

 3. Jean zegt:

  Waar blijft Vlaanderen?
  Waar blijft Nederland?
  Allee VB en PVV….

  Like

 4. Republikein zegt:

  Niet vertrouwen.

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Wow het begint te knallen in Europa
  Het begin van het einde van het EU gedrocht.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Worden de Noorse socialisten eindelijk grondig gewassen?

  Like

 7. Monalisa zegt:

  @Henk der Niederlánder: 20.21. uur. Laten we het hopen Henk! Tom Hendrix daar kunnen wij veel aan doen verspreiden zo veel mogelijk, maar bij die linkse krant zie je dit niet, de eurovielen tikken hun vingers blouw daar.

  Like

 8. Jan zegt:

  Als links volk politiek in het nauw gedreven worden beginnen zij te schelden, dat is fase 1. Dat zie je nu weer bij Die LInke ofwel de SED. De voorzitter van deze partij, Bernd Riexinger, scheldt nu AfD uit voor geestelijke brandstichters en leugenaars. Zonder asielshoppers kan Duitsland te tent wel sluiten, aldus Riexinger. Lucke van AfD had het besluit van de Zwitsers geloofd, een doodzonde in de ogen van socialisten. Riexinger: “„Wer so oft das Streichholz wetzt, darf sich nicht wundern, wenn irgendwann die Bude brennt.“ Verder zou de AfD alleen maar een hek om de miljoenen miljonairs in Duitsland willen bouwen.
  http://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2014/linkspartei-chef-riexinger-beschimpft-lucke-als-brandstifter/

  Die laatste opmerking is bijzonder want wie de boeken van Hubertus Knabe (1) heeft gelezen weet dat een fiks deel van de SED-kliek die nu deel uitmaakt van Die Linke miljoenen uit de DDR heeft weggesluisd (waaronder Gysi) en dat de toenmalige ‘elite’ villa’s stal van Duitsers die nog net konden vluchten voor de Muur dichtgemetseld werd.

  1. ‘Die Täter sind unter uns: Über das Schönreden der SED-Diktatur’ en ‘Honeckers Erben: Die Wahrheit über DIE LINKE’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s