Britse slachtoffers van de overstromingen komen OP DE EERSTE PLAATS: Omdat de door de overstromingen getroffen Britten onvoorstelbare ontberingen doorstaan, start de Mail een petitie waarin opgeroepen wordt dat er contant geld moet worden afgenomen van het budget van £11 miljard voor buitenlandse hulp om hen te helpen

Screenshot_14

• Klik HIER om de Mail petitie te ondertekenen
• Lezers kunnen ofwel online ondertekenen of  de bon opsturen die vandaag op pagina 2 is afgedrukt
• Er is sprake van een toenemende woede dat Groot-Brittannië miljarden uitgeeft  aan buitenlandse ontwikkelingsprojecten
• Delen van de Thames Valley werden door de politie tot ‘nationale ramp’ verklaard, omdat honderden uit hun huizen zijn gevlucht
• Het voor een korte periode opschorten van steun [aan buitenlandse ontwikkelingsprojecten] zou genoeg geld voor Britse gezinnen in nood kunnen opleveren.

De Daily Mail start vandaag een petitie om de ministers aan te sporen een deel van de begroting van £11 miljard voor buitenlandse hulp van het Verenigd Koninkrijk te bestemmen voor de watersnoodramp.

Omdat duizenden uit hun huizen zijn verdreven, is er een groeiende woede dat Groot-Brittannië miljarden uitgeeft aan buitenlandse ontwikkelingsprojecten en zo weinig aan hulp  voor de slachtoffers van de overstromingen in het eigen land.

Gisteravond zeiden Mark Kirby, zijn vrouw Kate en hun drie kinderen van het verwoeste dorp Moorland in Somerset, dat  het simpelweg voor een korte periode opschorten van hulp aan het buitenland genoeg geld zou opbrengen om Britse gezinnen te helpen. Mevrouw Kirby, 44 jaar, onderwijsassistent, zei : “We hebben altijd aan goede doelen gegeven als we het konden betalen, maar nu hebben wij en andere mensen die met de overstromingen te maken hebben, hulp nodig”.

De petitie, die de minister-president zal worden aangeboden, luidt als volgt: “Ik dring er bij u ten zeerste op aan om een deel van de £11 miljard die wordt besteed aan buitenlandse hulp dit jaar te besteden om het lijden van de Britse slachtoffers van de overstromingen te verlichten en om waterkeringen te bouwen en te onderhouden om een herhaling van de huidige crisis te voorkomen”.

Gisteravond zei het conservatieve parlementslid Ian Liddell-Grainger, wiens Bridgewater kiesdistrict is verwoest: “We zouden hier met weinig geld veel goed werk kunnen doen. We hebben het geld nu nodig om dit te herstellen – als we het systeem in orde kunnen brengen, de rivieren kunnen uitbaggeren, dan zullen we het niet weer nodig hebben. Zoveel miljoenen ponden van onze buitenlandse hulp begroting worden gewoon verspild. Op het ogenblik kunnen we het hier niet meer aan. Goed gedaan van de Mail dat zij dit probleem naar voren heeft gebracht.”

Philip Hollobone, parlementslid voor Kettering, voegde eraan toe: “Liefdadigheid begint thuis. Er is een echte noodsituatie. De overgrote meerderheid van mijn kiezers zou graag willen dat dit geld werd besteed om de ellende van de mensen in de West Country te verlichten”.

Een andere dramatische dag:

Screenshot_16Delen van de Thames Valley werden door de politie tot een ‘ernstige calamiteit’ verklaard, omdat honderden uit hun huizen waren gevlucht; de ontwrichting kan naar verwachting maanden duren waarbij nog duizenden woningen risico lopen vanwege  ‘extreem weer’, terwijl de ministers in Westminster aan het redetwisten waren over wie verantwoordelijk was voor de crisis; een raadslid in Wraysbury, Berkshire, beweerde dat er in verlaten huizen plunderingen waren geweest en hij vroeg om militaire hulp om meer misdaden af te schrikken; de vertrouwde huishoudster van de koningin in Windsor Castle moest worden geëvacueerd uit haar huisje omdat de overstromingen de Koninklijke tuinen overspoelden;

Experts zeggen dat op Groot-Brittannië het equivalent van een hoeveelheid van bijna 300 ‘Lake Windermeres’ aan water is gevallen, sinds de storm begon;

Gebleken is dat de Thames Barrier 29 maal is gesloten in de afgelopen zes weken – bijna net zo vaak als in alle jaren vanaf 1990.

David Cameron, die gisteren een bezoek bracht aan het door overstromingen getroffen Dorset, heeft verzoeken om het budget voor hulp aan het buitenland hiervoor te gebruiken, afgewezen. Maar hij zei tegen de Daily Mail: “Wat moet worden besteed zal worden besteed. Er zijn geen beperkingen, geen kunstmatig opgelegde beperkingen”. Wat moet worden gedaan, zal worden gedaan en daarvoor zal worden betaald. We hebben tegen de gemeenten gezegd dat ze het geld dat ze nodig hebben kunnen besteden en dat we hen dat zouden terugbetalen en dat moeten blijven doen”.

Er zullen de komende dagen waarschijnlijk nog honderden woningen onder water komen te staan, omdat de belangrijkste rivieren van Zuid-Engeland – de Severn en de Thames – blijven stijgen.

UKIP leider, Nigel Farage, zei: “De Daily Mail campagne heeft mijn onverdeelde steun. Ik vind dat de overheid moet luisteren en snel moet handelen. Als de regering hierop niet heel snel reageert, dan zal zij daarvoor een hoge prijs betalen”.

In Datchet, Berkshire, waar de ergste overstromingen sinds generaties waren, zei huisvrouw Lorraine Beldon, 52 jaar oud: ‘Ik steun het voorstel om een deel van het geld voor hulp aan het buitenland te besteden aan de slachtoffers van de overstromingen. Wij hebben hier zelf hulp nodig – het zijn niet alleen degenen die in het buitenland wonen die geld nodig hebben”.

Gerry Manning, 44 jaar, project manager, die in Datchet woont, voegde eraan toe: “Er lijkt altijd geld voor buitenlandse rampen beschikbaar te zijn, maar waar blijft  de hulp die wij nodig hebben?”

ZE HEBBEN UW MILJARDEN AAN PRESTIGEPROJECTEN VERKWIST

Het Britse programma van £11 miljard voor overzeese hulp is uitgegroeid tot een synoniem voor verkwisting, inefficiëntie en politieke correctheid. Critici zeggen dat veel geld naar prestigeprojecten is gegaan of naar landen die het niet echt nodig hebben. Controversieel zijn onder andere:

Een donatie van £ 1.200.000  aan de overstromingspreventie en het controlesysteem van de Wereldbank. Belastingbetalers droegen verder £ 986.000 bij om de biosfeer in ontwikkelingslanden te beschermen en nog eens £ 115.000.000 is gegaan naar overzeese preventiewerken tegen overstromingen. Miljarden worden gegeven aan buitenlandse overheden voor projecten om de opwarming van de aarde, zoals windmolens in Afrika, aan te pakken – terwijl contant geld ook wordt gebruikt om buitenlandse kolencentrales te bouwen. Een kolencentrale in Zuid-Afrika is bijna vijf keer zo groot als een centrale in het Verenigd Koninkrijk.

Miljoenen gaan naar rampenherstel als gevolg van overstromingen in het buitenland, met inbegrip van £ 42.500.000 aan hulporganisaties in Pakistan in 2011.
Enorme bedragen gaan naar China (£ 27.400.000) en India (£ 290,000,000), die beide ruimtevaartprogramma’s hebben.
Miljoenen werden verspild aan projecten voor wegen waarvan critici zeggen dat die zich op de verkeerde plaats bevinden of nooit af zijn gemaakt. In Mozambique had een door GB gesteund EU-project, waarmee een weg van ​​£ 60.000.000 naar Malawi zou worden gebouwd, vier mijl voor de grens geen geld meer.
Buitensporige salarissen voor functionarissen in de ontwikkelingshulp. De vroegere assistent van Tony Blair, Sir Michael Barber, kreeg £ 5000 per dag voor zijn advies over het uitgeven van geld in Pakistan. En het  £100.000.000 Trademark Southern Africa project werd gesloten, nadat er verontrustende berichten waren gekomen dat het personeel zes-cijferige topsalarissen ontving.
Sainsbury’s heeft Brits geld [voor ontwikkelingshulp] gegeven om de voorwaarden voor buitenlandse leveranciers te verbeteren – zoals een radioshow voor Keniaanse boeren.

Screenshot_15

Bron:
www.dailymail.co.uk

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Ontwikkelingshulp, Overheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Britse slachtoffers van de overstromingen komen OP DE EERSTE PLAATS: Omdat de door de overstromingen getroffen Britten onvoorstelbare ontberingen doorstaan, start de Mail een petitie waarin opgeroepen wordt dat er contant geld moet worden afgenomen van het budget van £11 miljard voor buitenlandse hulp om hen te helpen

 1. Monalisa zegt:

  Het zal je maar overkomen. en er is geen geld om de dijken te verhogen of gemalen te maken om het water te lozen, oja er is 1 fries bedrijf die daar werkt met pompen.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Grote delen van het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk staan blank na de natste januari ooit gemeten. De rivier Theems is op verscheidene plaatsen ver buiten haar oevers getreden en DUIZENDEN HUIZEN zijn onder water gelopen. Minstens duizend woningen langs de Theems zijn geëvacueerd in onder andere Wraysbury, Datchet en Chertsey. Ook het peil van de Severn en de Wye staat alarmerend hoog. De regering van premier David Cameron krijgt hevige kritiek omdat ze te weinig gedaan zou hebben om de ellende te voorkomen en dat omdat de hulpverlening te traag op gang kwam. Bovendien is het einde van de ellende nog lang niet in zicht: in de komende dagen wordt nog meer stormweer voorspeld, met evenveel regen als normaal in een hele maand, de sterkste rukwinden van de winter (tot 160 km/u aan de kust van Wales) en mogelijk sneeuw. Experts opperen intussen dat de overstromingen nog weken kunnen aanhouden, door het hoge grondwater. Knack.BE

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ ezra70 ik heb je link naar GB gestuurd en dit kreeg ik als antwoord:

   Haha nee hoor er is iets typisch Engels aan de hand.
   Sinds jaren hebben allerlei bedrijven geld gekregen en dit is verkwanseld. Dit gaat echt al decennia lang door, we zien het met watermaatschappijen die geen riolering vervangen, maar wel geld vragen van klanten.

   Politici vinden het leuk dat de bedrijven veel winst maken, want dan werkt hun economisch plan; vaak hebben ze zelf ook leuke bijbaantjes; betaalde adviseurs.
   Na 30 /40 jaar wordt er meer en meer gezeurd over het feit dat al het water wegloopt en moet er geinvesteerd worden, waar natuurlijk voor betaald moet worden. Over het gebrek aan investering in de laatste 40 jaar mag je het niet hebben.

   Hetzelfde zagen we bij de spoorwegen; zeker 30 jaar geen investering, groffe winst, dikke lonen voor bazen, veel lof van politici. Als er de laatste 10 jaar geinvesteerd wordt komen er jaar op jaar grote prijsstijgingen.
   Er is steeds minder geld uitgegeven aan het milieu, Het geld dat er wel kwam werd veelal verkwanseld aan iedereen die maar iets met global warming te maken had of met andere domme projectjes.
   Het idee dat rivieren en waterwegen onderhouden moeten worden, omdat zij water afvoeren kwam bij niemand op.
   Zelfs nu is er een grote groep die liever de schuld geeft aan global warming dan aan een gebrek aan investering of gebrek aan gezond verstand.

   Like

 3. Jan zegt:

  Volgens Jan Pronk staan tegenover financiële hulp aan het buitenland altijd zeer veel investeringen in Nederland uit die landen. Kijk maar eens naar onze moeder des vaderlands, hare koninklijke hoogheid Beatrix van. Zij gaat naar Bahrein en Qatar en het geld komt binnenstromen. Inmiddels zijn in Amsterdam-west de wegen met goud geplaveid. Echt. Ik zweer het.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ik vind het wel een gotspe, dat Cameron het aanspreken van het Buitenlandse ontwikkelingsbudget openlijk heeft geweigerd. Als één keer de nood aan de man komt in eigen land is dat best wel geoorloofd.
  Ierdereen weet zo langzamerhand wel, dat die ontwikkelingshulp tóch voortdurend verkeerd terecht komt. Maar nee, de Britse regering moet hoe dan ook mooi weer blijven spelen naar de zogeheten Derde Wereld toe. Al verzuipen de Britten voor hun ogen!
  Maar ach, hier zou het niet anders gaan. Desnoods de nep-Oranjes een uurtje laten opdraven per privé-helikopter om sommigen van de getroffenen (maakt niet uit wie) één seconde nietszeggend-opbeurend toe te spreken, dan wordt iedereen alweer geacht, stíkgelukkig te zijn.
  Misschien komt hier Elisabeth of Charles wel op die manier even langswippen, dan kan het geld naar de ontwikkelingsgebieden blijven gaan en in handen van corrupte overheden terecht komen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 14.22. uur. Theresa, deze Cameron, deze labbekak en nep Conservatief, blaat liever mee in het koor der Eurofielen, Roden en gutmenschen. Ook deze “Jan Zak”, is besmet met het ” wegmetonsisme”. Uiteraard heb ook ik de petitie getekend.

   Like

 5. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Ook getekend

  Like

 6. Jean zegt:

  Voor 1.000% mee eens, stop die geldverknoeingen aan Afrika want het heeft geen zin, miljarden euro’s gaan naar ginder en miljoenen zwarten komen naar hier? Kunnen jullie nog volgen? Ach ja, die miljarden staan op rekeningen in het buitenland rekeningen in handen van lafaards en moordenaars waarvan er veel rondlopen in Afrika.
  Allee vanRAMPay nog niet het vliegtuig genomen naar uw vrienden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s