Kritiek op bruut beeldverhaal dat immigratie naar Australië ontraadt

Screenshot_36

Met een bruut beeldverhaal wil Australië asielzoekers ontraden naar het land te komen. Maar baat dat wel, zo’n expliciete campagne? Staatssecretaris voor Migratie Maggie De Block (Open Vld) meent van wel. Experts zijn minder overtuigd. “Migranten geloven familie en vrienden, niet de overheid.”

Glazige ogen, een gedachteballon die een droom toont van een betere toekomst in een westers land. Een Afghaan vlucht, met groottantes laatste centen, en bereikt per krappe boot over woelig water de Australische kust. Waar de grenspolitie hem oppikt, en hem naar een omheind asielcentrum voert. Opnieuw glazige ogen, en een gedachteballon die heimwee toont naar het land van oorsprong.

Dat is ruwweg het relaas van een achttien pagina’s lange graphic novel, die de Australische overheid gebruikt in een spraakmakende campagne om migranten af te raden naar het land te komen. Onder het motto: “No way. They will not make Australia home.”

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Australië, Immigratie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kritiek op bruut beeldverhaal dat immigratie naar Australië ontraadt

 1. Republikein zegt:

  Je hebt witte haaien, soms bruin, of zwart.

  Like

 2. Republikein zegt:

  De zoon van Maggie vindt het maar zo zo, ach moeke, laat mij maar schuiven.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Australië heeft volkomen gelijk!

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Ze komen meestal als moslims zijnde vanuit Indonesia met de boot. Waarom zouden ze niet daar blijven, het is tenslotte een moslim land op Bali na.
  Zal in Australie wel prettiger zijn.!!!!!!
  Bij die boten moest ik aan de volgende anecdote denken::::::
  Een klein passagiers-bootje raakte lek en was zinkende. De lens-pompen kregen het lekwater niet snel genoeg weg-gepompt en de kapitein beval om de koffers en andere persoonlijke waar, overboard moest worden gezet. toen ook dat niet hielp zei hij dat ,t noodlot had toegeslagen en dat een deel van de passagiers overboord moest om de anderen te redden.
  “Maar we zullen het EERLIJK houden”, aldus deze man.
  We beginnen vooraan het alphabet: afrikanen, arabieren en allochtonen komen als eerste aan de beurt.
  Zal wel een NL-s schip zijn geweest, want ,t woord allochtoon komt niet voor in Engels.

  Like

  • Oud Marinier zegt:

   Daar ik zelf van Mandonese afkoms ben en reeds sinds 13 jaar in Indonesie woon , moet ik u toch verbeteren. Daar Indonesia GEEN Moslim land is maar een basis heeft van Panca Sila = Gelijke rechten voor iedereen , inclusief geloof…is de meerderheid idd Moslim. Echter allen op Java en Sumatera. Op Sumatera is de stad en regio Medan voor 90%/ 10.000.000 personen, Christelijk , op Kalimantan ( Borneo) zijn de Dayak Indianen overwegend Christelijk 98% (15.000.000 pers. , verder ook de meeste Chinezen aldaar zijn Christelijk ofwel Budhisten, 5.000.000 pers. Op Sulawesi , in Manado , Noord Oosten , 99,9 % Christelijk = 15.000.000 personen , op Irian Jaya ( Papua ) zit me ook op 99,5% als Christenen = ook ongeveer 15.000.000 pers. , op de Molukken ( Ambon en omliggende eilanden) zijn de Christenen op ongeveer 80% = 15.000.000 pers. , op NTT Nusa Tenggara Timur /NTB Nusa Tenggara Barat (Waingapu , Lombok , Komodo , Timor , enz enz.) zitten we ook op 98% als Christenen = ongeveer 20.000.000 pers. , is dus een totaal van ongeveer 95.000.000 Christenen , op een totale bevolking van +/- 270.000.000 mensen . Met Bali moet ik u gelijk geven , dat zijn overwegend Hindu’s (overigens ook FEL anti Islam na de 2e bomaanslag . En ook dit zijn dus weer ongeveer 4.000.000 mensen . Wat dus neerkomt op een totaal van ongeveer 99.000.000 tot 100.000.000 mensen . Die het echt niet hoog hebben zitten met de Islam en ook regelmatig onderdrukt worden. Is dus wel zo dat men hier de Islamieten met gelijke munt terug betaald. Zeker op Bali waar ikzelf woonachtig ben. Op Java ,Sumatera en de Molukken , hebben de Christenen het soms zwaar te verduren.

   Like

 5. Jan zegt:

  De sharmuta-expres:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s