Nostalgie naar het echte Nederland

Erik60

(Door: Erik60)

Ik kon het niet laten om het fotoboek van mijn stad te bestuderen. Je mag het gerust nostalgie noemen.  Toch vond ik het leuk om de foto’s van de jaren zestig, zeventig en tachtig goed te bestuderen. Er is veel veranderd nu. Op deze oudere foto’s staan alleen autochtonen die op de kermis lopen, naar een stoet kijken of gewoon buiten zitten te praten in de zomer met open deuren. Het zijn allemaal rasechte Nederlanders die met een grote smile op die oudere foto’s staan. Wat een verschil tegenover onze wereld nu.  Hoe is dat toch zo gekomen?

Ik ben geen racist, maar een realist. Voor mij is iedereen gelijk, welke huidskleur hij of zij heeft. Maar ik heb het echt niet op het islamitisch “geloof”. Dit “geloof” kan absoluut niet vergeleken worden met het christendom. Het christendom is momenteel veel vreedzamer dan het islamitisch “geloof”. Ik heb het niet over vroeger.  Toen was het christendom ook wreed. Maar deze tijd zijn we al lang voorbij. Onze linkse volksvertegenwoordigers laten sinds lange tijd horden islamieten binnen. Er zijn goede bij en slechte. Maar de laatste jaren is er met deze nieuwe immigranten iets veranderd. Zij zetten zich af tegen ons en dat terwijl wij hen helpen om hier in vrede te leven. Dat komt mede door het feit dat veel van deze mensen uit het islamitisch Afrika nog nooit een kort gerokte vrouw gezien hebben, laat staan in bikini.  Bovendien is onze manier van leven hen een doorn in het oog. En je kunt je afvragen wat deze mensen hier dan komen doen?

Screenshot_43

Voor veel van deze mensen gaat hier een nieuwe wereld open. Zij die uit het islamitisch continent komen, zijn erg gelovig en wij zijn in hun ogen onrein. Hoewel wij hen helpen met huisvesting, geld en onderwijs lijken zij niet echt blij met ons. Ik zag een tijdje geleden enkele nieuwkomers en hun mond viel letterlijk open als ze een vrouw zagen. En dan waren onze vrouwen nog niet eens kort gerokt. Het kan zijn dat deze mensen uit de woestijn komen, maar de achterlijkheid dicht ik toe aan het islamitisch “geloof” dat alle vooruitgang tegen houdt. Deze mensen moeten begrijpen dat wij niet meer in de tijd van Mohammed leven. Hij leefde in de 7e eeuw. Wij nu in de 21e eeuw.

Screenshot_39

Wat bezielt toch onze politici om deze mensen met open armen te ontvangen? Veel van de nieuwkomers klitten samen en willen heel weinig met ons te maken hebben. Zien onze politici dat niet? Indien die linkse wereldverbeteraars denken dat de massale import van moslims onze manier van leven zal verbeteren, dan hebben zij het mis. De islam is een dominant geloof dat niet kan samenleven met andere geloven. Overal waar de islam het voor het zeggen heeft, is het oorlog of worden het christendom en andere geloven vervolgd. Mensen die regelmatig met moslims samen moeten werken, weten wel beter.  Ik heb er ook ervaring mee en ik benadruk dat er ook wel goede tussen zitten. Dat zijn meestal degenen die niet zwaar gelovig zijn.

Screenshot_41

Waarom wordt er geen rem op de immigratie gezet!? Ons land is vol.  Waarom gaan ze er toch mee door? We kunnen niet heel de wereld opvangen. Begrijpen ze dat niet in Den Haag? Al wie tegen deze immigratie van ongeletterden is, wordt als racist beschouwd. Dat is een gemakkelijk verwijt. Hebben onze linkse medemensen geen heimwee naar vroeger, toen de isslam nog niet zwaar vertegenwoordigd was in ons land? Dat op school alleen Nederlanders zaten? Haten de linkse mensen onze manier van leven nu zo erg? De meeste linksen zitten wekelijks in de kerk naar de preek van een extreemlinkse priester/dominee te luisteren. Die zijn aanwezigen vertelt dat zij alle vluchtelingen moeten helpen. Ook de vluchtelingen van een ander “geloof” dat het christendom haat. Waarom gaan die vluchtelingen niet schuilen in een moskee? Omdat ze bang zijn om er hardhandig uitgegooid te worden. Zo is dat en wie zwak is zal verliezen. En het is vrijwel zeker dat het christendom (wij dus) zal verliezen. Als er geen verandering komt, zal onze cultuur verdwijnen. Dan zullen al die oude foto’s van de gelukkige jaren zestig, zeventig en tachtig, toen de Nederlander nog Nederlander was, niet meer vertoond mogen worden.  Want deze foto’s zullen als onrein en racistisch beschouwd worden. Dan zal het leven alleen voor de extremisten gelukkig zijn en de rest zal gebukt gaan onder terreur en eentonigheid. Ik zou zeggen:  politici, doe er wat aan en zorg ervoor dat onze kinderen nog een toekomst hebben in ons mooie landje.

Screenshot_44

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Nederland. Bookmark de permalink .

21 reacties op Nostalgie naar het echte Nederland

 1. bobzelf zegt:

  aangezien Bea, een papiertje tekende, met vrije doorgang vanuit o.a Saoedi – Arabie
  in ruil voor olie, en daarmee uiteindelijk een rekening heeft waar zo’n 62 miljard opstaat
  is de vraag stellen ook het antwoord geven .
  LANDGENOTEN U KUNT EN KON AL HEEEEEL LANG GEWOON DE TYPHUS KRIJGEN.
  ISST KOELTOER
  KUWAIT, KUWAIT KIELEKIELE KUWAIT ,DO I HAVE TO SING MORE ???

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het is wèl goed, dat je die oude foto’s bent begonnen te bekijken vanaf de jaren ’60, Erik 60; in die periode was het leven in Nederland inderdaad goed, of wèrd het dat. Daarvóór was het ook hier nog wel wat bekrompen en benepen en een beetje te veel het land van het taboe op de homofilie en van de tehuizen voor ongehuwde moeders. Rond ca. ’65 begon het allemaal wat beter te worden; het èchte goede leven.
  En de paar Turkse en Marokkaanse gastarbeiders die hier werkten, nou, die draaiden er nog lekker n mee, hoor: Niks geen radicalisme, toen nog. Dat begon pas toen ze nà ’75 vrouwen en kinderen lieten overkomen en, nog erger Imams. Toen de moskeeën begonnen te verrijzen. Op dat moment, lijkt het wel, realiseerden ze zich opeens, dat ze móslim waren. Tja, èn hoe langer hoe meer immigranten vanuit het midden-oosten, natuurlijk…..Noemden zich vlúchtelingen, maar ontpopten zich hier tot even grote fanatiekelingen als hun zogeheten vervolgers. Kun je het volgen? Dan kan ik het ook!

  Like

  • delamontagne zegt:

   De foto,s begonnen vanaf de jaren 60.!. De jaren 50? bij de foto met die Zundapp brommer moest ik aan m,n eigen tijd toen denken. Ook brommer, kenteken of helm op, nooit van gehoord. Wat ik me van die jaren 50 ook herinner is de politie. Bepaald autoritair. Als ik dan die foto,s van nu van hen zie ! ! Toen ik er na enige tijd via foto,s achter kwam dat dat de tegenwoordige politie is, moest ik eigenlijk lachen. Bekijk de foto,s van politie in de jaren 50 maar eens. Alleen al dat uniform en die laarzen. Die waren mischien wel van de Duitsers na de oorlog overgenomen. Bij ,t minste-geringste kon je een klap met zo,n knuppel krijgen. Heb het toen als jong-mens ook meegemaakt dat je dan met brommer en al in zo,n “plisie-busje” (zoals ze dat in R,dam noemden ), waren van die Am. Ford-busjes , werd gegooid EN dan op ,t bureau kon je nog een paar meppen krijgen. Buitenlanders waren er niet, alleen de gevluchte Hongaren +- 1956 en later gast-arbeiders uit Spanje en Italie. Moskeeen, wisten niet eens wat dat waren.

   Like

   • Monalisa zegt:

    delamontagne nederland is in 40 jaar totaal afgegleden de herinneringen die blijven in je hooft zitten, en als je dit nog eens aan je kleinkinderen verteld zeggen je eigen kinderen opa heeft last van Dementie het verwijzingen naar het verleden (nostalgisch gevoel opwekken)

    Like

   • bobzelf zegt:

    toen was geluk nog HEEEL gewoon !!!!!!!!!!!

    Vroeger was alles beter ??

    NOU GLOEIENDE, GLOEIENDE ZEKER WETEN VAN WEL !!

    Like

   • Monalisa zegt:

    bobzelf Vroeger was alles beter ?? dat zal ik niet zeggen maar het was anders dan in deze tijd, toen in de jaren 50 had nederland 12,5 miljoen inwoners toen kon de arbeider het nog doen met 1 salaris. Anno 2014 hebben we 17 miljoen arbeiders waar onder 3,5 miljoen allochtonen, waar je samen met je vrouw 3 banen moet hebben om te over leven. het Groote amerika systeem.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ik meende het echt serieus ,
    Ik persoonlijk heb een straatarme , maar geweldige jeugd gehad . en ben het gewoon
    100 % eens .
    Daarom , TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON , voor mij als oud schiedammer/rotterdammer ook 1 grote geinige terug blik , met allemaal heerlijke waarheden als een koe

    kus bob x x x x

    Like

   • Monalisa zegt:

    bobzelf die rijke jeugd hebben wij ook niet gehad (Maar wel een gezellige jeugd???) maar ik vertik het om in te leveren voor de jeugd die alles wil wat niet kan. ten koste van de oudere. hier kunnen we uren over schrijven.

    Like

 3. Sjaak zegt:

  Zucht ! Ook ik kijk regelmatig naar de site Eindhoven in Beeld
  en plaats af en toe ook een foto ! Dit is bevoorbeeld een uit
  het jaar 1957 waar ik als kleine jonge ook mee werd genomen
  op de week markten ! Het gaf geen of nauwelijks sorteerde of
  kallibreerde appels of peren ! Ze hadden ook af en toe een
  schorfvlek ! Vast alle groenten en fruitprodukten waren uit
  biologische aanbouw,wat nu voor duur geld aangeboden word !
  En er was werk voor iedereen ! En landesver geen Moslim !
  De enige die daar waren de Kolonie-Indonesier toendertijds
  intigreert waren. We hadden een Opel Blitz 1,75 ton waarvan
  we ieder jaar zelf de houten laadvlakte uitwisselde omdat het
  versleten was.Onverwoestelijk en nog echt 1cm blikstaal
  hadden de vrachtwagens van toen ! Zucht !

  Like

 4. nofuru zegt:

  Zolang wij ons verplicht voelen elk statement vooraf te laten gaan door de clausulering ‘ik ben geen racsist’ of ‘Voor mij is iedereen gelijk, welke huidskleur hij of zij heeft’ is er dus geen hoop.Dan zijn we dus innerlijk nog onvoldoende bevrijd van het gelijkheidsdogma van de bloemen-kinderen en is het dweilen met de kraan open.

  “Wij kunnen niet langer leven met de gevolgen van onze ondeugden maar evenmin met die maatregelen welke ter remedie zouden dienen” is wat een Romeins historicus 2000 jaar geleden opmerkte over zijn eigen tijdgenoten -het is evenzeer Nederland anno 2014 ten voeten uit.We vinden de islam hinderlijk maar om terug te keren naar het pre-islamitische-,en dus christelijke era,is voor de meesten een te bittere pil.

  En dan blijven we dus zitten met een gelijkheidsterreur die zich uitstrekt over heel wat meer gebieden dan alleen maar het multiculturalisme.Persoonlijk denk ik dat het feminisme minimaal evenveel heeft gekost als de massa-immigratie.Denk aan de inefficientie van het deeltijd-werken,het hoge vrouwelijke ziekteverzuim,de incapabele vrouwen die op posten zijn beland uitsluitend uit hoofde van hun vrouw-zijn,de kinder-opvang /een slimme meid is op haar toekomst voorbereid-zwendel,het zieligheidsdenken,de enorme farmaceutische kosten om dit allemaal nog een beetje beheersbaar te laten schijnen,enz enz en daar bovenop natuurlijk nog de oncalculeerbare tol aan verwoeste levens.Vrouwenstemrecht was een heel slecht idee.

  En nu willen we onze gelijkheidsmanie exporteren.Maakt niet uit dat de man die we tegen de haren aan het instrijken zijn,de president is van een heel machtig land.Of dit wel zo’n goed idee is,is een type vraag die we afgeleerd zijn te stellen.

  Maar wat verwacht je ook van een land dat,zoals Asscher vorige week bevestigde,Gordon stelt tot haar moreel kompas.De verpersoonlijking van vulgaire platvloersheid als het geweten der natie-dit is waar we zijn beland.

  Like

 5. Vederso zegt:

  Gewoon goed verteld en tja, wat nu?

  Like

 6. Syrier zegt:

  Ik ben ook die foto’s van mij scholen gaan bekijken en ben tot de zelfde conklusie gekomen. Sterker nog die scholen plus de schooltje van mij kinderen zijn door tekort aan leerlingen gesloten.
  Sluiting dreigt ook voor de voetbalvereniging om de hoek.Daarvoor in de plaats komen de turken en marocs.
  In mijn plaats waren er ook veel Italianen ,Spanjaarden en Yougoslaven elk met eigen vereniging.
  Ik ben in decennia’s geen van deze mensen meer tegengekomen in mijn stad,maar de turken hebben alles geruineerd.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Syrier De Italianen ,Spanjaarden en Yougoslaven zijn na hun werk periode allemaal teruggaan op een paar na, kijk naar de hoogovens daar lag voor deze mensen een mooi boot als kosthuis toen het werk er op zat ging iedereen weer terug maar u verwoord het goed,de turken en marocs hebben alles geruïneerd. helaas ik zeg het ander zij hebben ons sociaal stelsel helemaal kapot gemaakt zij weten beter de weg dan die nederlander die nu mag gaan boeten voor dat wandbeleid, wad u regerings in die 40 jaar Nederland naar de bliksem heeft geholpen, met dank aan de PVDA en het CDA en VVD en D66.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Monalisa: 09.18. uur. Beste Monalisa, de partijen die U noemt zijn inderdaad 100% SCHULD aan de huidige ELLENDE in ons land!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s