“De regerenden in Europa vinden niets lastiger dan burgers die ´Nee´ kunnen zeggen”

Screenshot_24

(Door: Kybeline)

Deze woorden in de “Baseler Zeitung” tonen duidelijk aan wie onze huidige misère veroorzaakt en wie Europa er aan hindert om te genezen:

Natuurlijk beweert iedereen het resultaat te “respecteren”. Deze spraakregeling hebben de verenigde EU-bureaucraten inmiddels tandenknarsend geaccepteerd. Ze hebben echter niet begrepen wat directe democratie is – behalve dat deze voor hun landen überhaupt niet mogelijk is. De woordvoerder van Angela Merkel maakte op een gestelde vraag op niet mis te verstane wijze duidelijk: “Dat is geen thema voor deze Duitse regering.” In heel Europa geldt dat de burgers over zakelijke thema´s niets te zeggen hebben. Dat dient, als het aan de machtigen ligt, ook zo te blijven.

Bazel Online (“De angst waart rond – de angst voor democratie”)

Bron:
http://www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, EUSSR. Bookmark de permalink .

13 reacties op “De regerenden in Europa vinden niets lastiger dan burgers die ´Nee´ kunnen zeggen”

 1. bobzelf zegt:

  het liefst zouden ze de SS er op af sturen ,
  AUFMACHEN
  ein VOLK , EIN REICH UND EIN FUHRER !

  Like

  • Monalisa zegt:

   bobzelf EIN REICH UND EIN FUHRER ! dat is zij toch FUHRER Merkel.

   Like

   • bobzelf zegt:

    HELEMAAL GOED IN 1 X !!
    u GAAT ZEKER OOK GELIJK DOOR VOOR DE KLOEKAST ??
    iK KON ALLEEN , DAT ZWARTE SNORRETJE NIET KWIJT , VANDAAR !!

    Like

   • Monalisa zegt:

    bobzelf een beetje foto shoppen en het lukt je.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Onderzoek: nazi’s wilden malariamug inzetten

    DACHAU –
    De nazi’s hebben aan het einde van de Tweede Wereldoorlog onderzocht of zij malariamuggen als biologisch wapen konden inzetten. Dat blijkt uit verslagen die in het concentratiekamp Dachau, in de buurt van München, zijn opgesteld. Klaus Reinhardt, wetenschapper aan de Universiteit van Tübingen, heeft ze gelezen en schrijft erover in het tijdschrift Endeavour, dat artikelen over de geschiedenis en filosofie van de wetenschap publiceert. zou de EU dat straks ook doen???

    Like

 2. Jean zegt:

  In héél Europa het referendum invoeren en bij een uitslag van 50+1 van de uitgebrachte stemmen uitvoeren wat de burgers willen, wat het politiek schorem wilt interesseert ons geen barst.
  Stel volgende vraag: Moeten de moslim/islamlovers uit Europa verwijderd worden?
  Aantal stemmen: 2.000.000 waarvan er 1.000.001 JA zeggen dan gaan alle moslim/islamlovers eruit, punt. Volgende vraag…

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Niets hebben deze zogenaamde “democraten”, op met de burger! Voor deze PLOERTEN zijn we slechts BELASTING- en LOONSLAVEN! En deze LAKEIEN van de RODE EUSSR, zouden ons het liefst voor altijd de mond snoeren. Go to hell, EUSSR!!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Nee nee en nog eens nee

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Zou dat óók een reden zijn waarom ze het wangedrocht Enge Unie in het leven geroepen hebben?
  Eendracht maakt macht zal de Elite stiekem gedacht hebben; één machtsblok van de regerenden tegenover het Gemene Volk.
  En het dan zó inkleden dat het Gemene Volk het nog píkt ook. Maar dàt kon ze nog wel eens tegenvallen…….

  Like

  • Monalisa zegt:

   Theresa Geissler De eurovielen tikken hun vingers blouw op de telegraaf op wuz http://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/5480/blogs/zwitserland ze schrijven wat zwitserland nu doet dat gebeurt ook als de PVV aan de macht komt dat nederland net als zwitserland kapot gaat, ik denk dat de heren eurovielen zich vergissen maar tja de eurovielen hebben daar op die linkse krant het hoge woord ik zou zeggen kijk maar en geniet wat ze schijven, maar dat ze bang zijn is een pre.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Links? De Telegraaf Links? Daar moet ik even over nadenken.
    Het zijn ontzaglijke nep-Oranje-kontlikkers, dat wèl. Dat is het enige, wat ze nog duidelijk zijn. Vroeger zou je dat niet bepaald links genoemd hebben.
    Eurofielen zal dus ook wel: Wie niet eens kritisch kan denken over de nep-oranjes, kan het dààr ook niet over. De lezers worden natuurlijk te veel bezig gehouden door de roddel van Privé en zaken als Boer zoekt Vrouw, zoiets…….

    Like

 6. Avidia zegt:

  Ze bespioneren nu al het internet af om te lezen hoe WIJ over hen denken, nou, ik zal ze uit de droom helpen, wij denken heel slecht over de EU en stemmen allemaal tegen, DAG EU, mooi geprobeerd, maar helaas, daaaaaaaaag!!!!

  Like

 7. Geronimo zegt:

  Net wat Monalisa zegt. De Telegraaf. Ik heb om de angsthazen ginder wat te bedaren, even in een bui van “”medeleven” een reactie gepost. Geweigerd, zonder opgave van een reden. Hoe zou dat toch komen?

  Hier komt ze:

  “Wat het dreigement van de EU aan het adres van Zwitserland betreft, dat is mijns inziens pure show. Ik geloof daar niet in.

  Als ik lees dat Zwitserse bedrijven in 2013 voor 108 miljard aan EU-producten kochten, d.i. 74 procent van de Zwitserse import, dan zie ik de EU nog niet te rap sancties opleggen aan dat land. Zwitserland is nl. na de VS het belangrijkste exportland voor de Europese lidstaten. Daar tegenover zien we exportcijfers van 90 miljard euro richting EU, of 55% van de Zwitserse uitvoer. Europa heeft dus een handelsoverschot, in grote mate vanwege een sterke Zwitserse frank, wat de concurrentiepositie van Europese bedrijven ten opzichte van Zwitserland aanzienlijk versterkt.

  Alhoewel door de sterke Zwitserse frank de import vanuit de EU voor de Zwitsers relatief goedkoop is, zou het wel eens kunnen dat ze, bij aanhoudende kritiek vanuit Brussel, beslissen om meer vanuit Azië in te voeren. Niet direct bevorderlijk voor de Europese handelspositie me dunkt.

  De waarheid is wel dat de EU Zwitserland nodig heeft, en niet omgekeerd. Er zal dus niet direct heel veel gebeuren. Er staat voor de EU hier te veel op het spel. Wie snijdt er nu graag in zijn eigen vel?

  Waar de top in Brussel wel schrik van heeft volgens mij, is de democratische beslissing van het Zwitserse volk in een referendum dat tegen hun dictaten ingaat, hetgeen wel eens aanstekelijk zou kunnen werken voor een herinvoering van de democratie in andere lidstaten. Zoals b.v. in Nederland, de Nexit, of in de UK, een Brexit. Zo bekeken wordt door de anti-Europese partijen dus nog niet zo’n slecht werk geleverd.

  En als wat Nederland betreft, de resultaten van het door Wilders bestelde rapport ten lande worden betwist, en gewezen wordt op de kwalijke gevolgen voor de welstand van de bevolking bij een uittrede uit de euro, zoals Wilders promoot, dan lijkt mij dat trouwens ook sterk overtrokken.

  Zou het niet kunnen dat in al deze gevallen door Europa en alle Europees gezinde media duchtig gezwaaid wordt met alle mogelijke onheil- en doem-scénario’s bij een uittrede uit de euro, alleen maar om de bevolkingen schrik aan te jagen, en zo een herhaling van een Zwitsers democratisch genomen beslissing te voorkomen? De stem van het volk, daar hebben de Europese tirannen immers een broertje aan dood !”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s