F**K DE EU IS OK: De wereld zou beter af zijn zonder

Screenshot_3

Catherine Ashton en Viktoria Nuland

(Door: Peter Martino)

Niemand in de wereld neemt de ongekozen, juridisch niet verantwoordelijk en niet transparante EU nog serieus, met uitzondering haar leden en niet in het minst de Iraniërs, die het meest profiteren van haar hebzucht en naïviteit. De grootste farce in de internationale politiek is de Europese Unie. Vorige week veroordeelde het internationale boegbeeld van de EU, Catherine Ashton, de “Hoge Vertegenwoordiger van de Europse Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid”, nieuwe bouwprojecten in Oost Jeruzalem. Ze beargumenteerde dit door te stellen dat deze projecten het vooruitzicht in gevaar zouden brengen dat Jeruzalem de hoofdstad zou worden van twee staten. Israël en “Palestina”.

Dit argument van Ashton moet worden gewantrouwd. Afgezien van het feit dat ze nooit op gelijke wijze geprotesteerd heeft tegen het Palestijnse aanzetten tot geweld heeft ze gelijktijdig Jeruzalem al geaccepteerd als Palestijnse hoofdstad, waarbij ze tot nu toe verzuimd heeft te erkennen dat Jeruzalem inmiddels de hoofdstad is van Israël.

De tweede farce, en al even schadelijk voor de belangen van Israël, is de overeenkomst die Ashton bemiddelde tussen het Westen en Iran. Het wordt Iran toegestaan een nucleair programma te ontwikkelen ten behoeve van vreedzame civiele doeleinden. Een dergelijk programma heeft helemaal geen zin in een land dat de op een na grootste olie- en gasreserves bezit in de hele wereld. De reden waarom Iran een dergelijk programma wil, is het tegenovergestelde van vreedzaam. Het wil een nucleair programma op poten zetten om Israël als eerste meest waarschijnlijke land van alle andere landen “ten val te brengen” en daarna in het bijzonder ook die landen die in het bezit zijn van verleidelijke olievelden. Om maar te zwijgen over raketten met kernkoppen die virtueel gericht kunnen worden op elke Europese hoofdstad. Iran zou deze dreiging niet eens hoeven te gebruiken. Een herinnering aan deze mogelijkheid zou voldoende zijn alle betroffen landen politiek en economisch te chanteren.

In plaats van zich te mengen in de bouwprojecten van de gemeente Jeruzalem en de weg vrij te maken voor een Iraans nucleair programma had de EU zich beter kunnen richten op zaken voor haar eigen voordeur. In de Oekraïne vragen prowesterse demonstranten om  meer integratie met Europa en demonstreren nu al maanden tegen het pro-Russische regime van president Viktor Yanukovych. Zijn regime heeft met geweld geprobeerd de protesten te beëindigen, deze inspanningen hebben tot nu toe geresulteerd in meerdere doden. Behoudens het aandringen op een constructieve dialoog tussen de zittende regering en de oppositie hebben de EU en Catherine Ashton nog niet veel gedaan om de crisis in de Oekraïne tot een oplossing te brengen.

De Verenigde Staten hebben de secretaris-generaal van de VN gevraagd diplomatiek te interveniëren in de Oekraïne door te bemiddelen tussen het regime en de oppositie. Ban Ki Moon zal moeten proberen te doen waarin Catherine Ashton gefaald heeft, omdat zij druk doende was in haar bemiddelingen voor een overeenkomst met de moellahs in Iran.

Het zou geweldig zijn, denk ik, de VN te helpen dit probleem te lijmen, weet je, f**k de EU” hoorde men de Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Viktoria Nuland zeggen in een vertrouwelijk telefoongesprek met de Amerikaanse ambassadeur in de Oekraïne. De opname van dit gesprek werd gelekt naar de media, vermoedelijk  door de Russen. Hoewel Nuland’s taalgebruik op zijn zachtst gezegd ondiplomatiek was, is haar ergernis met de EU heel goed te begrijpen.

Nadat haar opmerkingen waren uitgelekt, heeft Nuland haar excuses aangeboden aan Ashton en andere EU-autoriteiten, maar het is twijfelachtig of ze van gedachten is veranderd over de diplomatieke diensten van de EU. Niemand in de wereld neemt de ongekozen, juridisch niet verantwoordelijk en niet transparante EU nog serieus, met uitzondering van haar leden en niet in het minst de Iraniërs, die het meest profiteren van haar hebzucht en naïviteit.

De ineffectiviteit van de EU hoeft niemand te verbazen. De internationale belangen van de 28 EU- lidstaten, met inbegrip van de belangrijke mogendheden als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koningrijk, zijn heel verschillend. De vitale belangen van landen die geografisch ver uit elkaar liggen zoals Polen, Cyprus, Finland of Portugal brengen sterke verschillen met zich mee. Het is onmogelijk al deze belangen met elkaar te combineren in een enkel internationaal beleid.

Terwijl de Europese Commissie in Brussel, waarvan Catherine Ashton lid is, mogelijk zou kunnen denken “eendracht maakt macht”, is de werkelijkheid precies tegenovergesteld. Door te verenigen wat onverenigbaar is, maakt de EU een dwaas van zichzelf op het internationale toneel. Niemand neemt Catherine Ashton serieus. Wanneer zaken serieus worden dan zijn het de ministers van Buitenlandse Zaken van landen als Frankrijk, Brittannië en Duitsland die het voortouw nemen. Wanneer het echter hier en daar aan Ashton wordt toegestaan zich in te mengen, bijvoorbeeld in het geval met betrekking tot Israël of Iran, veroorzaakt ze aanzienlijke schade en dat niet alleen aan de belangen van de enige democratie en westerse natie in het Midden-Oosten, Israël, maar ook aan het belang van het afwenden van een grote oorlog binnen dat gebied. Dat de EU-lidstaten dit laten gebeuren, bewijst dat de belangen en het voortbestaan van Israël en zelfs die van hun eigen landen van ondergeschikt belang zijn.

Ondertussen zien we dat in het overgrote deel van alle lidstaten een groeiend segment in de bevolking begint te ontstaan dat gaat beseffen dat de Europese eenwording, belichaamd door de EU, wel eens niet in zijn belang zou kunnen zijn. In Nederland is de vorige week middels een enquête vast komen te staan dat 55% van de bevolking bereid is de EU te verlaten als dit gunstig zou zijn voor de economie van het land. Eveneens afgelopen week presenteerde Capital Economics, een gerenommeerd in Londen gevestigd economisch adviesbureau, een onderzoeksrapport naar de economische impact voor Nederland bij een NExit , oftewel het uitstappen van Nederland uit de Europese Unie. Het rapport, samengesteld in opdracht van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV), laat zien dat een Nederlandse EU-exit inderdaad aanzienlijke economische voordelen zou opleveren voor Nederland.

De PVV, die momenteel veruit de grootste partij is in de Nederlandse peilingen, zal naar verwachting in mei aanstaande in Nederland de verkiezingen gaan winnen voor het Europees Parlement. Van andere anti-EU-partijen, zoals de United Kingdom Independence Party (UKIP), het  Front National (FN) de Five Star beweging (Beppo Grillo) en gelijksoortige partijen wordt eveneens verwacht dat zij de Europese verkiezingen gaan winnen in respectievelijk Groot Brittannië, Frankrijk, Italië en andere EU-staten.

Zoals de Financial Times schreef in haar op 7 februari gepubliceerde hoofdartikel over de Nexit- studie: de vraag of het mogelijk is ook te floreren buiten het EU-blok komt steeds vaker voor in Europa. Het is in dat geval dan ook alleen maar goed dat beleidsmakers deze kwestie serieus gaan nemen.

De vraag of de democratische landen in de wereld beter af zijn – en speciaal Israël – zonder de EU-diplomatie is gemakkelijk te beantwoorden. En democraten, zoals de Oekraïense oppositie die nu hun hoop hebben gevestigd op de EU, zullen in elk geval niet veel te verliezen hebben als Catharine Ashton en haar diplomatieke dienst in Brussel zal ophouden te bestaan. Ze hebben dan nog steeds Ban Ki-moon en de VN.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Peter Martino

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Elite, Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op F**K DE EU IS OK: De wereld zou beter af zijn zonder

 1. bobzelf zegt:

  Ben het met een heleboel helemaal eens !!!
  Maar met het oekrainse gebeuren wat hier beschreven wordt dus totaal niet !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik heb gisteren de stoute schoenen maar weer eens zelf aangeschoten, ,
  WANT IK WORDT ZO LANGZAMERHAND GESCHIFT VAN ALLE LULVERHALEN , IN HET NRC DE VOLKSKRANT, EN NU OOK HIER WEER EFFE
  TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR !!
  ER WORDT IN UKRAINE VOLOP GEPRAAT , MAAR DE MENSEN DIE ZO PRO EU zijn , dat zijn dezelfde klootzakken , die graag onderuit hangend voor netto een tonnetje of 2 , dan wel euro 200.000 in de zak willen steken , uiteraard de dagelijke dagvergoeding daarbij dan effe niet vergeten dus zeg maar de baantjes jagers ,zeg maar “”ONZE PECHTHOLD ” C.S. LANDVERRADERS !
  ja , je ziet ze ook hier !!!!!!!!!

  Ik ben dus in het hart van de chaos geweest en daar doorheen gelopen , daar zie ik , het gajus , de radicalen , de voetbalsupporters , de hooligans , rondlopen met honkbalknuppels, rubber slangen , ijzeren staven met helmen en gemaskerde idioten , en de molotov cocktails gereed !!

  Gereed voor wat ???,

  alles hebben ze gesloopt, de bushuisjes , DE INGANG VAN HET VOETBALSTADION , DE WITTE PILAREN ZWARTGEBLAKERD VAN DE AUTOBANDEN VERBRANDING , 1000ZENDEN ZAKKEN GEVULT met stenen , de metro trappen afgezet met autobanden , en prikkeldraad , er zijn barricades opgeworpen !!

  EN IEMAND PRAAT DAN OVER PROTEST GROEPEN , ?????????????????????
  het merendeel van deze radicalen wordt gewoon betaald , door de oppositie ,
  DOMME VRAAG MISSCHIEN , WIE BETAALT DAT DAN ???

  En dan Janokovic , maar de schuld blijven geven ?? , deze man heeft nog helemaal geen razzia’s uit laten voeren , want dan waren er honderden doden gevallen !!!
  De M.E.ers gedragen zich als padvinders , en proberen de rust te bewaren en HELEMAAL NIKS ANDERS !!

  En die paar malloten , die totaal in elkaar geramd zijn , ?? als U in Nederland een molotov cocktail gooit en 3 M.E.ers vliegen in brand , mogen dan zijn collega’s uw kop misschien van uw romp slaan ??

  Tuurlijk moet er een oplossing komen , maar wel de goede feiten blijven benoemen ,
  WANT STRAKS HEEFT PUTIN HET WEER GEDAAN !!!

  NA WAT IK NU WEER GEZIEN HEB , loopt dus de EU OOK hier te stoken , en als
  de feniks die uit zijn as verrezen is ,(RUSLAND IS TERUG AAN DE TOP ) straks echt
  boos wordt zit 3/4 van europa zonder gas .

  Zo dat wilde ik effe kwijt , want wel de waarheid blijven vertellen graag

  EN NIKS ANDERS !!!!!!!!

  DIT OOGGETUIGE VERSLAG IS GEDAAN OP DONDERDAG VAN 10.00=14.00UUR

  KUS EN HUG BOB

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf: 22.48. uur, op 13/2. Ik ben het voor 100% met je eens,Bob. Ook ik, ben overtuigd van het gestook van de RODEN der EUSSR. Snotverdomme, en deze RODEN, WEIGEREN ONS een REFERENDUM over hun CRIMINELE ORGANISATIE genaamd EU!

   Like

   • fleckie zegt:

    OEKRAÏNE, .”Moeten. pelgrims gaan betalen?”uit het NIW v.7febr.2014.”er ligt een wetsvoorstel bij het Oekrainse parlement. Waarin word voorgesteld om de Breslauer chassidiem voor hun jaarlijkse bezoek-met Joods. Nieuwjaar – aan het graf van rabbijn Nachman in Uman 100 dollar per dag in rekening te brengen.Vertegenwoordigers van de beweging beschouwen de verplichte bijdrage als een vorm van afpersing ,waarmee tienduizenden Joodse pelgrims worden geconfronteerd .Er zou een hek komen om het graf van de stichter van het Breslauer chassidisme,met als entreeheffing een magneetkaartje voor 100 dollar.Dat bedrag komt voor de meeste pelgrims boven op het vliegticket en de kosten voor het onderdak in Uman. Gemiddeld brengen de pelgrims vijf dagen door in de nabijheid van het graf.Het vermoeden bestaat dat een aantal lokale Breslauers er zelf bij de Oekrainse parlementariërs op heeft aangedrongen om een soort belasting te heffen op de pelgrimage,hopend op een lucratieve franchiseovereenkomst met de staat om de locatie te kunnen exploiteren.” ###

    Y

    Like

 2. Wachteres zegt:

  Wel verdorie, Guus. Ik had het artikel net opgeslagen 😦 …. nou ja…. 🙂

  Gelijk heeft Peter Martino absoluut: We zijn ongetwijfeld veel beter af zonder deze boosaardige dictators.

  Mooie vertaling!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Denktank VS: Centrumlinks in EU wordt weggevaagd. Dit klinkt hetzelfde als bij het begin van het voetbalseizoen; PSV met zijn nieuwe veelbelovende spelers, had de titel al binnen voordat de competitie zelfs maar begonnen was. Ze wisten het zeker ! Eenieder weet de afloop. Ik zeg maar zo over die Europese verkiezingen; Je moet de huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is. Ik wil de progressie nog wel eens zien als wij in Mei gestemd hebben. Onze dictator in Brussel die voor ons verkiezingen uitschreef…. Eerst zien en dan geloven op een echt positieve afloop. Al blijf ik natuurlijk wel hopen op een wondertje.

  Like

 4. Avidia zegt:

  Ik wil het niet eens verder lezen, sorry, ik begon er aan maar die smoel van die lelijkerd en haar hoogmoed, nooit iets bereikt in haar leven, denkt dat ze de wijsheid in pacht heeft. Weg met dat wijf.

  Like

 5. Jan zegt:

  Ik denk dat veel Europarlementariërs, ook wel Doemaleden genoemd, de EU boedserieus nemen, dwz aan het eind van de maand als hun uitkering (geen salaris!) op hun rekening gestort wordt.

  Like

 6. Jan zegt:

  3:03 Naar de hel met de EU

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jan: 09.23. uur. Hoe eerder het GEDROCHT EUSSR in elkaar stort, hoe beter. Een smeriger stel bandieten als; Barosso, Schulz, en von Rampuy, heb ik nooit gezien. Smerige verraders van hun eigen bevolkingen!

   Like

 7. Pieter Nokkio zegt:

  Ash-ton gaat haar naam spoedig eer aan doen.

  Like

 8. reageerbuis zegt:

  Door bij het thema van de bouwprojecten in Oost-Jeruzalem en de Westoever partij te kiezen voor het Palestijnse standpunt belemmert de EU het bereiken van een overeenkomst: de Palestijnen stellen zich nog harder op, omdat zij weten dat hun donoren achter hen blijven staan.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Zo gek zijn de Ukrainers ook niet,Niet vergeten ze hebben al die tijd in een diktatoriaal regiem gezeten.Om de EU weer in rechte banen te leiden, dat is niet de Taak van de Ukrainers, maar van ons.

  Like

 10. Jean zegt:

  Fuck the EU, dat was al heel lang onze leuze én keuze. Wie daar nog niet van overtuigd is na al die misdaden is ofwel afhankelijk ofwel oerdom.

  Like

 11. Jean zegt:

  Bye thr way, moest die Britse troela mij vragen ‘fuck me’ dan is mijn antwoord “NO WAY”. Waarom no way? Kijk naar die smoel, duidelijk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s