Het Theater van de Graai- en Dialoogtafel

Screenshot_5

(Door: Ton van Kesteren)

In de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw werden in het Theater van de Lach van ene John Lanting kluchten opgevoerd over het dagelijkse lief en leed van gewone mensen. Het lijkt of dit Theater in Groningen een comeback beleeft. Wederom aangevoerd door ene John Lanting maar met een kleine naamsverandering, Schokkend Groningen, ook wel ‘Het Theater van het Gelag’, goedkoop amateurtoneel, dat met ludieke acties en provocerende dialogen aandacht probeert te vragen voor het leed dat gedupeerden van de aardbevingen wordt aangedaan. Spraakmakende voorstellingen waarvan de laatste ‘Nait Goud Geld Weg’ een kassucces is met veel betalende toeschouwers. Gewone mensen die het gelag betalen.

Daartegenover staan de dure producties van een concurrerend en professioneel theater. Het Theater van de Graai- en Dialoogtafel, aangevoerd door ene Max van den Berg, met een door het publiek slecht ontvangen voorstelling ‘Goud geld Weg’.  Een voorstelling waarin het publiek zich nauwelijks herkent, met eenzijdige dialogen die het geschonden vertrouwen in Noordoost-Groningen moeten herstellen. Voorspelbare dialogen met 2 hoofdrolspelers die elk een meer dan riante gage van € 35.000,- opstrijken.

Screenshot_3

Fantastische recensies in de mainstream media op deze voorstelling, grote waardering van de Commissie Meijer en zelfs een massale aanhankelijkheidsverklaring van de echte fans van dit soort voorstellingen. Maar het applaus van het volk, het grote publiek, de gedupeerden, waarvoor de voorstelling was bedoeld, bleef helaas uit.

De Commissie Meijer belooft elke gedupeerde met een beschadigd huis € 4.000,- voor zonnepanelen en isolerende maatregelen. Gedupeerden met beschadigde huizen als gevolg van de aardgaswinning voelen zich dan ook politieke gevangenen, waarbij niet hun belang telt, maar een politiek belang, namelijk het duurzaamheidsbeleid van de energietransitie.

Screenshot_8

‘Aan tafel mensen’, zo kraait de Commissaris van de Koning als hij reclame maakt voor  zijn Theater van de Graai- en Dialoogtafel. ´Aan tafel!’ is wellicht een goed concept bij het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’, maar bij een veel serieuzer programma als ‘De Wereld Beeft Door ‘, blijkt deze slogan niet aan te slaan bij het grote publiek. VARA-programma’s daar sta je mee op en daar ga je mee naar bed. Maar opstaan en slapen gaan met angst en beven en financiële zorg is niet te vergelijken met wakker liggen van VARA- programma’s als ‘De Wereld Draait Door.

De dialoogtafel doet namelijk geen recht aan de belangen van de gedupeerden (schadeloos stellen en/of uitkopen), maar dient één enkel doel, namelijk het doordrukken van de energietransitie. De ingediende motie van de VVD, waarin wordt opgeroepen om de dialoogtafel uit te breiden met enkele burgers, klinkt sympathiek, maar zal niet genoeg opleveren voor de gedupeerden, zo is de inschatting.

Screenshot_6

Gemeenten, provincie en rijk beslissen, delen mee en verdelen. Dat individuele burgers meepraten, wordt alleen maar lastig en ingewikkeld gevonden. Voor de Partij voor de Vrijheid is de dialoogtafel dan ook niet meer dan een strak geregisseerde klucht voor spek en bonen van twee uitstekende regisseurs Kamp en Van den Berg, waarbij de gedupeerden het lachen uiteindelijk zal vergaan.

Afschaffen van deze dialoogtafel, opdat het uitgespaarde geld beter besteed kan worden aan schadeloosstellingen dan wel uitkoopregelingen voor gedupeerden, zou de beste optie zijn.

Screenshot_2

De première van ‘Goud Geld Weg’ van ´Het Theater van de Graai- en Dialoogtafel’ kan wat de PVV betreft dus het allerbeste worden afgeblazen en worden vervangen door een stuk dat beter past bij John Lantings Theater van het Gelag en het hooggeëerde publiek van gedupeerden, namelijk  ‘Eind Goud Al Goud’.

Kijk/luister/lees eveneens:

https://ejbron.wordpress.com/2014/01/23/video-debat-over-compensatiegelden-groningen/
https://ejbron.wordpress.com/2014/01/19/de-dans-om-de-miljarden-is-begonnen/
https://ejbron.wordpress.com/2013/12/30/oud-nieuw-links-en-de-nieuwe-wereldorde-van-duurzaamheid/

Screenshot_7

Door:
Ton van Kesteren
Fractievoorzitter PVV Groningen
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het Theater van de Graai- en Dialoogtafel

 1. koddebeier zegt:

  Zo kennen we de echte bestuurder, het electoraat en ja hoor gelukkig hadden weer een commissie, met een goed betaald baantje voor het old boys netwerk, geld verdienen aan de ellende van een ander.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Met Nieuw Links is van de Berg begonnen Nederland naar de afgrond te schuiven, met Groningen gaat hij het afmaken.
  Wat een wereld!
  Als het niet zo triest was bleef je lachen.

  Like

 3. stef zegt:

  Nog niet een keer daar een fatsoenlijk huis gezien met een scheur ! Overwegend oude krotten met reeds bestaande oude scheuren.

  Like

  • Sjaak zegt:

   Moet dat nu zijn ? Beter een oude krot en betaald als de
   riante villas van de onkompetente poppenkastpolitiker
   die hun exorbitant hoog salaris STELEN en niet verdienen !

   Like

 4. Wachteres zegt:

  Ik ben blij dat de ellende voor heel veel mensen in mijn geboorteland hier ook aan het licht wordt gebracht. [Voor degenen die het nog niet wisten, Henk en ik zijn en blijven echte Groningers, ook Vederso drukt zich uit in ons dialect en E.J. probeert het tenminste 😀 ].

  Ton van Kesteren komt, als rasechte PVV-er, niet alleen voor het belang van Nederland op, maar ook voor het belang van Groningen.

  Maar helaas, ook in onze noordelijke provincie zal blijken dat het eigen belang van onze ‘elite’
  boven het landsbelang gaat. [In dit geval, de financiële belangen van heel veel Groningers]

  Natuurlijk is het alleen maar lastig, als ‘gewone Groningers’ gaan meepraten.

  Het onderling ‘handjeklappen’ wordt daardoor maar verstoord en net als dit landelijk het geval is, wordt er uiteindelijk toch niet naar hen geluisterd.

  Het is in- en intriest dat in geen enkel opzicht de belangen van het Nederlandse volk voor onze ‘regeerders’ nog in tel zijn. Wat telt zijn de belangen van de EUSSR en de baantjes die daar, hopen zij, voor hen voor het oprapen liggen. En het zou me niet verbazen als geld uit het Midden-Oosten ook hun kant uitstroomt.

  Laten we dat voor ogen houden als we in mei naar de stembus gaan:

  PVV: onze enige hoop voor een vrij en onafhankelijk Nederland!

  Weg met de dictatoriale, communistische, alles en iedereen die het niet met hen eens is onderdrukkende EUSSR!

  Like

  • meneertje zegt:

   U hebt er niets aan, maar ik wil u toch even schrijven dat ik sterk meeleef met de ellende van de Groningers.
   Wij profiteren van hun aardgas en zij krijgen als beloning aardbevingen.

   Er zou toch ook nog wel iets goed uit kunnen voortvloeien, zoals ik al eens eerder heb gesuggereerd.

   Als de Groningers stug volhouden (en om hun stugheid staan Groningers toch bekend?!) in hun verzet tegen regeringsvoorstellen, die onvoldoende compensatie voor de ellende bieden (die ellende is eigenlijk niet eens met geld te compenseren, maar geld kan althans een begin zijn), kan dat voor de rest van Nederland de stimulans betekenen om ook eens de moed op te brengen om, anders dan alleen met woorden, in verzet te komen tegen ons opgedrongen ellende als onderwerping aan islamisering en overdracht van onze soevereiniteit aan de E.U.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres: 14.14. uur. Ik ben het geheel eens met jouw reactie, Wachteres. De politiek correcten- en de socialisten, houden ervan om spelletjes te spelen, met de belangen van de eigen bevolking! En als limburger herken ik zeer wel, hoe de mensen in Groningen, worden blij gemaakt met een “dooie mus”. Hetzelfde flikte deze REGENTEN, toen de mijnen alhier gesloten werden, er zou volgens ROOIE JOOP, goede vervangende werkgelegenheid komen. Nou, dat hebben ze geweten in Zuid-Limburg, er kwamen allerlei bedrijfjes- gevoed met soepsidie- (socialisten-remedie)- die in de korste keren ook weer weg waren, of failliet gingen. Okay, het ABP was wel goed voor de mensen daar, evenals het CBS, maar voor de rest was het niks en werd het niks meer! De politiek regeert nu in Nedrigland, met het adagium: ” VEEL BELOVEN, EN WEINIG GEVEN, DOET GEKKEN EN DWAZEN IN VREUGDE LEVEN”. Mijn sympathie gaat uit naar de Groningers!

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Meneertje en @ Tom,

   Dank voor jullie goede, bemoedigende woorden

   Meneertje, ook ik hoop dat hier uiteindelijk nog iets goeds uit voortkomt. Daarom riep ik op om op de PVV te stemmen. Ik probeerde tevens duidelijk te maken dat de problemen in Groningen feite onderdeel zijn van een grote probleem, net als u zei:

   De minachting van de ‘elite’ voor het gewone volk is evident; met hen wordt totaal geen rekening gehouden, er staan grotere belangen op het spel. En wat die belangen zijn hoef ik niet te vertellen, die worden dagelijks uitgewerkt op deze en andere sites.

   Tom, ik heb die periode waarin Limburg zijn mijnen verloor bewust meegemaakt. Veel Limburgers kwamen naar Delfzijl [mijn geboorteplaats], omdat daar in de zestiger jaren nieuwe industrieën kwamen.

   Nu is de aluminiumfabriek faiilliet en mensen die gedwongen worden ander werk te zoeken, waar dan ook, kunnen hun huis niet kwijt. Rampzalig!

   Mogen heel veel ogen open gaan voor onze boosaardige regering, die maar één ding voor ogen heeft:

   WEG MET ONS EN OP NAAR DE NIEUWE MAATSCHAPPIJ WAARIN WIJ HOOGSTENS TWEEDERANGSBURGERS ZULLEN ZIJN.

   Een ieder die [links of rechts] op een andere partij dan de PVV stemt, is mede verantwoordelijk voor de ellende die over ons en onze kinderen en kleinkinderen komt.

   Wij zijn het Midden-Oosten van de toekomst! ’t Is maar dat u het weet!

   Like

 6. Edwin Lauxen zegt:

  Sorry ik kan het niet laten 😉 http://www.youtube.com/watch?v=VtPjTWdbjdI

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s