Iran: Zoveel executies als sinds lange tijd niet meer

Screenshot_23

Hassan Rohani (kleine foto), sinds 3 augustus 2013 president van de Islamitische Republiek Iran, wordt door het naïeve Europa gezien als nieuw teken van hoop aan de duistere horizon van het Nabije Oosten. Dit beeld vertoont echter steeds duidelijker scheuren.

HaOlam bericht:

Onder meneer Rohani, de veel geprezen zogenaamde hervormer, vinden in Iran zoveel executies plaats als in lange tijd niet meer. Alleen al in januari van dit jaar vonden er meer dan 70 executies plaats. En onlangs nog werd de dichter Hashem Shaabani opgehangen. Zijn misdaad? Hij zou “oorlog tegen Allah gevoerd hebben.”

De chronologie van de gebeurtenissen volgens Wikipedia:

Op 7 juli 2012 veroordeelde een zogenaamde “revolutionaire rechtbank” Shaabani en de vier andere in februari 2011 gearresteerde personen ter dood. Het vonnis werd gemotiveerd met “muharaba” (“vijandigheid tegen Allah en zijn profeet”), “mofsed fil-arz” (“corruptie op aarde”) evenals zogenaamde activiteiten tegen de nationale veiligheid en verbreding van propaganda tegen de Islamitische Republiek. Amnesty International evenals de Duitse en internationale P.E.N.-club noemden de bekentenissen van Shaabani en Rashedi een overtreding van de internationale standaards van een fair proces.

Mensenrechtengroeperingen zoals Amnesty International en de internationale schrijversbond P.E.N. veroordeelden het proces en de executie. De bekentenissen van 11 juli 2012 werden volgens Human Rights Watch met behulp van marteling verkregen. In januari 2013 bevestigde het hoogste Iranese gerechtshof de doodvonnissen.

Op 7 december 2013 werd Shaabani samen met Hadi Rashedi vanuit de Karoun-gevangenis in Ahvaz naar een onbekende plek gebracht en vermoedelijk op 29 januari 2013 (enkele bronnen spreken van 27 januari) opgehangen. De voorgeschreven kennisgeving aan familieleden en advocaten vond niet plaats.

Als dat een gematigde hervormer moet zijn, dan is ons het verschil met een despoot vermoedelijk ontgaan. Er bestaat geen islamisme, er bestaat alleen maar islam, en die behelst de sharia. Hier heeft niet anders plaatsgevonden dan de omzetting van deze zelfde sharia.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Iran, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, Rotzakken, sharia, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Iran: Zoveel executies als sinds lange tijd niet meer

 1. Cathja zegt:

  En maar doorgaan met de islam als religie te zien! Het IS geen religie, maar een verschrikkelijk moordlustig regime, die ontelbare onschuldigen al ter dood gebracht heeft!
  Vreselijk dat velen op deze aarde nog steeds niet willen toegeven en geloven welk een groot gevaar de nu nog vrije mensen bedreigt!
  Het beste zou zijn als de islam met wortel en tak uitgeroeid zou worden! De haat jegens anders gelovigen zit zó diep bij moslims, dat ik me wel eens afvraag of ze nog wel ‘normaal’ kunnen nadenken! Heel hun denkvermogen (áls ze dat al hebben!) is en wordt vergiftigd door de boodschappen van Allah en die zogenaamde profeet. Zelfs de kleinste kinderen worden hiermee al besmet! Hele generaties kunnen we gerust als verloren beschouwen, want zelfs in ons vrije Europa gaan ze door met hun duivelse en duistere praktijken.

  Ooit zal er worden ingegrepen, en zullen ze er achter komen dat de beloofde maagden nergens te vinden zijn! De ontgoocheling zal enorm groot zijn!

  Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   Voor 1.000% mee eens, hadden NOOIT toegelaten mogen worden in onze westerse gemeenschap want het zootje heeft enkel maar geweld en ellende gebracht, barbaars geweld.

   Like

 2. “het naïeve Europa”?? Ik weet een aantal andere synoniemen: Achterlijk, Oerdom, Onnozel, Eurofiel, Bespottelijk. Weten jullie er meer?

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Kijk maar lekker toe Nederland !
  Sharia staat al voor de deur !
  En de troyaner zijn de moskeen !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Nee, had iemand dan ook nog op verbetering gehoopt? Vanwege die Rohani? IK geen moment, ben je gek! Het was weer een tulbandman, dus dan weet je het wel. Dacht ik. Maar wie het dan dan ook nog steeds niet weet -niet weten wíl: Juist, Links. ZIJ zijn het, die hier de praatjes in de media strooien: Dictator verjaagd door Moslimbroederschap? Oh, geweldig, nu breekt de ‘Arabische Lente aan! Nieuwe president in Iran? Oh, fantastisch, die Rohani schijnt véél gematigder te zijn dan de vorige…… Hou toch op! Islam is Islam en de uitkomst is elke keer weer beroerder. Maar als Links dat toe zou geven,zou het er ook niet meer omheen kunnen, dat met dit deel van de wereld geen vreedzame coëxistentie te voeren valt. Dat het westen zich van ze zou moeten distantiëren en zich minstens zou moeten afvragen of het wel verantwoord is, zoveel moslims binnen de westerse grenzen. En dat WENST Links zich niet af te vragen.
  Alleen, met elke nieuwe bejubeling van iets islamitisch maken ze zich elke keer weer iets belachelijker, op die manier.

  Like

 5. Jean zegt:

  Met barbaren gaat men nooit aan een tafel zitten en onderhandeld men nooit.
  Opruimen die smeerlapperij is de boodschap.

  Like

 6. Jan zegt:

  Executed For ‘Waging War on Allah’
  An Iranian poet and human rights activist was hanged in an unidentified prison on January 27, according to the Iran Human Rights Documentation Center.

  The charges against the 32-year-old poet, Hashem Shabaani Nejad, were listed as “waging war on God,” being an “enemy of God,” spreading “corruption on earth,” and threatening “national security.” He was arrested in early 2011 and spent his time in prison until his order of execution came.
  http://www.frontpagemag.com/2014/majid-rafizadeh/executed-for-waging-war-on-allah/

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Gustave Flaubert, had het goed gezien en verwoord toen hij zei: ” Ik eis in naam der mensheid, dat de Zwarte Steen verbrijzeld, en het gruis ervan in de wind verstrooid, Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dat is de manier het Fanatisme der Islam te ontmoedigen”. Hieraan hoeven we niets toe te voegen!

  Like

 8. Rick zegt:

  Aan de andere kant…
  Het starten van een kraanverhuurbedrijf lijkt mij een lucratieve investering 😉
  **gaat knutselen aan een méér-armig voertuig**

  Like

 9. De Paus zegt:

  Het doet mij denken aan het bericht dat vele jaren geleden in het nieuws was. Er waren toen ook vrij veel executies in Iran. Op een gegeven moment waren de kaartjes op, u weet wel die labels met de naam van de persoon erop, die met een touwtje aan de grote teen van het lijk worden bevestigd. De executies gingen gewoon door, ze schreven de naam van de overledene bij gebrek aan labels wel met een viltstift op zijn voetzool.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Er is geen regime die zoveel doden op hun geweten heeft, en Tom, die Zwarte Steen? Daar moet een bom op en wel meteen. Kon ik hem er zelf maar opgooien. Ik snap er niets van dat er zulke mensen op aarde bestaan, wat een vreselijk soort volk is het, ik denk het meest vreselijkste volk dat ooit heeft bestaan, en ze vergiftigen alles, maar dan ook alles. En vanuit hun z.g. geloof, nou ik geloof nergens in, alleen in mijzelf en in mijzelf genoten. In mijn vredelievende mijzelfgenoten. Vrede!!!!

  Like

 11. Of je nu aan een kraan opgehangen wordt of dat je LANGZAAM GEWURGD wordt, HET IS DE ISLAM DIE DOODT !
  Wat een hypocriete K…..zakken in de MSM voor wat de gebeurtenissen in de Centraal Afrikaanse Republiek betreft. Moslims mogen honderden christenen vermoorden. Klein bier.
  De christenen zijn het zat en doen wat terug en de wereld is te klein. Dan is het ineens genocide op de moslims.
  Het is te hopen dat in de andere Afrikaanse landen de Christenen zich ook niet zomaar af laten slachten.
  Daar kunnen wij moed uit putten want hier valt in de toekomst ook nog veel te doen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik heb me zeer geërgerd aan de woorden van een verslaggever over de genocide, gepleegd door christenen op moslims: “als dit zo doorgaat, blijft er geen moslim meer over”. Dit soort uitspraken doen mij in grote woede ontsteken! Wanneer horen we woorden van dezelfde strekking, maar dan richting de christenen? Nooit!
   Walgelijke, eenzijdige berichtgeving! Laten de christenen zich maar bewapenen en hun mensen beschermen. Er zijn er al veel teveel gedood door dat moslimtuig!!

   Like

 12. Tempelier. zegt:

  Tjee wie trapt er nu in de mierzoete woorden van een moslim, Amerika ? face palm.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s