Denemarken verbiedt religieuze slacht

Screenshot_34

Moslims en joden die hun vlees ritueel willen laten slachten kunnen vanaf maandag niet meer terecht in Denemarken. Het land doet onverdoofde slacht in de ban.

Daarmee is Denemarken het vijfde Europese land met een verbod. Opmerkelijk genoeg kwam de beslissing tot stand zonder veel politieke strijd. Het verbod is niet vastgelegd in een wet, maar in een uitspraak van het ministerie.
Voorheen konden slachthuizen een ontheffing aanvragen als ze vlees halal of koosjer wilden produceren. Ze moesten dan wel direct ná het slachtmoment verdoven. Aan die ontheffingen komt nu een einde.

Lees verder>>>
(h/t Peter Selie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Islam, Jodendom. Bookmark de permalink .

15 reacties op Denemarken verbiedt religieuze slacht

 1. Monalisa zegt:

  Hier loopt nederland mee op achter, Denemarken Het land doet onverdoofde slacht in de ban.we kunnen nog wat leren van die Denen.

  Like

 2. Wans Horst zegt:

  In het artikel staat dat een parlementariër van mening is dat “‘religieuze minderheden … respect” verdienen. Ik kan met alle mogelijke intelligentie die ik bezit geen reden bedenken dat religieuze minderheden” respect verdienen enkel en alleen omdat zij religieuze minderheden zijn, waarbij zeker aan de kant van de moslims nog een hoop vraagtekens gezet kunnen worden of de islam überhaupt wel een religie is, daar het meer weg heeft van een dictatuur, net als de EU.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Het begin is er. Nu nog de import van halal vlees verbieden.
  Een der leiders noemt dit het afbrokkelen van een religie?
  Religies die dieren martelen zijn geen religies.
  Einde discussie.
  En bevalt hen dit niet dan rest hen maar en ding, opsodemieteren uit Europa.
  Wij hebben hen namelijk niet nodig.
  Zij ons wel, als is het maar om ons economisch en sociaal naar de afgrond te helpen.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Gelukkig maar, mijn dag begint goed.

  Like

 5. Jean zegt:

  Hopelijk neemt elk land onafhankelijk deze beslissing en wordt die beestachtige barbaarse rituele doding verboden, dat die acHterlijke geen enkel verschil maken tussen een schaap en een mens weten we al langer en dan vraagt dergelijk zootje barbaren ook nog respect?
  Van wie gaan ze dat wel krijgen?
  Van ons grondgebied met die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij is de boodschap, stemrecht afnemen, dubbele nationaliteit afnemen, kunnen ze niet zorgen voor zichzelf of hebben ze een strafblad of zijn illegaal dan heeeeel snel met dat zootje voorbij de eerste grenspaal.
  Ons komt dat barbaarse gedoe de strot uit. Onze vrouwen en dochters zijn niet veilig, onze schapen zijn niet veilig, onze kinderen zijn niet veilig, dus politiekers is het jullie verdomde plicht te zorgen voor onze veiligheid, daar worden jullie voor betaald, niet om met een turk aan een waterpijp te hangen.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Dierenrechten zijn belangrijker dan godsdienst

  Zo is het!

  Goede zorg voor dieren is een kwestie van moraal en ook dieren zijn schepselen van God. Nu nog het ritueel van besnijdenis (jongens en meisjes) aanpakken. Van het lichaam van kinderen moet je afblijven maakt niet uit tot welk geloof, ideologie of sekte je behoort. Ook het doorschuiven van de besnijdenis van jongens op latere leeftijd moet niet gestimuleerd worden met het argument dat ze dan zelf kunnen beslissen want dat is je reinste bull-shit. De geest kan zoals we weten vanaf zijn jongste dag gemasseerd worden in een bepaalde richting.

  Like

 7. meneertje zegt:

  Goed zo. En dan nu nog de moed opbrengen om op een nog belangrijker en gevoeliger punt in te grijpen; de jongensbesnijdenis (meisjesbesnijdenis is al lang verboden). Die zou uitsluitend op verzoek van de jongen zelf (die minstens 18 jaar zou moeten zijn) toegestaan mogen worden.

  Dit punt is extra gevoelig, besef ik, omdat niet alleen de islam doch ook de joodse godsdienst dit mensonwaardig ritueel kent.
  Je moet (zeker op dit log!) uiterst voorzichtig zijn met iets ongunstigs over joden te schrijven.

  Het merkwaardige is dat “joods” niet alleen een godsdienst is, maar nog iets meer, dat ik niet kan benoemen.
  Een voorbeeld: toen ik besloot uit het katholieke geloof te stappen (en dat ook liet registreren) was ik niet katholiek meer. Punt, uit.
  Niemand zou op het idee komen mij b.v. “een seculiere katholiek” te noemen. Ik koos er voor atheïst te zijn en ik was dus atheïst. Klaar.
  .

  Maar als een jood niet meer in de joodse geloofsleer (en de bijbehorende rituelen, waaronder de genitale verminking van jongens) gelooft, blijft men hem toch een jood noemen. Een “seculiere jood” of zoiets. Waarom niet gewoon, zoals een afgevallen katholiek die nergens meer in gelooft, “atheïst” of zoiets?

  Daarom vind ik het altijd zo moeilijk iets over joden te schrijven. Natuurlijk verfoei ik de holocaust, ben ik vóór Israël, beschouw ik de Palestijnen als vijanden en geloof ik geen woord van hun propaganda.

  Maarrrr… met de joodse godsdienst blijf ik het moeilijk hebben. Ik ben in gedachten tegen alle godsdiensten, maar ik denk dat zij het volle recht van bestaan hebben, omdat in een democratie iedereen mag geloven wat hij wil.
  Behalve de islam, omdat dat een moordlustige ideologie is die met geweld de wereldheerschappij nastreeft.
  De joodse godsdienst vind ik toch kwalijker dan andere (op de islam na dus), alleen maar om die afschuwelijke genitale verminking die tot haar rituelen behoort.
  Als de gelovige joden die ooit uit hun repertoire zouden schrappen, zou ik over de joodse godsdienst hetzelfde denken als over andere: “Mijn geloof is het niet, maar jullie gaan je gang maar.”

  Like

 8. jans zegt:

  De meeste mensen zouden geen vlees meer eten als ze het dier zelf moesten slachten. Zowel verdoofd als onverdoofd, het is en blijft bloedig. Misschien is vlees importeren vanuit Israel wel een optie. Ja, en dan zou ik het vooral uit een Joodse nederzeting in de door de palestijnen bezet gebied importeren 🙂

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Tsja er is geen verschil tussen de halal of koosjer rituele slacht mijns inziens, het rituele slagers mes in de handen van deze dieren beulen snijdt de halzen van deze ongelukkige dieren door en zij bloeden op een verschrikkelijke wijze dood. Thans dik 2000 jaar later is de schijn elite van mening dat onverdoofd slachten een gegeven moet zijn door dat de achterban daar op aan dringt, dus zonder enige vorm van voortschrijdend inzicht dat er één wetgeving is die de rituele halal of koosjer slacht gevrijwaard moet blijven. Nog even iets om onder aandacht te brengen dat ik tegen halal of koosjer slacht ben wil dat NIET zeggen dat ik tegen Israël ben, en ook GEEN voorstander ben om Israëlische producten te boycotten, eveneens doe ik Niet aan mee om de Israëliërs te bashen op een of andere manier, dus deze halal of koosjer rituele slacht staat daar HELEMAAL buiten. Alleen al het beeld voor ogen dat een haatbaard met een bebloed mes in hun handen is een tenenkrommende bezigheid die ik het liefst wil voorkomen, want na de dieren zijn de burgers aan de beurt. Wat ik wel een meer had gepropagandeerd is dat de mensen die naar de Efteling gaan dat zij alleen halal snacks kunnen kopen er is geen keuze mogelijk, evenmin wordt in het vlees-schap van de supers geen vleesproducten gevonden met een etiket met daarop de tekst dat dit een halal product is. Zover is het in Nederland gekomen dat halal vlees producten eveneens door de strotten van de burgers wordt gedrukt, en waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind.

  Like

  • Banderes zegt:

   Tsja, beste Peterselie… gelieve mij toe te staan op te merken dat er -in weerwil van uw stelling- toch wel een zeer in het oog springend verschil is tussen “halal” en “koosjer” slachten: met name het feit dat bij halal slachten het slachtvlees door middel van een kreet “allahuakbar” (of zo iets) door de slachter wordt opgedragen aan hun maangod allah. Alleen al die reden is voor mij genoeg om deze producten te weigeren.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Goed dat je dat zegt Banderes, neem het gewoon aan van jou, de details van deze smerige slacht methode wil ik liever niet weten, want dan gaat de haat mij overheersen tegen deze vermaledijde woestijn nomaden.

    Like

 10. treintrien zegt:

  Ben ik nou de enige die het raar vind dat in de oude methode alreeds gedode dieren alsnog verdoofd moesten worden?
  Voor de rest een goeie zaak, dat er nou tenminste een (haram) schaap over de dam is 😉

  Like

 11. Zo hoord het ook
  zij zijn geen baas in andermans land en dan moeten zij doen wat er opgelegd wordt..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s