‘Even wennen’; Donner waarschuwt kabinet voor aantasting rechtsstaat

Screenshot_14

‘Een beetje onwennig’, zo karakteriseerde oud-minister Piet Hein Donner zijn eerste publieke optreden als vicevoorzitter van de Raad van State. In Den Haag presenteerde hij het jaarverslag van de Raad over een periode waarin hij zelf nog minister van Binnenlandse Zaken was.

Nadat oud-vicevoorzitter van de Raad van State Herman Tjeenk Willink 14 jaar lang verantwoordelijk was geweest voor het jaarverslag was het nu de beurt aan zijn opvolger Donner. Die verklaarde dat het allemaal wat ‘onwennig’ was, omdat hij pas sinds februari actief is bij de Raad en dus niet betrokken is geweest bij de adviezen die de Raad in 2011 gaf.

‘Ik weet natuurlijk dat er één vraag is die u op de lippen brandt’ zei Donner tegen de verzamelde pers. ‘Hoe is het om advies te geven over voorstellen die je als minister zelf hebt ingediend?’ Donner gaf meteen het antwoord. ‘Wees gerust, op één advies na – dat ging over de gemeentelijke basisadministratie – waren alle adviezen afgehandeld toen ik aantrad als voorzitter.’

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op ‘Even wennen’; Donner waarschuwt kabinet voor aantasting rechtsstaat

 1. luckybee zegt:

  Nederland is zind de Bezetting door Napoleon nooit meer terug naar een rechtstaat.Bij ons gelden nog steeds de wetten van de despoot napoleon Bonnaparte.Verbaasd me niet dat het een rotzooi wordt.

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Donner liegt: als vice-voorzitter heeft hij positief gereageerd op het verstrekken van inkomensgegevens door de inspecteur van de belastingdienst aan derden als woningbouwverenigingen. Dit om de door Brussel aangereikte Huurwet gestalte te geven. Daarnaast heeft hij de Huurwet die, tegen de tot nog toe geldende gewoonte in, geen beroepsprocedure kent, niet als in strijd met de Grondwet afgekeurd.

  Het is daarom een gotspe dat juist hij aangeeft dat de rechtstaat onderuit gaat: hij is bron van het rechtsverval. Dat hij de belangrijkste functie van ons land bekleedt is buitengewoon onaangenaam voor een ieder die in recht gelooft.

  Overigens is hij ook degene die zich neerlegt bij de sharia, mocht dit land ooit een islamitische meerderheid kennen.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Inderdaad even wennen………………………slik………………Donner maakt zich zorgen over de aantasting van de rechtsstaat, want b.v. als de Europese Unie zegt 3 % norm begrotingstekort, moeten wij er ons ook aan houden………………………….

  EU is geen rechtsstaat……………….Nederland wel

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Wat zit die halve gare uit zijn nek te lullen.
  Hij was toch de overtuiging toegedaan dat bij tweederde meerderheid het mogelijk moest zijn om de Sharia in te voeren.
  Waar hij die tweederde meerderheid vandaan wil halen weet Ik niet maar hij zal niet een referendum bedoelen want daar heeft de zogenaamde elite niks mee op.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  O ja, deze Donner, van de club CDA, de club die moslims toelaat! Deze CDA mastodont is volkomen ongeloofwaardig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s