Barroso dreigt Schotland met EU-uitsluiting

Screenshot_7

Het zou “extreem moeilijk” voor Schotland worden om in de EU te blijven als het zich afsplitst van Groot-Brittannië, zei de chef van de Europese Commissie, José Manuel Barroso. Hieraan zouden de Schotten moeten denken als ze over zeven maanden gaan stemmen over hun onafhankelijkheid. De minister van Financiën van Schotland vindt de uitlatingen van Barroso “absurd”.

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, waarschuwt de Schotten voor de afsplitsing van Groot-Brittannië. Daardoor zouden zij de voordelen van de EU kunnen kwijtraken. Over zeven maanden gaan de Schotten naar de stembus om erover te stemmen of Schotland een deel van Groot-Brittannië dient te blijven of het 300-jarige bondgenootschap dient te verlaten.

Nog nooit zou een afvallige natie in de EU zijn gebleven, zei Barroso tegen de BBC. Hij zou zich niet willen mengen in de beslissing van het Schotse en Britse volk. Maar een onafhankelijk Schotland zou voor een EU-toetreding de ondersteuning van alle lidstaten moeten krijgen. Dat zou “extreem moeilijk” zijn, citeert de Financial Times Barroso.

“We hebben gezien dat bijvoorbeeld Spanje zelfs tegen de erkenning van Kosovo was. Dit is in zekere zin een gelijksoortig geval, omdat het een nieuw land is en ik denk dat het extreem moeilijk, zo niet onmogelijk wordt.”

De Schotse minister van Financiën John Swinney noemde Barroso´s uitlatingen “absurd”. Er zouden geen aanwijzingen bestaan dat een lidstaat een veto tegen het lidmaatschap van Schotland zou gebruiken – ook Spanje niet.

De Spaanse regering wil geen precedent scheppen door het Catalonië gemakkelijker te maken zich af te splitsen van Spanje. De meerderheid van de Catalanen is in de peilingen voor een afsplitsing (meer hier).

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken wilde zich niet uitlaten over een mogelijk veto van Spanje tegen een Schots EU-lidmaatschap. Hij zei echter dat Schotland en Catalonië “fundamenteel van elkaar verschillen”.

Ook de Britten hebben de Schotten gedreigd: De onafhankelijkheid van Spanje zou Schotland jaarlijks 4,5 miljard euro kosten (meer hier).

Screenshot_6

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Groot-Brittannië, Schotland, Spanje. Bookmark de permalink .

10 reacties op Barroso dreigt Schotland met EU-uitsluiting

 1. Tempelier. zegt:

  Dreigen en dreigen. Het ware gezicht van het EU-gezwel.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tempelier: 16.51. uur, op 17/2. O maar dat dreigen, dat hebben ze net als hun grootste vrindjes, de HAATBAARDEN! De EU en de ISLAM een goor stinkend VERGIF!

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Is deze man nog wel van deze tijd???

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, maar dat is de EU in haar geheel niet. -Per slot van rekening is de Sovjet-Unie óók opgedoekt.
   Beetje laat met het experiment, Dames en Heren van de Enge Unie!

   Like

 3. luckybee zegt:

  Kan die vent nog iets anders als alleen maar dreigen?

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Een oorlogszuchtige EU, daar wil je toch niet bij horen.
  Maak de stap om ook geheel los te komen van de EU, de EU wordt een armoedig zooitje.
  Denk maar hoe het communisme de Oostbloklanden arm heeft gehouden.
  Na u volgen er meer, sluit handelsverdragen af met niet EU landen zoals met Noorwegen, IJsland, Zwitserland, de Gemenebest landen en praat alvast met de Ukip in Engeland.
  Schotland zorg dat je los komt van de EU en het gaat je goed.
  Nu Nederland nog en daarna volgen er meer.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Kijk, deze RODE MARXIST BAROSSO, laat zijn werkelijk satanische gezicht zien! Ieder volk dat zelfstandig van de eussr wenst te leven en geregeerd wil worden, zullen de rode fascisten van Brussel dreigen. Dat hebben ze gemeen met het NAZI REGIME! Ergo et ego, de eussr is de voortzetting van de plannen van Adolf Hitler!

  Like

 6. fleckie zegt:

  Was het Duitse NATIONAAL-SOCIALISME onder HITLER niet.puur kapitalistisch?( andere landen werden door de DUITSERS bijna helemaal “leeggezogen)”. Behalve dan de MEEHEULERS,(NSB’ers. en. de MOFFEN zelf, hoefden men geen tekort- angst te hebben,doordat. ze MEER. “BONNEN”! ter beschikking kregen(en hadden)

  Like

 7. Q zegt:

  …Nog nooit zou een afvallige natie in de EU zijn gebleven, zei Barroso tegen de BBC…

  Niet zo gek natuurlijk. In de paar jaartjes dat de Enge Unie nu bestaat is er ook nog nooit een afvallige natie geweest.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Toevallig zat Ik net met een vriend uit Glasgow te praten en die vertelde me dat de kans 50/50 is dat de Schotten eruit stappen.
  De werkelijke dienst word naar zijn mening uitgemaakt door de Katholieke en protestantse partijen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s