CIDI-commentaar: ETHIEK

Screenshot_10

Er is iets zwaar mis met de wereld. Een bewijs: in Trouw stellen Willem Aldershoff, ‘adviseur EU-beleid Israël/Palestina’, en ‘deskundige’ in Europees recht Michel Waelbroeck, open en bloot het bestaansrecht van Israël als staat voor het Joodse volk ter discussie. Ze gaan daarmee voorbij aan het zelfbeschikkingsrecht waar ook het Joodse volk recht op heeft.

Nederlandse bedrijven als Vitens en PGGM zien het ineens als hun ethische plicht om, na overleg met ons ministerie van Buitenlandse Zaken, activiteiten in Israël te staken. Ze schermen met begrippen als ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘ethisch entrepreneurschap’.
Wijs mij een andere plek op de wereld aan waar de koopman zo principieel aan de kant wordt gezet ten faveure van de dominee. “Roomser dan de paus”, noemde ik dat in een bijeenkomst met PGGM waar een brede, eendrachtige Joodse vertegenwoordiging haar grieven uitte over PGGM’s terugtrekking uit vijf Israëlische banken.

De pijlen die op de Joodse staat worden afgevuurd, herinneren aan de woorden van een niet-Israëlische diplomaat in Israël: “This is not about facts anymore, this is about image.”

Lees verder>>>
(h/t Katan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Appeasement, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland. Bookmark de permalink .

Een reactie op CIDI-commentaar: ETHIEK

  1. aquarius4422 zegt:

    De antisemieten zitten overal, in de top van de bedrijven , in onze regering, in de kerken, bij de politieke partijen.
    Het is om te kotsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s