In Duitsland gaan steeds meer €-ogen open. Wie volgt?

Screenshot_21

Sarah Wagenknecht, vicevoorzitter van “Die Linke”

(Door: trias politica)

Volgens vicevoorzitter van Die Linke, Sarah Wagenknecht, moet de euro worden afgeschaft, omdat deze de splijtzwam is van ‘Europa’.

Deze stap is opvallend, want hiermee sluit ‘Die Linke’ zich aan bij de professorenpartij Alternative für Deutschland (AfD). Vorige week zondag besteedde ik al aandacht aan een conflict binnen de derde grootste partij van Duitsland, Die Linke. Naar verluidt ging het toen om het schrappen van een EU-kritischa passage in de preambule van het partijprogramma. Afgelopen zaterdag was in Hamburg het partijcongres en daar werd die kwestie beslecht: ‘Disziplin’ hersteld. Nu zijn de ondubbelzinnige uitspraken van Wagenknecht over de euro evenwel belangrijker. Enkele van haar uitspraken:

“Die europäische Gemeinschaftswährung solle abgeschafft werden – der Euro spaltet Europa. So wie der Euro eingeführt wurde, funktioniert er nicht, sondern spaltet Europa. Denkbar sei ein “neues Währungssystem mit stabilen Wechselkursen und Kapitalverkehrskontrollen”. Diese EU bediene vor allem die Interessen der großen Unternehmen und Banken. Die Linkspartei wende sich gegen “eine Integration, die den Wohlstand der Mehrheit in Europa senkt”. Ganze Länder würden entmündigt und in den sozialen Abgrund gestürzt.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Duitsland, euro, Eurocrisis, Europeanisering, EUSSR, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op In Duitsland gaan steeds meer €-ogen open. Wie volgt?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Het is wel interessant. En ook weer niet. Vergeet niet, dat het uiteindelijk van die Linke komt, waarmee de meesten van ons beslist geen affiniteit zouden hebben, als ze er mee te maken kregen.
  De SP bij ons is eveneens Euro-kritisch. Maar zou U alleen daarom SP gaan stemmen?
  Zo niet, dan moet je je afvragen, wat we er in de praktijk aan hèbben.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Wat heeft ze om haar hals?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nu je het zegt……..Davidsster, dacht ik eerst, maar als je heel goed kijkt, zijn het niet twee driehoeken (6 punten) door elkaar, maar twee vierkanten. (8 punten).
   Die ken ik niet. Het is ook geen Pentagram (5 punten.)
   Wie weet is het wel een communistische ster of zoiets.

   Like

 3. Wachteres zegt:

  Blijkbaar gaan in Duitsland de ogen van de ‘elite’ eerder open dan die van het gewone volk.

  Bij de laatste verkiezingen heeft men weer massaal op de CDU gestemd, ‘Alernative für Deuschland’ is niet eens door de kiesdrempel gekomen.

  Hoogst merkwaardig dat de weerstand tegen de EUSSR in ons buurland zich op deze manier ontwikkelt.

  Bij ons in de buurt gelooft men nog steeds dat ‘Europa’ zoals het zich nu laat zien en de Euro dus, goed zijn voor Duitsland. Dat wordt hen door Angela verteld.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Nou nee, niet op die manier. Die Linken willen zo wat minder radicaal overkomen om zich in te likken. Ze willen mee in de regering. Dat komt uit het artikel niet te voorschijn. Dat kun je ook niet weten, als je er niet midden in zit. Maar dan zou men wat meer moeten rechercheren.

   Like

 4. Trias Politica zegt:

  Nemesis, onzinnige opmerking. Volgende regering is pas over 5 jaar aan de orde in Duitsland. Essentie is de uitspraken van Wagenknecht vóór het partijcongres. Daar gaat het om.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s