De loyaliteitscrisis van de huidige politici

Screenshot_4

Vele mensen vragen zich af hoe het toch komt dat onze huidige politici zoveel ‘blunders’ maken of zo ‘onverstandig’ zijn, omdat ze Nederland en haar bevolking vaak benadelen. Maar onze politici zijn vaak verre van ‘onverstandig’. Zij hebben gewoon een loyaliteitsprobleem, wat voortkomt uit de Europese Unie.

Vóór de Europese Unie werkte onze parlementaire democratie als volgt: Het volk koos een parlementaire volksvertegenwoordiging en deze diende een regering te vormen om het land zo goed mogelijk te besturen. Het Nederlandse parlement was in essentie het hoogst mogelijk haalbare politieke orgaan. Men deed er dan ook alles aan om in dit orgaan te komen en te blijven zitten. De regering had hiervoor de goedkeuring van de bevolking nodig en deed dus z’n best om de Nederlandse bevolking tegemoet te komen in haar wensen en belangen.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op De loyaliteitscrisis van de huidige politici

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, dàt hadden we intussen zo langzamerhand wel begrepen…..hier althans.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Er is een tijd geweest dat de bestuurders in Den Haag de wil van het volk uitvoerden. Vevolgens brak er een tijd aan dat de bestuurders het volk gingen vernaggelen. En nu leven we in een tijd dat die bestuurders op hun beurt ons niet alleen vernaggelen, en ook zelf niets meer te vertellen hebben, doordat Brussel alles en iedereen aan het vernaggelen is. Ten koste van kapitale bedragen die door de inwoners der lidstaten opgehoest moeten worden. Gelijk de plaatselijke bus lijndienst. Overal zie je bijna lege stadsbussen rondrijden, maar volgens de plaatselijke politiek moeten die bussen blijven rijden vanwege het openbaar belang. Dat dit ons dit veel weggegooid belastinggeld kost, daar wordt niet naar gekeken. Wat in het klein gebeurt, gebeurt ook in het groot. Micro kosmos en Macro kosmos. Die bus lijndienst MOET en de E.U. MOET. Die zombies die allang gestorven hadden moeten zijn, worden met zware belastingmaatregelen eeuwig in leven gehouden.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   citaat : Er is een tijd geweest dat de bestuurders in Den Haag de wil van het volk uitvoerden

   ikkes : kan u dit tijdperk wat nauwkeuriger omschrijven svp.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  De meeste van de Nederlandse politici zijn vergeten wat ze zijn namelijk volksvertegenwoordigers, ze vertegenwoordigen alleen zichzelf en hun partij met het achterbaks gekonkel van achterkamertjes politiek. Voor de verkiezingen is het vooral veel beloven.
  Maar als ze éénmaal op het pluche zitten zijn ze dat al vrij snel vergeten.

  Like

 4. fleckie zegt:

  Moeten zij. ook “KLOKKEN” ?!” Bij BINNENKOMST.”en ” VERTREKKEN”?,!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s