Een explosie in Libanon vlakbij het Iraanse Culturele Centrum in Beiroet waarbij op zijn minst vier mensen werden gedood (+ video-update)

Screenshot_19

De Libanese brandweer probeert een brandende auto te blussen op de plaats van de explosie

Een explosie in Libanon vlakbij het Iraans Culturele Centrum in Beiroet waarbij op zijn minst vier mensen werden gedood De explosie vond plaats in een buurt van de Libanese hoofdstad waar vooral soennitische  moslims wonen. Het lijkt erop dat een autobom en een motorfiets gevuld met explosieven de oorzaak zijn. De enorme explosie  vlakbij het Iraans Cultureel Centrum in een zuidelijke wijk van Beiroet  heeft op zijn minst aan vier mensen het leven gekost en 19 anderen verwond.

De explosie in de hoofdstad van Libanon schijnt veroorzaakt te zijn door een autobom en een motorfiets, volgeladen met explosieven. De  Abdullah Azzam Brigades, een groepering die  verbonden is met  al-Qaida, heeft via Twitter de verantwoordelijkheid opgeëist. Het gebied is een  Hezbollah bolwerk. In november vonden er bomaanslagen plaats, die gericht waren tegen de Iraanse ambassade. Veiligheidsambtenaren zeiden anoniem dat de explosie woensdagmorgen in de wijk  Beir Hassan heeft plaatsgevonden. De Libanese tv-zender  al-Mayadeen zei dat de explosie vlakbij het Iraans Cultureel Centum en de ambassade van Koeweit plaatsvond. Een tv-reportage liet zien dat er verscheidene soldaten en brandweerauto’s in de straat waren. Een gewonde man werd op een brancard weggedragen en twee mannen brachten een meisje in veiligheid. Overal lag  glas en werden gebouwen beschadigd.

Er is in de afgelopen maanden  een golf van bomaanslagen uitgevoerd in verband met de oorlog in het naburige Syrië. Deze hebben tientallen doden veroorzaakt en nog meer gewonden.

Radicale soennitische radicale islamieten hebben Hezbollah beloofd op Libanese grond aan te vallen als vergoeding voor de steun die de Alawieten (een sjiitische groepering) geeft aan president Bashar al-Assad in zijn oorlog tegen de soennitische meerderheid.

Bron:
www.theguardian.com

Vertaald uit het Engels door:
Ben Heavem
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hezbollah, Iran, Islam, Libanon, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een explosie in Libanon vlakbij het Iraanse Culturele Centrum in Beiroet waarbij op zijn minst vier mensen werden gedood (+ video-update)

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ah, het is weer zo ver, hoor: Ze zijn elkààr weer eens aan het afmaken.
  Ga je gang, jongens, niet van dat benauwde……! – Waren de christenen soms even op, in jullie contreien?
  Mag geen verbazing wekken!
  Maar zoals gezegd: Ga je gang! Wie er het eerste het loodje legt is ons hiet volkomen om het even!

  Like

 2. Net een kind die in het zwembad springt en op zijn of haar kont in het water belandt en schreeuwt; “Bommetje…”! Zo zijn de berichten soms van E.J. Bron als er weer zelfmoord- of bomaanslagen worden gemeld door de ‘vredelievende’ moslims. Eigenlijk schreeuwen de moslims ook; “Bommetje…”! Bij de kinderen is het een spelletje, bij de moslims kost het onschuldige mensenlevens.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik kan het alleen maar toejuichen dat die moslims van welke ‘richting’ dan ook elkaar uitmoorden… dat stopt wellicht de stroom van dit soort idioten deze kant op! Ik zou zeggen ga vooral zo door, sunni, alevieten, soennieten, ff flink doorwerken en dan bewijzen jullie, de hele wereld, toch nog een keer een dienst! Maar die islam met die volgelingen ervan zal met wortel en tak ‘verwijderd’ dienen te worden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s