Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken teleurgesteld in de “Palestijnen”

Screenshot_3

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is teleurgesteld over de anti-Israëlische propaganda van de “Palestijnen”. Dit werd bekendgemaakt na een ontmoeting van Kerry met de Palestijnse president Mahmoud Abbas en chef-onderhandelaar Saeb Erekat woensdag in Parijs. Tegelijkertijd meldden Israëlische media dat Kerry van Israël een bouwstop zou eisen in kleine joodse “nederzettingen” buiten de grote. Deze grote “nederzettingen”, waaronder Ma´ala Adumim voor de poorten van Jeruzalem, dienen bij een vredesakkoord bij Israël te komen. De Israëlische regering heeft tot nu toe nog geen commentaar gegeven op deze meldingen.

De Palestijnse chef-onderhandelaar Saeb Erekat was de afgelopen weken opgevallen door ruwe verbale aanvallen. Zo beweerde hij bijvoorbeeld dat minister-president Netanyahu van Israël de Palestijnse president Abbas zou willen laten vermoorden. Verder was van hem nog te horen dat Israël een militaire invasie van Gaza zou voorbereiden om de Amerikaanse vredesplannen te verstoren. En tenslotte had Erekat aangekondigd dat de “Palestijnen” wereldwijd tot een boycot van Israël zouden oproepen als de gesprekken mislukken.

Een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei nu dat de uitlatingen van Erekat aanleiding tot zorg zouden zijn. Diens persoonlijke aanvallen zouden weinig behulpzaam en teleurstellend zijn. Het gesprek tussen Kerry en Abbas bracht blijkbaar geen enkele vooruitgang. De Palestijnse president weigert blijkbaar nog steeds om Israël als joodse staat te erkennen. Ook houdt hij er aan vast dat Oost-Jeruzalem onderdeel moet worden van een Palestijnse staat (dus inclusief de Klaagmuur, de heiligste plaats van het Jodendom). Volgens Palestijnse officials gaat Abbas er ook niet op in om slechts weinig vluchtelingen en hun nakomelingen een symbolisch recht op terugkeer naar Israël toe te staan. Abbas eist het recht om in Israël te leven voor miljoenen “Palestijnen” in de buurlanden.

De onderhandelingen zouden volgens de Amerikanen eind april afgesloten moeten zijn. “We zullen deze termijn met geen minuut verlengen”, zei Saeb Erekat. Het mislukken van de gesprekken zou volgens Erekat leiden tot de instorting van de Palestijnse Autoriteit. Israël zou dan gedwongen zijn de zogenaamde “Westbank” over te nemen – “en dat wordt zeer akelig voor Netanyahu”, dreigde de Palestijnse onderhandelingsleider.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Arabieren, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken teleurgesteld in de “Palestijnen”

 1. aquarius4422 zegt:

  Kerry is de hofnar van Obama.

  Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  Israel IS de westelijke Jordaanoever, van noord tot zuid, tot in het westen, de Middellandse Zeekust. Kijk maar op de kaart. En er wonen heel wat vrije pastelijnen (..) die het in dat (hun) land beter hebben dan bij alle buren. Stuur die Abbas toch naar een kuuroord, om wat af te slanken. Laat dat de laatste subsidie zijn aan deze dief, die minstens 0,1 miljard op zijn Zwitserse bankrekening heeft staan.

  Like

 3. dgneree zegt:

  chantage weer zoals gewoonlijk. Dat lijkt de enige manier van onderhandelen te zijn voor moslims. Dreigen en chanteren.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Laat de Palestijnen toch naar “de filistijnen gaan”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s