België wil af van ‘arme’ Nederlanders

Screenshot_1

Volgens Ernould is de verscherpte controle niet strijdig met het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie. ‘Het doel van de EU-richtlijn is vrij verkeer, en niet dat mensen gaan shoppen tussen sociale systemen. In het verleden zijn er veel personen die geprofiteerd hebben van onze sociale voorzieningen. België kan zich zo’n sociale druk niet veroorloven.’

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op België wil af van ‘arme’ Nederlanders

 1. Monalisa zegt:

  Martien Pennings een mooi stukje allen deze tekst is langer dan in de telegraaf,in Nederland, waar in 2012 aan 590 EU-onderdanen werd gevraagd het land te verlaten. helaas ze gingen niet ,ze werden de illegalen van het land. zie ter apel en amsterdam.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik denk dat wij in Nederland het Belgische voorbeeld moeten volgen. Hebben wij niet in nog grotere mate te maken met mensen die hier langer dan 3 maanden de hand ophouden? Voorbeelden hiervan zijn er voldoende.
  Nederland is een gek land. Gelukszoekers worden in de watten gelegd, maar mensen die hard werken en proberen een goed leven te hebben, worden steeds verder financieel uitgekleed!
  De werkenden worden dus behoorlijk gediscrimineerd.
  Tijd om het aantal uitkeringstrekkers van niet-Nederlandse afkomst eens stevig aan te pakken. Het moet afgelopen zijn met het gratis geld uitdelen. Bovendien moet men er eens meer werk van maken om de illegalen uit te zetten. Het is toch te idioot voor woorden dat Amsterdam 1,7 miljoen euro uittrekt om onderkomens te regelen voor mensen die hier helemaal niet mogen zijn?
  Echt, Nederland is een absurd land!
  Helaas weten veel teveel gelukszoekers dit ook!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Cathja ik ben het met u stelling eens kijk naar de nieuwe AOW wet je zal maar een kind in huis nemen die gaat scheiden of hele maal in de puree zit omdat hij zijn werk is afgepakt door die zelfde buitenlander, dus de AOW-er word straks gekort en die buitenlander die in zijn vaderland een hotel beheert +een nederlanse WAO heeft en de kinderbijslag gerust gestort word op hun rekening dat kan allemaal wel. hoe krom is het in nederland dus als gekort word met dat systeem zou je de staat aan moeten klagen dan heb je in 50 te veel afgedragen aan die premie voor de AOW, helaas dat krijg je niet voor elkaar,maar het grote stelen in Nederland gaat gewoon door.

   Like

   • Cathja zegt:

    De onvrede onder onze bevolking groeit, @ Monalisa 13:05! Ik denk dat onze politici dit wel zien, maar nooit willen toegeven! Het meest stuitend vind ik dat ons land vast zit aan allerlei ondertekende verdragen. Willen ze af van die verdragen, dan komen daar rechtszaken van. Denk aan de Marokkaanse weduwen, die minder geld zouden ontvangen uit ons land. De rechter heeft NL op de vingers getikt, en deze dames in het gelijk gesteld. Zij kunnen hun welvarende leventje heerlijk voortzetten, op kosten van de Nederlandse Staat!
    Schandalig!

    Like

  • bigljohn zegt:

   Cathja, toen ik het stukje van Martien Pennings las, bekroop mij precies hetzelfde idee als wat jij hierboven verwoord. Ik ben het helemaal met je eens.

   Like

 3. Jean zegt:

  Waarom zien wij zelden tot nooit moslims die moeten vertrekken?
  Make my day en zeg dat er dit jaar 250.000 moslims ons grondgeboed moeten verlaten en in 2015 weer 250.000, dat zou pas GOED & GROOT NIEUWS zijn.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Zou het zo kunnen zijn dat de mensen binnen de EU gewoon gebukt gaan onder allerlei graaiwetten en die uit “vreemde landen met een vreemd bloederig geloof” onder druk van de rijke olielanden ongewoon nog niet.

   Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Mijn tweet erover is:Scarlatti Bombatti ‏@ScarlattiBomba Afgeschermde tweets 2 min.

  @volkskrant willen ze ook af v al die steuntrekkende islamiserende islamieten?Dat zou veel mr de ‘lastendruk’ verminderen mr ja,griezelig hè

  Like

 5. dgneree zegt:

  Wie zouden die ‘armen’ zijn, die een te grote druk uitoefenen op het sociale weefsel?
  Zijn dat werkloze Friezen of is dat misschien EU-import die van het ene land naar het andere reizen om in ieder land sociale voorzieningen te claimen?

  Ik ken een syrische familie, waarvan de leden in verschillende landen wonen. Als alle mogelijkheden tot geld vangen uitgeput is in het ene land, stuurt men een familielid naar een ander EU-land, waar dan ook weer aanspraak wordt gemaakt op alle voorzieningen.

  Dit is geen fantasie. De syrische man kwam naar mij om advies en vroeg me naar de sociale vangnetten in de verschillende landen. De reden daarvoor stak hij niet onder stoelen of banken.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Zijn dat werkloze Friezen wat heeft dit er mee te maken dgneree dan had u moeten schrijven de drie noordelijke provincies Tja die friezen stemmen wel allemaal PVDA/CDA, zoal ik al gemeld hebt kom ik hier graag na de verkiezing van de gemeenteraad op terug ook u kunt dat gewoon op zoeken op internet,

   Like

   • dgneree zegt:

    ik bedoelde het als retorische vraag. Natuurlijk zijn ghet geen Friezen, Groningers of Drenten waar Belgie problemen mee heeft.

    Like

  • sylvia Groot zegt:

   Een groot deel van de importbevolking zijn en blijven uitkeringsrovers.
   Als daar een stokje voor wordt gestoken, dan hoeft er niet bezuinigd te worden op onze oudjes die hardwerkend – vaak al vanaf 14 jaar – dit land hebben opgebouwd.
   Pas nadat de economie lekker op gang was, er vervolgens meer banen dan werkers ontstonden, kwamen de buitenlanders als ‘gastarbeiders’ meeprofiteren van de door Hollanders gecreeerde banen.
   Zo is het , en niet anders.

   Like

 6. delamontagne zegt:

  Als wij ons hier, als twee “ouwetjes-zijnde”, in Fr misdragen, zullen wij ,t land met gezwinde-spoed moeten verlaten. Stel: De heer Kamp besluit om de AoW voor NL-ers in buitenland HELEMAAL af-te-schaffen, waardoor ik bij de ingang van Intermarche met de pet moet rondgaan, terwijl mijn vrouw de ene “smartlap” na de andere, gaat zingen. Dat vinden de autoriteiten hier natuurlijk niet leuk. Maar als er hier al zigeuners zonder middelen van bestaan worden uit-ge-zet, geldt dit ook voor ONS.

  Like

  • Monalisa zegt:

   delamontagne , Dus de heer Kamp wilt dat u in nederland gaat wonen om u nog meer te plukken, je mag toch wonen na je 65 waar je wil, anders moet kamp die 50 jaar aan premie maar terugbetalen die u en ik hebben afgedragen voor dat AOW stelsel.

   Like

 7. dgneree zegt:

  Hoe het ook zij: het verbaast me eigenlijk dat het mogelijk is om EU-burgers (soort amburgers, maar dan rauw :p) het land uit te zeggen. Als dat al mogelijk is, dan is het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort toch helemaal makkelijk? Ik begrijp het niet meer zo goed. Heb ik nooit gedaan, maar het wordt tegenwoordig wel erg vreemd.

  Like

 8. dgneree zegt:

  amburgers = Hamburgers

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  Zeggen dat je van arme derde wereld luizen vanaf wil klinkt uiteraard politiek veel te incorrect. Dus moeten de schuldigen vooral onder EU burgers worden gezocht.

  Dezelfde laffe klotezooi van altijd.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ik nam steeds aan dat U ook met AoW / pensioen was en in Dts-land woont. Dan weet U ook dat alle AoW-ers die in buitenland wonen, sinds juni 2011 op hun mnd-lijkse uitkering werden gekort.( door de heer KAMP….) Dit bedrag liep op tot Euro 834, en 03 cent per persoon. MOCHT NIET van Brussels en hij moest aan heel VEEL AoW-ers woonachtig in buitenland, dit bedrag MET rente, terug-betalen. Toch altijd nog een bedragje van +- 1700 Euro per echtpaar. Inplaats van te bezuinigen, moest er 300 miljoen betaald worden.
  Wat ik schreef over totale inhouding van AoW, is natuurlijk beetje sarcastisch bedoeld.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Wat mij en dus meerdere reageerders bevreemd, is dat horden moslims, Afrikanen, Roemenen en Bulgaren hier WEL ONBEPERKT mogen en kunnen verblijven, vanwege de wetgeving van de RODEN in Brussel, de EUSSR. Hoe zoutb wil U het eten. Dit is weer duidelijk een bewijs, dat de EIGEN BEVOLKING van België,Nederland en de rest van Europa achtergesteld worden t.o.v. de parasieten en uitvreters uit de hele wereld. En de RODEN en de zieligheidsindustrie zagen dat het goed was. Mag ik een teiltje…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s