De invloed van windmolens op ons klimaat

Screenshot_7

Grootschalig gebruik van windenergie kan het klimaat danig in de war schoppen. De interactie tussen de hogere en lagere luchtlagen, als gevolg van het draaien van de wieken, zorgt ervoor dat een deel van de door windmolens gebruikte windenergie opnieuw wordt aangevuld vanuit de hogere luchtlagen. Deze interactie heeft een ingrijpende ontregeling van het klimaat tot gevolg.

Maar dat niet alleen.

Ook de windsnelheid achter de windparken zal verminderen als gevolg van het onttrekken van energie aan de wind door windmolens. Met name in landen die aan zee liggen, Nederland, België en Denemarken, kan daardoor de neerslaghoeveelheid toenemen. De toenemende neerslag in Nederland wordt nu toegeschreven aan de klimaatsveranderingen en opwarming van de aarde, maar is dat wel zo? De invloed van windmolenparken voor de kust wordt namelijk schromelijk onderschat.

Wetenschappelijk onderzoek

Om direct de tegenstanders van bovengenoemde gevolgen van windmolens de wind uit de zeilen te nemen, volgen hier enkele links naar wetenschappelijk onderzoek over de temperatuurstijging die veroorzaakt wordt door grootschalige windparken:

Lees verder>>>

(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in klimaat, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op De invloed van windmolens op ons klimaat

 1. Azraël zegt:

  We hebben toch H.A.A.R.P.?

  Like

 2. Erik Bink zegt:

  Op zichzelf lijkt mij een dergelijk wetenschappelijk onderzoek niet onzinnig, De aard van het object biedt de mogelijkheid tot wetenschappelijke waarnemingen, metingen en alles wat bij exact onderzoek een vereiste is.
  Afgezien van het al of niet zinvol zijn van windmolenparken is het grappige natuurlijk, dat hier nu wel wordt voorondersteld, of zelfs “bewezen”, dat menselijke artefacten en dus menselijk (technisch) handelen in het algemeen “van invloed kunnen zijn, respectievelijk van invloed zijn” op “het” klimaat, terwijl door klimaatveranderings-sceptici de mogelijkheid van menselijke invloeden op het klimaat bij hoog en bij laag worden ontkend. Hoe nu…..?
  Zou het, gezien in het licht van een dergelijk effect van windmolenparken, zinvol zijn om te onderzoeken wat het effect is van de slipstreams van de miljoenen auto’s die dagelijks op de wegen van Nederland rijden en die dus heel wat “wind” veroorzaken?

  Like

 3. Jean zegt:

  Ik vind dat we de zon 20 graden Celsius hoger moeten zetten en de wind met een boog om de aarde moeten leiden want wetenschappelijk bestudeerd en nog van die bullshit heeft bewezen dat we met veel idioten te maken hebben.:-)
  Misschien kunnen we met windenergie de coburgers en de oranjes naar Mars sturen daar kunnen ze er eens over nadenken voor zover ze kunnen denken tenminste als ze niet op vakantie zijn op onze kosten.

  Like

 4. theo zegt:

  Interessant artikel. Er zijn vroeger heelder ruzies voor uitgevochten (soms letterlijk). In de scheepvaart heet het fenomeen “wind stelen”. Wordt heden ten dage nog veelvuldig toepast in de zeilsport door (kundige) zeilers bij het voor bij steken (overnemen) van een (voorbij gestoken) zeilschip. Wanneer men dan voorbij zeilt (steekt of overnemen) wordt het het voorbij gestoken schip letterlijk de wind uit de zeilen genomen. Dus dan vertraagd de laatste.

  Hetzelfde principe is ook geldig bij windmolens, de eerste in de rij produceert het meeste energie, (e=energie uitgedrukt in MW= megawatt). De 2de iets minder, de 3de nog minder, enz.
  Dus de laatste in de rij (windturbines) produceert het minst.
  Wind is een fludium, dat beantwoord aan de fysische wetten. Een van de fysische wetten is het behoud van energie, maar ook dat de energie gelijkmatig verdeeld is (bij fludium). Vandaar de luchtverplaatsingen (=energietransport).
  Dus de wind verplaatst zich inderdaad van boven naar beneden, maar ook zijdelings. Dit alles om het energieverlies te compenseren. (energie die gebruikt is om in voorgaande windmolens elektrische energie op te wekken).

  Mijn uitleg is zeer kort door de bocht, maar waarschijnlijk begrijpelijker voor vele andere mensen. Het is al een aantal jaren geleden aangetoond dat tgv de windmolens in Groot Brittannië, onze windmolens (Nederland en België) minder zouden produceren.

  Like

  • Toon Driessen zegt:

   Vind het jammer dat er nog niet geschreven is hoe een windmolen precies werkt. Het rotorblad van een windmolen heeft dezelfde vorm als een vliegtuigvleugel., Door de wind ontstaat lift en gaat de molen draaien. Net als bij een vliegtuig ontstaat er lagere luchtdruk en daardoor afkoeling aan de leizijde van de rotor. Dit is bij vliegtuigen veelvuldig te zien en bij windmolens soms zoals de mist die ontstond in Noord-Holland door het windpark voor de kust. Door de afkoeling krimt de wind achter de windmolen. Windmolens draaien door de warmte in de lucht te gebruiken

   Like

 5. johannes zegt:

  google beslist even op zinloze machines en veel zal u(nog meer) duidelijk worden.
  jx

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  16 feb. 2014

  Teken de petitie tegen windmolenpark op de Noordzee
  Het horrorkabinet Rutte II is overeengekomen een onrendabel windmolenpark te plannen in de Noordzee, op 6km uit de kust van o.a. Zandvoort.

  Er is intussen al een bijeenkomst geweest op 7 januari 2014 j.l..

  Je kunt de petitie hier lezen en ondertekenen.

  De petitie wordt op 1 maart aanstaande aangeboden aan de Tweede Kamer. Onze volksvertegenwoordigers zullen hem ongetwijfeld met belangstelling lezen en daarna in een la deponeren, wegens progressieve regenten weten het beter.

  Meer informatie over dit onzalige, belastinggeldverslindende plan op de volgende websites:

  http://www.tegenwindmolenparkenhollandsekust.nl/
  https://www.facebook.com/Tegenwindmolenparken

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Er zullen echter steeds meer van die krengen bijkomen want immers; In Den Haag hebben ze een klap van de (wind)molen gekregen. Wat ooit het land van de molens was, wordt nu het land van de windmolens, met alle gevolgen van dien !

  Like

 8. theo zegt:

  De laatste jaren beginnen steeds meer en meer mensen zich vragen te stellen bij windmolens. Niet allee”n de milieuvervuiling (??), maar vooral het zichtvervuiling (!!!), lawaaivervuiling, enz. spelen een zeer grote rol.

  Vergeet echter 1 ding niet, het is een verplichting van de EU de emissienormen te verminderen. Wederom bedankt EU.
  2de effekt de netwerken worden instabiel. Vele mensen gaan nog steeds uit van Nationale Netwerken, dus Nederland alleen voor Nederland, België alleen voor België.
  In de EU zijn netwerken onderling verbonden. Waardoor een jaar of 5 geleden tgv een aanvaring van een schip in Duitsland met een brug in Duitsland het GEHEEL West Europa in het duister zette.
  Dit daar op dat ogenblik, van de aanvaring, Duitsland massaal stroom vanuit Frankrijk betrok. Deze stroom ging door Frankrijk, België, Nederland. Tgv de stroomonderbreking in Duitsland is een “domino” effekt in werking getreden. Waardoor uiteindelijk de helft van West- Europa in het donker zat.
  Pervers detail van de windmolens in het noorden van Duitsland, is dat het Poolse net en het Tjesjiche net, nu maatregelen beginnen te treffen om zich te kunnen los te koppelen van het Europese net. Daar tgv van de overproductie van het Duitse net, deze landen hun netwerk onstabiel wordt. Met een reeël gevaar van “Blakout”
  2de pervers detail, de netwerken zoals uitgebouwd in Frankrijk, Belgfië, Nederland zijn berekend op “binnenlands verbruik”. Deze zijn wel onderling verbonden om KLEINE stroomdoorvoeren te kunnen geven. BV; er valt één centrale uit in Nederland, Dit kan gecompenseerd worden vanuit frankrijk en België, daar een netwerk buffert en tegenhoud (is moeilijk uit leggen, daar heel technisch). ONZE netwerken zijn niet gebouwd om Duitsland te voorzien in stroom omdat zij (Angilina Merkel) beslist om ALLE kerncentrales stil te leggen.

  Dus dankzij de EU betalen we niet alleen onze elektriciteit een heel pak duurder, maar is onze strroomvoorziening ook onzeker geworden. Terwijl net onze nationale overheden ervoor zorgden dat we nooit enig gebrek gingen hebben. (België, Nederland en Frankrijk)
  Mijn vraagje; gaan we nu vooruit of terug in de tijd?

  Is feitelijk zeer moeilijk om uit te leggen, vooral omdat gehele bevolkingen zijn voorgelogen. Dit alleen voor het winstbejag van een paar grootfirma’s. Dit was vooral onder impuls van de EU.

  Volgende prachtstoot van de EU zal de privatisering zijn van het drinkwater dat uit de kraan komt.

  Zijn we nog allemaal mee?

  Like

 9. jan42 zegt:

  Kijkt U even naar deze uitzending op de ARD
  http://www.wdr.de/tv/monitor//sendungen/2014/0220/strom.php5

  en U ziet dat de duitse minister van economische zaken Gabriel, hetzelfde doet als onze Kamp:
  wetenschappelijk bewijs afdoen met : wat een onzin!!!!!
  Maar we gaan gewoon door met miljarden te verspillen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s