Hamburgse school vreest islamisering door Salafisten

Screenshot_18

Het linkse lerarenkorps was eigenlijk een van de bastions waarop de gelederen van de multiculti-eenheidspartij bouwde. Ze dachten in 2010 nog hun hervormingen op de Hamburger scholen te kunnen doordrukken – een actie die niet door het lerarenkorps werd verhinderd, maar pas door een volksreferendum gestopt kon worden. In Hamburg waren de CDU en de Groenen de daders, in Baden-Württemberg zijn het de roden en de Groenen, die door de ondersteuning van het links-intellectuele goedmenschelijke lerarenkorps aan de macht willen blijven. Nu worden ze steeds vaker in de rug aangevallen door dit korps, waarop ze wilden bouwen. Timide en laf, zoals het Duitse lerarenkorps tegenwoordig is, laat het toch steeds vaker zijn tanden tegen de gehate machthebbers zien, die hem gebruikt, belogen en bedrogen heeft.

Deze keer doen ze dat in Hamburg door de uitbreiding van het “islamisme” (pardon: politiek-correct zegt men de salafistische islam) aan de kaak te stellen:

Daarin wordt een schrikbarend beeld geschetst. Scholieren worden onder druk gezet als ze geen hoofddoek dragen of aan het zwemonderwijs deelnemen. Leraren berichten over religieus gemotiveerde bedreiging met geweld, van discriminatie en voortdurende onrust wegens “het eten, de sportlessen, de gebedsmogelijkheden op scholen” evenals over de inhoud van het godsdienstonderwijs.

Screenshot_19

Meisjes op de basisschool mogen plotseling in de lessen niet meer dansen of spelen, leerlingen gaan niet mee op schoolreizen, in vriendenboekjes is salafistische propaganda te vinden die bijzonder radicaal is. Een Alevitische leerling werd zó erg geperst, dat zijn ouders hem van school haalden.

Geradicaliseerde ouders op hun beurt eisen gebedsmogelijkheden in schoolruimtes, jongeren provoceren met spontane groepsgebeden “op confronterende wijze op een centrale plek in de school.” Als hier kritiek op is, wordt verwezen naar de godsdienstvrijheid.

Morgenpost

Screenshot_20

Helaas geloven in deze fase nog steeds veel naïeve leraren dat er een inhoudelijk verschil tussen de islam en het salafisme bestaat. Ze denken dat de islam een vreedzame godaanbidding en niet meer dan dat is, zoals hen dat ook verteld wordt door hun leerlingen. Hoe deze godaanbidding eruit ziet, daarvan hebben ze geen flauw idee. Ze herhalen alleen maar heel goedgelovig wat er allemaal niet in de koran staat, zonder echter ooit een koran in handen te hebben gehad. Dat zijn tegenwoordig de leraren in Duitsland. Daarom hebben ze geen idee wat het salafisme en wat de islam is, maar ze zijn er rotsvast van overtuigd dat dit twee verschillende dingen zijn: het salafisme is iets gevaarlijks dat men moet bestrijden, de islam echter iets vreedzaams dat men ondersteunt.

Screenshot_21

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Duitsland, Islam, Islamisering, Salafisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hamburgse school vreest islamisering door Salafisten

 1. Theresa Geissler zegt:

  Hé, dat is iets opmerkelijks, dat laatste: “Salafisme is iets gevaarlijks dat men moet bestrijden, de Islam echter iets vreedzaams, dat men ondersteunt.”
  Laat ik nou àltijd gedacht hebben, dat “Islam” het overkoepelend begrip was voor al die verschillende stromingen: Salafisme, Wahabitisme, Soennisme, Sjiïtisme, Alevitisme en noem maar op…….
  Maar nee, Islam blijkt opeens het tegengestelde van één van haar stromingen. Tjonge, die leerkrachten brengen je toch telkens weer wat nieuws bij……Hou toch op met die nonsens!
  Het is gewoon ziekelijk: In hun streven, om recht te praten, wat krom is, gaan ze nu al over tot het verkondigen van klinkklare onzin, die zelfs door het eerste het beste léérboek in die richting ontzenuwd zou kunnen worden!
  In welke kronkels ben je bereid, je te gooien, als Goedmens?

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Er is inderdaad geen verschil tussen Salafisme enerzijds en de Islam anderzijds. Salafisten interpreteren de Koran namelijk letterlijk, wat duidelijk bewijst dat Salafisme = Islam.

  Wie de Islam in zijn zuivere vorm begrijpt, begrijpt Salafisme, en dus ook omgekeerd. Alle andere vormen van Islam (4 soennitische madhabs, verschillende sjiietische stromingen, soefistische scholen, Ahmadiyya moslims,…enz.) bestaan eigenlijk uit de basiselementen uit de Koran + een aantal specifieke elementen die de boel opsmukken, zodat je verschillende stromingen krijgt binnen de Islam. De basiselementen blijven voor alle stromingen even geldig !

  Hetzelfde gold (en geldt) trouwens even goed voor het Christendom. Bepaalde elementen uit het Christendom zijn geldig voor alle christenen, specifieke elementen zijn er aan toegevoegd of van weg gelaten, waardoor je Rooms-Katholieken, Lutheranen, Calvinisten, Anglicanen,…enz. krijgt.

  Degenen die in de 16e-17e eeuw in Engeland de Bijbel als basis wilden nemen zonder verdere franjes werden door de andere protestanten letterlijk “Puriteinen” genoemd, trouwens !

  Like

 3. Republikein zegt:

  In our backyard.
  Binnenkort ook hier, of reeds aanwezig.Barbarije in het westen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Steeds weer het dreigen, zeiken en zeuren, van deze volgers der perfide IDEOLOGIE ISLAM. Het is GEEN GODSDIENST maar een satanische, nazistische LEER!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Hamburg was al altijd links geweest; wie gaat dat veranderen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s