Moslims klagen satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” aan wegens blasfemie

Screenshot_22

De Franse moslims stappen naar de rechter met een klacht tegen het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo”. Ze beschuldigen de uitgever van het blad ervan de koran beledigd en blasfemie gepleegd te hebben.

Volgens een melding van RF1 zal een rechtbank in Straatsburg op 7 april met de hoorzittingen wegens zogenaamde “blasfemie” beginnen. Het gebouw van de uitgeverij werd in het jaar 2011 met een brandbom bekogeld, nadat het blad karikaturen van de profeet Mohammed had gepubliceerd.
Een islamitisch team van advocaten heeft de zaak aan het rollen gebracht vanwege een opschrift op de voorkant van het blad, die luidde: “De koran is shit.” Blasfemie is in Frankrijk geen delict, met uitzondering van de departement Elzas-Moezel, dat daarvoor tot Duitsland behoorde en daarom nog delen van de Duitse wetgeving bezit.
Het proces wordt beschouwd als een test, want hoewel de publieke opinie religieuze gemeenschappen niet mag beledigen die thuishoren op het territorium, geldt de wet alleen voor het katholicisme, de drie vormen van het protestantisme en het Jodendom.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islam, Islamisering, Justitie, Moslims, Persvrijheid, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

14 reacties op Moslims klagen satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” aan wegens blasfemie

 1. Sjaak zegt:

  Moslim pak maar vast je koffer !
  Heel Europa haat jullie wie de pest !

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nou, ergens is dat mooi, want als de aanklacht op grond van díe bepaling mocht worden afgewezen, is dat meteen de ultieme bevestiging, dat de Islam niet in Frankrijk thuis hoort.
  En wie weet, wat je daar -in het kader van de jurisprudentie- nog meer mee kunt.
  Dus: Hopen op een goede afloop van dit proces.

  Like

 3. Jean zegt:

  Op de tekening gaan 2 kogels verloren, jammer…

  Like

 4. Republikein zegt:

  Woorden kunnen dodelijk zijn, net als blikken.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En ik vind, dat WIJ de HAATJURKEN, en de Islam /Koran dienen aan te klagen WEGENS: Massamoord, verkrachtingen, terreur, en ondemocratisch handelen! Maar ja, de D66 rechtspraak laat DAT niet toe. Rot toch op HAATBAARDEN!

  Like

 6. Frank de Vries zegt:

  Wij (beschaafde eigentijds modern westerse mensen) hebben van het begin af aan, dat onze democratisch gekozen Haagse politici zonder de autochtone burger voortijdig op de hoogte te stellen van hun politieke voornemen om massaal een totaal andere (ons allen principieel vijandige) woestijncultuur zonder enige beperking in onze samenleving toe te laten.
  Dit werd totaal leugenachtig ons opgedrongen door hun politieke ophemeling van HUN Multiculturele heilstaat! (typisch nationale Socialistische retoriek!).
  Wij wisten al eeuwen, dat elke Multi-cultuur in elk land in de wereld per definitie een onrustige is.
  (Het is al moeilijk genoeg om in een mono-cultuur de onderlinge vrede te bewaren!)
  Alleen z.g. linkse politici en mensen denken daar met hun beperkte visie anders over, die zij ons ondemocratisch hebben opgedrongen.
  En dat hebben wij Nederlanders en Europeanen met gigantische (en nog steeds toenemende) economisch/maatschappelijke schade en schande ondervonden.
  De Islam verbiedt zijn verplichte volgelingen al vijftienhonderd jaar met wie en welke cultuur dan ook te integreren. Ergo het is in hun doctrine (Koran) op straffe van de dood verboden.
  Welke politieke “gekken” zitten er in Den Haag (en in Brussel), die nog steeds deze moslims in alle opzichten hun afwijkende en agressieve zin (gratis en zonder enige verplichting) blijven geven in al ons normale (eerste) levensbehoeften (waar U en ik wel zelf duur voor moeten betalen!) zonder dat politiek Den Haag alle autochtone burgers verklaard over het “waarom”?.
  Samen met hun internationale socialisten in Brussel (en nu al gesteund door Christenen en liberalen!) worden zelfs wetten gemaakt, die ONS elke kritiek op die ONS ALLEN DODELIJK VIJANDIGE ISLAM op straffe van willekeurige Europese uitwisseling strafbaar maken.
  WELKE “GEKKEN” ZITTEN ER IN BRUSSEL EN DEN HAAG DIE DIT TOTAAL ONGRONDWETTELIJK FIATTEREN?
  Hier past maar een reactie op.
  Net als Zwitserland dienen wij uit de E. U te stappen en in eigen land weer orde op zaken te stellen! De Islam met al hun ons verplicht dodelijk hatende moslimslaven naar Mekka dienen ons land te verlaten met hun families.
  Laat ze teruggaan naar hun woestijn stammen (eerwraak)twisten en hun walgelijke halal executies op dieren, homo’s en vrouwen!
  De Islam handelt al vijftienhonderd jaar totaal in strijd met “onze Universele Rechten van de Mens, die NB ook door Nederland is onderschreven!
  Den Haag schoffeert met zijn (ondemocratische) immigratie beleid, waardoor Nederland al een vijfde colonne van tweeën een half miljoen moslims onder ons heeft moeten accepteren.
  In de Koran staat, dat wanneer moslims rond de tien procent van een gastbevolking uitmaken zij verplicht tot terrorisme over moeten gaan!
  Kijk maar naar Afrika!
  Willen wij daar hier ook opwachten?
  Nee!
  Stem dus straks niet op de PvdA, CDA, D66, SGP, CU, PvdD, etc. maar alleen en uitsluitend op de PVV van Geert Wilders, die WEL verstand had van de Islam en hun bedoeling om ons allen te doden en te onderwerpen.
  LEES DE KORAN!
  Ik wil oproepen tot een algemene economisch en maatschappelijke boycot van Islamieten.
  Indien zij het lef hebben om ons dan van discriminatie en/of beperking van hun Islam godsdienstvrijheid te beschuldigen .. zullen wij zeggen, dat wij dat doen omdat wij ons in toenemende mate bedreigt voelen door HUN KORANTEKSTEN en hun Sharia, die alleen maar haatspreken en ons allen als niet-moslims dodelijk bedreigen!
  En dan zeg ik het netjes ook!
  Vooral de wetmatige bedreiging en minderwaardigheid van ALLE (anders gelovige) meisjes en vrouwen is alleen een Staatkundig en recht statig argument om de Islam als Staatsgevaarlijk IN ELK WESTERS LAND TE VERBIEDEN!
  De Islam is GEEN GODSDIENST.
  Het is een sekte. (Zoals de Nazi’s met precies de elfde opzet en absolute loyaliteitsverplichting aan hun FÜhrer (Zie Mohammed!) ook een sekte was.
  Om alleen al te overleven en Uw geëmancipeerde rechten en vrijheden te behouden MOETEN ALLE EUROPESE VROUWEN “een” PVV gaan stemmen!
  Alle andere politieke partijen zijn tot nu toe laf pro-Islam, waardoor zij OOK streven naar een minderwaardigheid van ALLE MEISJES EN VROUWEN in de westerse wereld!
  Niet waar? (Dat zeiden en geloofden ze ook niet van Hitler en zijn volgelingen!).
  En …. de wereld weet nu nog steeds wat dat tot gevolg heeft gehad!
  Wil U dat weer? (voor U zelf en Uw (klein)kinderen?
  Stem op de PVV en redt Uw eigen hals! (De CDA-er Bleker heeft NB de Nederlandse slachtwet willen wijzigen voor DE EIS van de moslims om OP HUN GRUWELIJK WREDE MANIER MET DIEREN OM TE GAAN! (Bleker vond dat het dier … en mens… niet langer dan 40 sec mocht lijden! Hij heeft dat niet op zichzelf laten uit testen, De laffe Dierenbeul!)
  U mag het zeggen als U mij “een te felle toon tegen die vredelievende moslims vindt aanslaan”!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @ Frank de Vries: 00.25. uur. U was de VVD vergeten te noemen. Voor de rest prima verwoord.

  Like

 8. Yvonne zegt:

  Helemaal mee eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s