Bart Schut is net zo veelkleurig als De Dagelijkse Standaard zelf

Screenshot_37

Bart Schut, bijgenaamd “de Fernandel van de Israëlkritiek” 

(Door: Martien Pennings)

Zeer recent, dinsdag 18 februari, heb ik nog een vlammenwerper gezet op een dóm stuk van Bart Schut over Israël op DDS. Maar zie: vandaag donderdag 21 februari heeft Bart een móói stuk over de islam op diezelfde veelkleurige site van DDS. En omdat webmaster E. J. Bron de beroerdste niet is, rebloggen we dat nu op mijn advies. 

Bart Schut zelf is overigens ook al zo veelkleurig. Een complexe persoonlijkheid. Ik weet niet hoe lang de weg is geweest die bij hem geleid heeft tot een kritische houding ten opzichte van de islam, maar ik hoop van harte dat hij óók nog ooit zal genezen van wat ik noem zijn “objectieve antisemitisme”, een cultuur-geïnduceerde aandoening waaraan heel veel brave mensen lijden zonder het te weten. Ook Bart Schut. Want ondanks het stuk contra het antisemitisme dat Bart ooit schreef en dat op E. J. Bron doorgeplaatst werd, is de wil van Bart om tegen alle redelijke argumenten in Israël te demoniseren nog veel te sterk om hem genezen te verklaren.

Ik hoop dat Bart niet boos is om dat doorplaatsen, want hij vindt mij een nazi en de site van E. J. Bron een nazi-site. Voor de veelkleurige bewoordingen waarin hij die opvatting giet, moet je naar dit stuk van mij, waarin ik hem citeer.

Nog even iets over DDS. Nou noemde ik zojuist DDS veelkleurig. Maar dat is toch niet helemaal het goeie woord. Want zo gauw een commenter, hoe fatsoenlijk ook, maar enigszins kritisch is over de geplaatste stukken, dan krijgt die reageerder een ban. DDS heeft ook een grote voorkeur voor deftige commentatoren, want iemand die zich wat volks en wat minder gladjes uitdrukt, wordt ook uitgesloten. DDS is erg begaan met zijn “niveau”. Ga maar na: zelfs Hans Jansen, ooit aangezocht als schrijver op DDS, werd al na zijn eerste stuk patriarchaal toegesproken door snotneus-baas Livestro. Waarop Jansen het meteen voor gezien hield bij DDS. Eigenaar Michiel van der Galien is trouwens net zo min goed snik als hoofdredacteur Livestro, want heeft “gematigd moslim” als geloofsovertuiging. Zelf heb ik ook zo mijn problemen gehad met “Qualitäts-Standarte Joshua Livestro” en ik heb allang zo’n dikke ban op DDS dat ik niet eens op de site mag. Nou ja: ik ben dan ook een nazi volgens de redactie en een van hun ster-schrijvers.

Enfin, veel leesplezier met het stuk “Islam en de vermoorde onschuld” van Bart Schut.
________________________

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Bart Schut is net zo veelkleurig als De Dagelijkse Standaard zelf

 1. Tom Hendrix zegt:

  Helaas Martien, ook ik heb een permanente ban op DDS. Enigszins lastig, omdat ik door dat feit, zelfs niet meer op de site DDS kan. Verder kan ik heel goed meegaan in jouw conclusies t.o.v. deze Bart Schut.

  Like

 2. In Almere dragen de Groen-Linkse vrouwen vandaag hoofddoeken uit protest tegen de discriminatie van de islam: http://www.almerevandaag.nl/almere/article26814073.ece/GroenLinks-draagt-hoofddoek-uit-protest.
  PVV-er Toon van Dijk had er bezwaar tegen gemaakt dat in Almere, net als overal in Nederland, net als overal in Europa, het symbool van dat nazi-geloof zes-miljoen keer per dag in je smoel gewreven wordt.
  Ik denk toch dat het erop neer zal komen dat na de burgeroorlog grote delen van de bevolking in heropvoedingskampen geïnterneerd zullen moeten worden.

  Like

 3. dgneree zegt:

  Bart Schut is een vreemde vogel. Ik heb het idee dat hij alleen maar stukjes schrijft om de lezer te verwarren en te schofferen en zodoende veel lezers en reageerders te trekken. Nu is er een kritisch stuk over islam en dan maakt hij de PVV-stemmers impliciet voor fascisten uit. Of was dat Dirk Jan van Baar? Het is aan de hand van zijn stukken volstrekt niet op te maken wat hij nu eigenlijk bedoelt of waar hij voor staat.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, op dít stuk van Bart Schut was -verrassend- niets aan te merken. Zelfs de tendens om eergerelateerd geweld te verklaren vanuit de ‘cultuur’ werd gehekeld. Ergo zíet Bartje bepaalde misstanden dus wèl. Mogelijk hangt het ook af van hoe zijn muts staat en waar hij zich op een bepaald moment mee bezig wenst te houden of niet. Dat bijvoorbeeld ook het ‘onderdrukte’ palestijnse volk de religie aanhangt, waaruit diezelfde door hem beschreven gruwelen uit voortkomen, wenst hij dan weer te vergeten omdat hij tegelijkertijd een ‘kritische’ vriend van Israël wenst te blijven, die de houding van Israël ongelimiteerd kan blijven afkeuren. Oog hebben voor het feit, dat de Palestijnen wel degelijk in verband gebracht kunnen worden met een barbaarse, meedogenloze cultuur/ideologie zou immers tevens inhouden dat hij zich zou moeten bezinnen op hún mogelijke aandeel in het Midden-Oostenconflict. En dàt wenst Bratje/Bartje nou net weer níet.
  Zou hij zich eigenlijk wel realiseren, dat hij hiermee een column heeft geproduceerd, die nààdloos past op dat vreselijke, extreem-rechtse, nazistische weblog van E.J. Bron? Zelfs één, waar de afgrijselijke SM-Fascist (of wàt was je ook alweer?) Martien Pennings niets aan te merken heeft?
  Rare jongen, die Schut!

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  Die Michiel van der Galien dacht ooit dat ik een ‘bontkraagje’ was omdat ik wat kritiek had op ooit een geschreven stukje van hem ( langere tijd geleden, ben de titel kwijt).

  Like

 6. Jan Van zegt:

  Hi,
  Ik mag jullie best wel, hier op E.J.B., hoewel ik ook wel eens denk: kun je dát nou niet ff op een andere manier brengen?
  Het hele ban gedoe snap ik geen reet van, bij Else4 niet en ook bij DDS niet.
  Ik heb steeds mijn waardering geuit voor DDS omdat ik dacht/vind/vond dat iedereen, links / rechts/troelala zijn zegje mag doen.
  Ik zou best wel eens willen weten hoe dat nou zit, maar op een persoonlijke mail met vraag hierover heb ik nog geen reactie gekregen.
  Ik kijk het ff aan. Ben verder niet bang geband te worden want ik houd mijn mond toch voor niemand…..
  Mvg, Jan v. E.

  Like

 7. Jan III Sobieski zegt:

  Ik was ook erg verbaasd deze woorden van een Bart Schut te lezen. Maar ja, en nu het vervolg? Morgen basht ie Israel weer en zal hij de PVV weer even kortwieken wellicht.

  Aangaande DDS; ik lees het dagelijks, maar het matige karakter is heel duidelijk zichtbaar. Op zich is daar niets mis mee, we hoeven immers niet allemaal vol in gevecht de hele tijd, maar zolang het de waarheid maar niet word verdraaid of vergeten. Steeds meer zie ik dat dit in diverese bijdrage helaas wel gebeurd.

  Like

 8. Theo Prinse zegt:

  Ik ben kort voor het dodelijk ongeluk van Amsterdampost blogger Jaap Mollema / Prof. Frikschoten – die na een nacht vergaderen om deel te nemen aan de gemeenteraad verkiezingen vroeg in de ochtend op zijn fiets op weg naar huis werd overreden door een vrachtwagen door recalcitrant historicus Martien Pennings geschoffeerd toen ik Israelisch ex minister Ayalons smeekbrief aan Angela Merkel vertaald door EJ.Bron in hard bewoording afkeurde …

  Een paar maanden terug ben ik door in Engeland woonachtige christelijk liberaal conservatief Joshua Livestro bij Dagelijkse Standaard geblocked omdat ik na het overlijden van Mandela deze een vuile moordenaar noemde.

  Ik accepteer het niet dat Livestro mijn vrijheid van mening ontzegd maar ook christelijk liberaal conservatief Bart Jan Spruyt en kort voordien Joost nieuw realist Niemoller zijn vriendelijk doch abrupt van DDS verwijderd door naar ik aanneem Livestro hoewel Michael van der Galien de eigenaar schijnt te zijn van DDS.

  Vandaag schrijft Martien Pennings – zoals hem gebruikelijk – een hard stuk tegen blijkbaar anti-semiet Bart Schut (DDS) en dat ook Hans Jansen door Livestro is geschoffeerd waardoor deze het verder voor gezien hield.

  Overigens heb ik al lang niets meer van Jansen gehoord (Hoeiboei)

  Wat Livestro betreft heb ik deze einde 2013 zijn geestelijke vader William F Buckley (1925-2008) ontmaskerd. Katholiek en CIA agent Buckley was de ideologische drijvende kracht achter Ronald Reagan.

  De belangrijkste daad van Reagan – het bevrijden van Oost Europa en vallen van de Sovjet Unie is wat een annexatie van de elite van Groot Europa Brussel is gebleken dat nu door de PVV wordt bestreden en Rusland wordt in zijn feitelijke potentie van de Russische invloedssfeer weer door de Muslim Brotherhooder Hussein Obama in ere hersteld.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Blablabla oblabla

  Like

 10. Azraël zegt:

  Als ik op de link druk zie ik alleen een foto met die gladdekker Bartje erop.
  Druk ik op ‘opinie’….hetzelfde verhaal (foto).
  Iemand een idee?

  Like

 11. Yvonne zegt:

  Ook ik ben bij DDS geband sinds een tijdje ,en vraag me niet waarom.Antwoord krijg je nooit als je ze dat vraagt,en dat vind ik knap onbeschoft.Zeker als je al een paar jaren deel uitmaakt van lezers/reageerders.Maar verder zal het mijn derriere roesten,aangezien het peil daar wekelijks zakt;ze doen maar!Maar je moet geen fatsoensridder spelen als je zelf niet fatsoenlijk met je lezers om kunt gaan!Ik heb nooit gedreigd,gescholden,gevloekt of anderen aangevallen,dus is mijn conclusie:mijn mening [anti islam]zal hen wel niet welgevallig zijn.Bij Elsevier trouwens exact idem dito.maar trollen krijgen alle ruimte,wat ze ook uitkramen.

  Like

 12. Pingback: Zou Bart Schut gewoon schizofreen zijn, of heeft hij een tumor die op de hersens drukt? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s