De EU-subsidies bestemd voor de bevordering van democratie worden vooral gebruikt voor anti-Israël propaganda

Screenshot_38

De organisatie NGO-monitor heeft de Europese subsidies voor democratie en mensenrechten doorgelicht. Deze blijken democratie en mensenrechten niet te bevorderen en zijn juist vaak onverenigbaar met het bevorderen van Europese idealen en doelstellingen. De bevindingen werden afgelopen dinsdag gepresenteerd aan het Europees Parlement. De belangrijkste bevindingen:

 • Van de subsidies voor de bevordering van democratie en mensenrechten in het Midden-Oosten ging ruim het merendeel – 11 miljoen euro, dat is 57% – naar organisaties in Israël en de Palestijnse Gebieden.
 • Terwijl Israël volgens de jaarlijkse metingen van mensenrechtenorganisatie ‘Freedom House’ juist de enige vrije en democratische rechtsstaat is in het Midden-Oosten.
 • Organisaties in landen die nog verre van een democratische rechtsstaat zijn – zoals Syrië, Irak, Iran en Saoedi-Arabië – kregen juist helemaal geen subsidie hiervoor.
 • De meerderheid van deze subsidies ging naar organisaties die zwaar gepolitiseerd de Palestijnse kant belichten en die Israël schade willen toebrengen, bijvoorbeeld door tot een boycot op te roepen.
 • Een voorbeeld is de christelijke ‘Holy Land Trust’. Die ontkent op theologische gronden de Joodse band met Israël en roept kerken op tot boycotacties tegen Israël.
 • De besluitvorming en verantwoording over deze Europese subsidies zijn niet openbaar, in strijd met de fundamentele eisen van transparantie voor democratisch bestuur. De cijfers hebben daarom betrekking op de periode 2007-2010. Daarna heeft de EU geen openheid meer gegeven over de cijfers, in strijd met de eisen voor goed bestuur en democratische controle.

Screenshot_40

In een reactie aan ‘The Jerusalem Post’ betreurt SGP-Europarlementariër Bastiaan Belder het dat 57% van financiering op deze manier wordt besteed:

“Dit is niet logisch en de toewijzingen dienen op basis van prioriteiten voor de mensenrechten in de regio worden heroverwogen. Ik roep de Europese Commissie op om te stoppen met de financiering van organisaties die de legitimiteit van Israël en het vredesproces in het Midden-Oosten ondermijnen.”

Screenshot_39

Door:
Likoed Nederland

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, EUSSR, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

6 reacties op De EU-subsidies bestemd voor de bevordering van democratie worden vooral gebruikt voor anti-Israël propaganda

 1. fleckie zegt:

  Zit van AGT soms ook. In. de. “HOLY. LAND. TRUST”?!

  Like

 2. fleckie zegt:

  Van Agt heeft een. …H E E E L. ! “LEUKE”. website, …..tenminste .. een. ” TIJDJE”…..geleden,.!!!!! WANT,… TOEN. . werd. er een ..”..BEPAALDE. MEDEDELING”! …op vermeld .

  Like

 3. Republikein zegt:

  Balletje balletje.

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Nee natuurlijk zijn ze niet openbaar want dan zou het wel eens duidelijk kunnen worden dat die hele subsidiespons wel eens zwaar antisemitisch zouden kunnen zijn.
  En dat is toch niet waar de verdwaasde belastingbetaler zijn geld naartoe ziet gaan.
  Het woord verdwaasde doet het hem hier nietwaar

  Like

 5. Avidia zegt:

  stelletje schoften, Leve Israël, ze zullen het altijd overleven en helemaal tegen die domme Islam, wat zit daar nu bij, Joden zijn wetenschappers, intelligent volk, hoe kun je dat tegenover die zandlopers zetten??? En de EU???? Stelletje onbenullige denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, ze hebben nog minder hersens als in hun pink passen, een baby heeft nog meer in huis

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s